Πρόσωπα

Νίκολα Γιόκιτς: Στα πόσα ρεκόρ σταματάμε να μετράμε; (video)

Νίκολα Γιόκιτς: Στα πόσα ρεκόρ σταματάμε να μετράμε; (video)
Υπάρχει ρεκόρ που να μην έχει καταρρίψει ο Νίκολα Γιόκιτς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού; Και να υπάρχει θα βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για να το «σπάσει».

Οι Νάγκετς βρίσκονται μόλις δύο νίκες μακριά από το να φορέσουν το πρώτο δαχτυλίδι τους και με οδηγό τον Νίκολα Γιόκιτς φαίνεται πως δεν χρειάζεται να φοβούνται τίποτα.

Κάθε παιχνίδι και ένα νέο ρεκόρ για τον Σέρβο σέντερ που δεν σταματάει να εκπλήσσει τα πλήθη με το μπασκετικό IQ του και τα εξωπραγματικά επιτεύγματά του στο παρκέ.

Τι κι αν οι Μαϊάμι Χιτ έσπασαν την έδρα στο Ντένβερ στο Game 2 και έφεραν την σειρά στο σπίτι τους; Τίποτα δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τον «Τζόκερ» και την παρέα του. Για μία ακόμη φορά έκανε τα πάντα στο παρκέ και συνέφερε φτάνοντας τα μυθικά νούμερα των 32 πόντων, 21 ριμπάουντ και 10 ασίστ οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Έτσι ο… συνήθης ύποπτος των Νάγκετς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Τελικών του NBA με αυτούς τους αριθμούς.

Αυτό το ιστορικό triple double ήταν το 10ο του Γιόκιτς στα φετινά play offs κάτι που τον χρήζει και τον μοναδικό με τόσα τριπλά νούμερα σε μία μόνο post season.

Βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο ο «οδοστρωτήρας» των Νάγκετς δεν θα μπορούσε να είναι πιο αδιάφορος, όπως και συνηθίζει, για τα ρεκόρ που καταρρίπτει ξανά και ξανά.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν σημαίνει και πολλά. Ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς επειδή κέρδισαν στην έδρα μας», δήλωσε μετά το Game 3.

Ο Γιόκιτς ως ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, μαζί με την πολύτιμη παρουσία του «διόσκουρού» του, Τζαμάλ Μάρει, είναι υπεύθυνος μεταξύ άλλων για τα 3 εκ των 5 παιχνιδιών play offs όπου σημειώνονται αριθμοί της τάξεως του 30-20-10. Τα δύο από τα τρία τα έχει πετύχει στην φετινή post season ενώ τις άλλες δύο τέτοιες εμφανίσεις τις μοιράζονται ο Ουίλτ Τσαμπερλέιν μαζί με τον Καρίμ Άμπντουλ Τζαμπάρ.

Με αυτή την επιβλητική εμφάνιση οδήγησε την ομάδα του να πάρει το προβάδισμα στην σειρά (2-1) και αφού ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια της.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0