Πρόσωπα

Ένα ακόμα triple double για τον Νίκολα Γιόκιτς: Το πρώτο σε ντεμπούτο τελικών NBA μετά από 21 χρόνια! (video)

Ένα ακόμα triple double για τον Νίκολα Γιόκιτς: Το πρώτο σε ντεμπούτο τελικών NBA μετά από 21 χρόνια! (video)
Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι με σιγουριά ο ιδανικός παίκτης για να σπάει τα ρεκόρ και το απέδειξε στο ντεμπούτο του στους τελικούς του NBA.

Οι Νάγκετς όντες σαφώς πιο φρέσκοι και ξεκούραστοι επικράτησαν στο πρώτο παιχνίδι των τελικών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κόντρα στους Χιτ με 104-93.

Στην αρχή η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα φάνηκε πως είχε βρει τη μυστική συνταγή για να περιορίσει τον Νίκολα Γιόκιτς. Ο Σέρβος σέντερ κατάφερε να πάρει μόλις ένα σουτ κατά την πρώτη περίοδο λόγω της εξαιρετικής άμυνας με double team που τον έπαιζαν οι Χιτ.

Αυτό που δεν προέβλεψαν όμως στο Μαϊάμι είναι πως ο δύο φορές MVP θα βρει την λύση στην τροφοδότηση των συμπαικτών του, οι οποίοι βρίσκονταν σε εξαιρετική μέρα, μέχρι να καταφέρει να «ελευθερωθεί» ο ίδιος από τις ασφυκτικές άμυνες των Χιτ.

Μοιράζοντας ασίστ στον Άαρον Γκόρντον και στον Τζαμάλ Μάρει, ο Γιόκιτς ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με double double 10 πόντων και 10 ασίστ. Τόσες πολλές πάσες σε πρώτο ημίχρονο τελικών είχαμε να δούμε από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς το 2017!

Σα να μην έφταναν όλα αυτά ο «Τζόκερ» θέλησε να αφήσει το… στίγμα του στο ντεμπούτο του στους τελικούς. Όσο διευρυνόταν η απόσταση των Νάγκετς από τους Χιτ στο παιχνίδι, ο Γιόκιτς είχε και περισσότερες ευκαιρίες στο σκοράρισμα. Το αποτέλεσμα; Μα φυσικά ένα ακόμη triple double ήρθε να προστεθεί στην καριέρα του 28χρονου σέντερ (27 πόντοι, 10 ριμπάουντ και 14 ασίστ). Οι 14 ασίστ του στο παιχνίδι είναι μάλιστα οι περισσότερες που έχουν μοιραστεί από σέντερ στην ιστορία των τελικών.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα (που είναι ουκ ολίγα) είναι πως τον καθιστά τον πρώτο παίκτη που καταφέρνει να γίνει «τριπλός» στο ντεμπούτο του στους τελικούς του ΝΒΑ τα τελευταία 21 χρόνια. Ο μοναδικός που το είχε καταφέρει πριν από αυτόν ήταν ο Τζέισον Κιντ το 2002 με τους Νετς.

Ο Νίκολα Γιόκιτς για ακόμη μία φορά έρχεται να προσθέσει το όνομά του σε μια λίστα ελίτ παικτών που έχουν ξεχωρίσει για τα σπάνια κατορθώματά τους. Το σίγουρο είναι πως ξεκίνησε με το δεξί στον δρόμο για το δαχτυλίδι.

 Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0