Πρόσωπα

Μίλαν Ράσταβατς: Πίσω στην Τρίπολη για να βάλει ξανά τον Αστέρα σε τροχιά play off (video)

Μίλαν Ράσταβατς: Πίσω στην Τρίπολη για να βάλει ξανά τον Αστέρα σε τροχιά play off (video)

Ο Μίλαν Ράσταβατς επιστρέφει στον Αστέρα Τρίπολης για να συνεχίσει το έργο που… άφησε στη μέση.

Μίλαν Ράσταβατς και Αστέρας Τρίπολης, μέρος δεύτερο! Ο Σέρβος αποδέχτηκε την πρόταση των Αρκάδων για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, στον οποίο επιστρέφει μετά από ένα χρόνο.

Ήταν 15 Μαΐου το 2022 όταν ο Αστέρας ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον Ράσταβατς, λίγο μετά το τέλος των play out εκείνης της σεζόν, μία απόφαση που πάρθηκε από κοινού. Αντικαταστάτης του Σέρβου ήταν ο Ηρακλής Μεταξάς, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα με μεγάλες βλέψεις και στην Τρίπολη ονειρεύονταν ανάλογη πορεία με αυτή που είχε διαγράψει στον ΠΑΣ Γιάννινα τη περίοδο 2021/22. Εν τέλει οι προσδοκίες τους δεν δικαιώθηκαν.

Η απομάκρυνση του Μεταξά δεν άργησε, με τον Άκη Μάντζιο που ανέλαβε στη συνέχεια να μην καταφέρνει να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα. Εξ αρχής βέβαια φάνηκε ότι ο Έλληνας τεχνικός δύσκολα θα έβαζε ξανά στον ίσιο δρόμο τον Αστέρα, ο οποίος ολοκλήρωσε τα play out με μόλις μία νίκη και φυσικά η 10η θέση που κατέλαβε δεν συνιστά επιτυχία.

Η αλλαγή τόσο στον πάγκο, όσο και στο ρόστερ είναι επιβεβλημένη. Ωστόσο οι ιθύνοντες του συλλόγου δεν ήθελαν να επιλέξουν προπονητή στα… τυφλά. Για αυτό και στράφηκαν σε έναν παλιό γνώριμο, ο οποίος αφενός ξέρει απέξω και ανακατωτά τον Αστέρα κι αφετέρου επί των ημερών του η εικόνα της ομάδας ήταν σαφώς ικανοποιητική.

SUPERLEAGUE 2020-2021 / PLAY-OFF / SԅсӠԑɐϋǓ - ЁϠ(֙ԏÑVɁ: EUROKINISSI)

Η πρώτη θητεία του στην Αρκαδία ξεκίνησε με παρόμοιο τρόπο όπως και η δεύτερη. Το 2019 ο Αστέρας ξεκίνησε τη σεζόν με τον Μπόρχα Χιμένεθ στον πάγκο του, όμως τα αποτελέσματα της ομάδας μετά από 12 αγωνιστικές έφεραν τη γρήγορη απομάκρυνσή του.

Τότε έφτασε στην Τρίπολη ο 50χρονος Σέρβος ο οποίος κλήθηκε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Σε μία μεγάλη και δύσκολη σεζόν όπως αποδείχθηκε λόγω του COVID-19, ο Αστέρας έδειξε θετικά σημάδια, παρότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει θέση στα play off.


Οι βάσεις ωστόσο είχαν μπει και έτσι την αμέσως επόμενη περίοδο (2021/22), ο Αστέρας επέστρεψε στα play off μετά τη σεζόν 2017/18. Αναμφίβολα σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η παρουσία του Ράσταβατς στον πάγκο, καθώς οι Αρκάδες αποτέλεσαν μία από τις πιο συμπαγείς και δυσκολοκατάβλητες ομάδες της Super League.


Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίχθηκαν το ίδιο «ρόδινα» και στην τρίτη σεζόν του Ράσταβατς στον Αστέρα. Η ομάδα έκανε ένα κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και εξαιτίας αυτού έμεινε πίσω στη βαθμολογία. Μπορεί βέβαια μετά τη 10η αγωνιστική να έδειξε ραγδαία βελτίωση και να έφτασε να διεκδικεί την είσοδο στα play off, ωστόσο στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονική περιόδου της Super League έχυσε την καρδάρα με το γάλα.

Μετά το τέλος των play out λοιπόν αποφασίστηκε από κοινού με τον Ράσταβατς το «διαζύγιο». Κανείς όμως δεν μπορούσε να παραβλέψει τη δουλειά του και μάλλον ένα χρόνο μετά οι Αρκάδες να έχουν αναγνωρίσει το λάθος τους. Ο Σέρβος μάλιστα είναι ο μακροβιότερος προπονητής στον πάγκο του Αστέρα στα χρόνια που η ομάδα αγωνίζεται στη Super League και αυτό σαφώς και λέει από μόνο του πολλά.

Πλέον ο Μίλαν Ράσταβατς επιστρέφει στην Τρίπολη με σκοπό να συνεχίσει το έργο που άφησε στη μέση, έχοντας τον σεβασμό από όλους στην ομάδα. Σαφώς η -δεύτερη- αρχή θα είναι πιο δύσκολη από την πρώτη, αφού ο Αστέρας χρειάζεται εκ νέου πολλές αλλαγές και προσθήκες. Όμως είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε ο σύλλογος να βρεθεί ξανά στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας και γιατί όχι στην Ευρώπη.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0