Πρόσωπα

Ντέκλαν Ράις: Η Τσέλσι τον έδιωξε, η Γουέστ Χαμ θα τον θυμάται για πάντα, αλλά ήρθε η ώρα για… goodbye! (video)

Ντέκλαν Ράις: Η Τσέλσι τον έδιωξε, η Γουέστ Χαμ θα τον θυμάται για πάντα, αλλά ήρθε η ώρα για… goodbye! (video)

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα, ο Ράις «έγραψε» ιστορία με τη Γουέστ Χαμ, αλλά ήρθε η ώρα για… goodbye, μετά από την κατάκτηση του Europa Conference League!

Πριν από εννέα χρόνια, ο Ντέκλαν Ράις αποτελούσε έναν από τους ποδοσφαιριστές που αποχωρούσαν από τις ακαδημίες της Τσέλσι. Δεν ήταν έτοιμος, δεν θεωρούσαν οι «μπλε» πως είχε τα αγωνιστικά προσόντα για να διακριθεί σε μεγαλύτερη ηλικία.

Άμεση συνέπεια; Ο μικρός τότε, Ράις, απογοητεύτηκε, ένιωσε πως τα επτά χρόνια στην ακαδημία των Λονδρέζων, δεν εκτιμήθηκαν όσο θα έπρεπε. Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω. Ήξερε πως έχει το μυαλό για να ξεχωρίσει και το απαιτούμενο πάθος για δουλειά, για να κάνει τους γύρω του να τον προσέξουν.

Πήγε στη Γουέστ Χαμ και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη της ομάδας του και δεδομένα θα σηματοδοτήσει και την πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της. Έγινε ο αρχηγός της, έγινε ο άνθρωπος που την καθοδηγεί στα δύσκολα και που έχει συνδέσει το όνομά του αποκλειστικά με αυτήν, στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής του καριέρας.

Δεν είχε όμως κατακτήσει κάποιον τίτλο, πλην του καλύτερου, νεότερου παίκτη της σεζόν για τα «σφυριά» και ακριβώς του ίδιου, εξαιρώντας το «νεότερος», σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις… Πέρυσι έφτασε κοντά, αλλά γνώρισε τον αποκλεισμό από την Άιντραχτ Φράνκφούρτης στον ημιτελικό του EuropaLeague, αλλά φέτος έμελλε να «γράψει» ιστορία στην Πράγα.

Πραγματοποίησε απίθανο ματς απέναντι στη Φιορεντίνα, βρισκόταν παντού, μάρκαρε όσο κανείς από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της συνάντησης και στο φινάλε πανηγύρισε το «παρθενικό» ευρωπαϊκό τρόπαιο της ομάδας του, μετά το 1965 και το Κύπελλο Κυπελλούχων. Όλα έγιναν με αρχηγό εκείνο το παιδί που η Τσέλσι δεν ήθελε στο ρόστερ της και ο Ντέκλαν Ράις μπορεί να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος.

Τώρα τον θέλουν όλοι, τώρα οι φήμες οργιάζουν, πλέον, όλα δείχνουν πως το φινάλε του με τη Γουέστ Χαμ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, μετά από 245 συμμετοχές στους Λονδρέζους. Είναι το πιο «γλυκό» goodbyeπου θα μπορούσε να πει όμως. Μόνο αυτός, ο Μπόμπι Μουρ και ο Μπίλι Μποντς έχουν κατακτήσει κορυφαίο τρόπαιο ως αρχηγοί με τη Γουέστ Χαμ…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0