Πρόσωπα

Έμερσον Παλμιέρι: Έγινε ο μοναδικός που έχει κατακτήσει τις πέντε διοργανώσεις της UEFA (video)

Έμερσον Παλμιέρι: Έγινε ο μοναδικός που έχει κατακτήσει τις πέντε διοργανώσεις της UEFA (video)

Μεγάλωσε τη συλλογή του ο Έμερσον Παλμιέρι με την κατάκτηση του Conference League.

Η Γουέστ Χαμ κατέκτησε το Europa Conference League καθώς επικράτησε στον τελικό με 2-1 της Φιορεντίνα. Ο «χρυσός» σκόρερ για τους Άγγλους ήταν ο Τζάρεντ Μπόουεν, ο οποίος στο 90’ πέτυχε το γκολ που χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του.

Ωστόσο, ακόμη ένας ποδοσφαιριστής των «σφυριών» ξεχωρίζει μετά τον τελικό και μάλιστα για ιδιαίτερο λόγο. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός χαφ Έμερσον Παλμιέρι, έγινε ο μοναδικός που έχει κατακτήσει πέντε διοργανώσεις της UEFA!


Ο 28χρονος το 2019 πανηγύρισε την κατάκτηση του Europa League όταν η Τσέλσι επικράτησε της Άρσεναλ με 4-1. Δύο χρόνια αργότερα, το 2021 οι «μπλε» κατέκτησαν και το Champions League, μετά το 1-0 επί της Σίτι και ο Έμερσον Παλμιέρι αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης σε επίπεδο συλλόγων.

Κάτι που πέτυχε και σε διεθνές επίπεδο, όταν το καλοκαίρι του 2021, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Ιταλία στον τελικό του Γουέμπλεϊ απέναντι στους Άγγλους. Ελάχιστο διάστημα μετά, η Τσέλσι κατέκτησε και το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Έτσι ο Ιταλός μπακ-χαφ είχε κάνει το 4/4.

Από το 2022 στις διοργανώσεις της UEFA προστέθηκε το νεοσύστατο Europa Conference League. Ο Έμερσον βέβαια δεν χρειάστηκε πολύ. Μέσα σε ένα χρόνο, το κατέκτησε και αυτό με τη Γουέστ Χαμ και πλέον μπορεί να περηφανεύεται ότι κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δεν το έχει καταφέρει.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0