Πρόσωπα

Γιόκιτς vs Μπάτλερ: Τα 5+1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τους διεκδικητές του «δαχτυλιδιού» του NBA! (video)

Γιόκιτς vs Μπάτλερ: Τα 5+1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τους διεκδικητές του «δαχτυλιδιού» του NBA! (video)

Οι σταθεροί και στιβαροί Ντένβερ Νάγκετς εναντίον των απρόβλεπτων και επικίνδυνων Μαϊάμι Χιτ υπό τη… θέα ενός δαχτυλιδιού. Ή καλύτερα ο Mr. τρία λίτρα coca cola με τα αδέρφια που «δεν μπλέκεις» και τη φάρμα του, κόντρα στον περιπλανώμενο, λάτρη της country μουσικής και ιδιοκτήτη δικού του brand καφέ με ολίγον τι... Σακίρα. Το αλλιώτικο face to face των Νίκολα Γιόκιτς και Τζίμι Μπάτλερ στο BN Sports.

Η μεγάλη ώρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έφτασε. Μετά από ένα… μαραθώνιο γεμάτο ρεκόρ, αδιανόητων κροσέ, ανεξήγητων συμπεριφορών με όπλα και θυελλωδών αντιδράσεων στο άκουσμα της λέξης αποτυχίας, όσοι άντεξαν, άντεξαν. Κάποιοι από αυτούς αναμενόμενα (Νάγκετς) και κάποιοι λιγότερο (Χιτ) έχουν φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής, διεκδικώντας το περιβόητο, αστραφτερό δαχτυλίδι του πρωταθλητή του NBA.

Στους δύο «μονομάχους» φυσικά, διαίρει και βασιλεύει ένας. Όσο και αν οι οργανισμοί του Ντένβερ και του Μαϊάμι έχουν «χτιστεί» με κόπο και τρόπο, δεν θα έφταναν στην… πηγή αν δεν υπήρχαν οι Νίκολα Γιόκιτς και Τζίμι Μπάτλερ. Και το γεγονός αυτό χρίζει κοινής αποδοχής σε κάθε μήκος και πλάτος της μπασκετικής ομήγυρης.
28b7ce90-0012-11ee-bf04-76903603cf5e.png

Για τα… όργια τους εντός των παρκέ έχετε βέβαια ενημερωθεί πάμπολλες φορές από το BN Sports. Έτσι, λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της σειράς στο Κολοράντο η προσέγγιση αλλάζει, εστιάζοντας στους «άγνωστους» Τζόκερ και Himmy. Διότι και αυτοί, όσο «ημίθεοι» και αν μοιάζουν ώρες ώρες μέσα στις τέσσερις γραμμές, έχουν τη δική τους γήινη πλευρά.

Οι κακές συνήθειες που έβγαλαν έναν… σταρ!

Όσο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν ότι το ταλέντο δεν έχει μείζονος σημασίας ρόλο στην μετέπειτα… εκτόξευση ενός αθλητή, μπορούν να ρίξουν τους προβολείς στον Νίκολα Γιόκιτς και να παραδεχθούν το ολέθριο λάθος τους.

Ο «Τζόκερ» ήταν ένα μοναχικό παιδί από το Σόμπορ που μεγάλωσε σε ένα διαμέρισα δύο δωματίων με τα δυο του αδέρφια (μεγαλύτερα), τους γονείς του και τη γιαγιά του. Όπως κάθε τυπική οικογένεια στην επαρχιακή πρώην Γιουγκοσλαβία, πολυτέλειες δεν υπήρχαν.

Ο μικρότερος γόνος της οικογένειας Γιόκιτς δεν ήταν λάτρης της γυμναστικής στα παιδικά/εφηβικά του χρόνια, κάθε άλλο. Προτιμούσε τα μαθηματικά και ίσως την ιστορία από τον αθλητισμό, απεχθανόταν τη σωματική καταπόνηση, δεν μπορούσε να κάνει ούτε μία έλξη στο μονόζυγο στο γυμνάσιο και λάτρευε την coca cola. Όπως μάλιστα έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο Νίκολα σε συνέντευξή του στο ESPN το 2017, συνήθιζε να πίνει μέχρι και 3 λίτρα κάθε μέρα μετά τις προπονήσεις. Το ένα ποτήρι έφερνε το άλλο, με τον… στρουμπουλό «Τζόκερ» να είναι απόλυτα εθισμένος σε αυτή.

Το «μονάκι» που δεν έπαιξε κανένας μαζί του και το Taco Bell που τον… κέρδισε τη μέρα των draft!

Παίρνοντας παράδειγμα από τα αδέρφια του (ο ένας δοκίμασε την τύχη του επαγγελματικά στην Ευρώπη και άλλος στο Πανεπιστήμιο του Ντιτρόιτ) και τον παθιασμένο με την «πορτοκαλί θεά» πατέρα του, ο Νίκολα Γιόκιτς αγάπησε από μικρός το μπάσκετ. Βέβαια ο ντροπαλός του χαρακτήρας και η κάπως ατσούμπαλη εμφάνισή του δεν τον έκαναν και τον πιο αγαπητό συμπαίκτη/αντίπαλο. Χαρακτηριστική η ουδεμία απάντηση που έλαβε σε ένα post του στο Facebook στις αρχές του 2011, ψάχνοντας κάποιον για να παίξει «μονό».
εικόνα_Viber_2023-06-01_13-55-07-363.jpg

Ακόμα και τρία χρόνια αργότερα με τη διαδικασία των draft σε εξέλιξη, η αδιαφορία των Αμερικανών προς τα εκείνον ήταν εμφανής και άκομψη. Στη σπουδαιότερη μέρα της ζωής του, πιθανότατα, το ESPN που μετέδιδε τo Draft δεν έδειξε την επιλογή του από το Ντένβερ στο δεύτερο γύρο και το νούμερο «41» αλλά προτίμησε μια διαφήμιση της πασίγνωστης αλυσίδας μεξικάνικου φαγητού, Taco Bell. Τον.. έφαγαν τα tacos με λίγα λόγια. Προσωρινά τουλάχιστον όπως αποδείχθηκε.

Τα αδέρφια-νταήδες!

Παρά τη μεγάλη ηλικιακή διαφορά που τον χωρίζει μαζί τους, ο Νίκολα Γιόκιτς είναι πολύ δεμένος με τα αδέρφια του Νεμάνια και Στραχίνια. Οι… προστάτες του «Τζόκερ» βέβαια δεν είναι και τα πιο «αγγελικά» πρόσωπα και οι Μόρις/Μπούκερ καθώς και αρκετοί συμπαίκτες του Νίκολα στους Νάγκετς (έχει ακουστεί πως τους φοβούνται) το έχουν βιώσει το πετσί τους.

Ο «τρόμος» (αυτό σημαίνει το όνομα του μεγαλύτερου αδερφού του, Στραχίνια) ήταν εκείνος που κάποτε πέταξε μαχαίρια στον MVP του ΝΒΑ το 2022 όταν αρνήθηκε να ανέβει σε ένα δέντρο. «Μία φορά αρνήθηκα να ανέβω σε ένα δέντρο σε ένα πικ-νικ που κάναμε. Οπότε με έβαλε κάτω, μου κράτησε τα χέρια και άρχισε να πετάει μαχαίρια γύρω-γύρω από το κεφάλι μου. Αυτό ήταν λίγο τρελό», έχει παραδεχθεί ο σταρ των Ντένβερ ενώ και ο Νεμάνια που το… πάλεψε με το μπάσκετ και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έχει κατέβει μέχρι και σε αγώνες Μάι-Τάι.

Το «δέσιμό» τους είναι τέτοιο που όταν ο μεθυσμένος Στραχίνια τον Οκτώβρη του 2019 είχε μπλεξίματα με τις αρχές (κατηγορήθηκε για απόπειρα πνιγμού μιας γυναίκας και κακοποίησης), ο Σέρβος σούπερ σταρ δεν τον… πέταξε έξω από το σπίτι στο Ντένβερ (έμεναν και τα τρία αδέρφια μαζί τότε).

Νεμάνια και Στραχίνια αποτελούν τα… θηρία της οικογένειας Γιόκιτς. Οι άνθρωποι που δεν θες να μπλέξεις ό,τι και να γίνει και οι οποίοι είναι πάντα εκεί για τον Νίκολα. Έφτιαξαν μέχρι και τουίτερ για να εκφοβίσουν τους Χιτ μετά το περιστατικό με τον Μόρις το 2021 ενώ είναι πάντα στο πλευρό του «Τζόκερ». Σε κάθε ματς δίπλα του, να καλύπτουν τα νώτα του. «Βασιλιάδες» του trash talking της κερκίδας.

Η βέρα που δεν αποχωρίζεται και η φάρμα

Η συνήθεια του να φέρουν κοσμήματα οι αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα έχει απαγορευτεί διά ροπάλου εδώ και πολλά χρόνια στο NBA παρόλα αυτά ο Γιόκιτς βρήκε τον τρόπο να έχει πάντα μαζί του το δαχτυλίδι του γάμου του. Ο πολυμήχανος Σέρβος δένει τη βέρα στα κορδόνια των παπουτσιών του, κουβαλώντας πάντοτε μαζί του την αγαπημένη του σύζυγο.

Ένα τελευταίο στοιχείο άξιο αναφοράς για τη ζωή του «γίγαντα» των Νάγκετς αποτελεί η… φάρμα του. Πίσω στην πατρίδα, ο Νίκολα Γιόκιτς έχει τα άλογά του με τα οποία και ασχολείται την offseason περίοδό του. Εκεί βρισκόταν μάλιστα όταν έμαθε πως αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού την περασμένη σεζόν.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Τζίμι Μπάτλερ

Στην αντίπερα όχθη του… ορμητικού ποταμού που λέγεται NBA Finals, συναντάται ο Τζίμι Μπάτλερ. Ο κατά μία έννοια άσωτος υιός του Μάικλ Τζόρνταν ο οποίος έχει περάσει δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια.

Αφού ο πατέρας του παράτησε εκείνον και τη μητέρα του, ακολούθησε και εκείνη τον άσχημο δρόμο του διωγμού, πετώντας τον  Himmy έξω από το σπίτι στα 13. Ο άσος των Μαϊάμι Χιτ έμενε σε φίλους από εδώ και από εκεί, χωρίς να έχει κάποια μόνιμη στέγη ή οικογενειακή θαλπωρή μέχρι που μια μέρα, η Μισέλ Λάμπερτ, μητέρα ενός φίλου του, άνοιξε διάπλατα την πόρτα για εκείνον. Τον αγάπησε σαν δικό της παιδί (η οικογένεια αποτελούταν ήδη από 7) και όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές για εκείνη, την αγαπάει σαν τη βιολογική του μαμά.

Η country μουσική, οι φήμες περί σχέσης με τη Σελένα Γκόμεζ και ο Νειμάρ!

O Τζίμι «Μπράκετς» μπορεί να μην μεγάλωσε σε μια τυπική αμερικάνικη οικογένεια, παρά ταύτα, τα μουσικά του ακούσματα είναι παραδοσιακά. Ο σούπερ σταρ των Χιτ λατρεύει την country μουσική και οι ακόλουθοί του στα social media το έχουν καταλάβει. Ακουστική κιθάρα, μπαλάντες και τον ίδιο σε ρόλο… Λουκ Κομπς. Το 2020 είχε δοκιμάσει το ταλέντο του και στο τραγούδι ανεβάζοντας βίντεο στο Tik Tok και ερμηνεύοντας το «She Got the Best of Me», το οποίο και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα του άσματα ενώ έχει συμμετάσχει και στο βίντεο κλιπ του «Light it Up» του Λουκ Μπράιαν.

@jimmybutler

 

 

Πίσω στο 2016, ο Τζίμι Μπάτλερ απέκτησε μία ιδιαίτερη σχέση με το ποδόσφαιρο, η οποία προήλθε βλέποντας τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος είχε οδηγήσει τότε τη Βραζιλία στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και ο Himmy είχε ενθουσιαστεί μαζί του. Από τότε διατηρούν στενές σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού με τον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν να λέει στους New York Times για τον Μπάτλερ. «Η φιλία μας βασίζεται στην ειλικρίνεια. Είναι ντροπαλός και ταυτόχρονα, η διασκεδαστική του πλευρά είναι αυτό που τον κάνει διαφορετικό.»

Ένα άλλο πρόσωπο το οποίο σχετιζόταν και με τους δύο, ήταν η Σελένα Γκόμεζ. Είχε βουίξει η Αμερική πως η πασίγνωστη τραγουδίστρια είχε δεσμό με τον Τζίμι Μπάτλερ, φήμη που δεν επιβεβαιώθηκε από πουθενά. Μάλιστα, η διαφαινόμενη σχέση τους είχε πάρει τέτοιο μέγεθος που τα memes έπαιρναν και έδιναν.

Ο δημιουργικός Τζίμι Μπάτλερ, τα εισιτήρια στην Κόκο Γκάουφ και η… Σακίρα!

Ο φοβερός και τρομερός Τζίμι Μπάτλερ όμως δεν σκέφτεται μόνο το μπάσκετ, όχι τουλάχιστον όταν έχει άπλετο χρόνο. Ο Αμερικανός αστέρας κατά τη διάρκεια της διακοπης των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω του Covid-19, δημιούργησε το δικό του brand καφέ με κόκκους από το Ελ Σλαβαδόρ, αφού δεν ήταν ικανοποιημένος από την αγορά. Η εταιρία του, Bigface, ψήνει η ίδια τον καφέ που εισαγάγει με τον επιχειρηματία Jimmy Brackets μάλιστα να πουλά και κούπες σε άλλους συναθλητές του, περί τα 20 δολάρια τη μία, εκείνη την περίοδο.
miami-heat-basketball-player-jimmy-butler-drinks-big-face-news-photo-1682621280.jpg

Ο πολυάσχολος Himmy όμως δεν περιορίστηκε μόνο στον καφέ και το ποδόσφαιρο, αποδεικνύοντας πως έχει και… μαντικές ικανότητες. Πως; Προτείνοντας στην Κόκο Γκάουφ (νεαρή τενίστρια υψηλού επιπέδου) μετά την ήττα από τους Χοκς στο play-in παιχνίδι, να της βρει εισιτήρια για τους τελικούς του NBA, σε εκείνη ή την οικογένειά της. Ιστορία που έφερε στο «φως» η Αμερικανίδα τενίστρια πριν από λίγες ώρες, αποδεικνύοντας την πίστη του Μπάτλερ σε εκείνον και την ομάδα του όταν όλοι τους είχαν ξεγραμμένους.

Η ενδιαφέρουσα παρουσίαση της προσωπικής ζωής του Τζίμι Μπάτλερ, τελειώνει με τα… φρέσκα κουλούρια και τη Σακίρα. Η Κολομβιανή περσόνα της μουσικής μετά το χωρισμό της με τον Ζεράρ Πικέ έχει εγκατασταθεί μόνιμα με τους δυο γιους της στη Φλόριντα, παρακολουθώντας από κοντά αγώνες των Χιτ. Μάλιστα, οι φήμες την τελευταία εβδομάδα περί αμοιβαίου ενδιαφέροντος ανάμεσα σε εκείνη και τον διεκδικητή του δαχτυλιδιού παίρνουν και δίνουν, με τον γιο της Σακίρα να εμφανίζεται με φανέλα «Τζίμι Μπάτλερ» και τους δυο τους να κάνουν follow ο ένας τον άλλον στο Instagram. Μένει να φανεί αν ο Τζίμι πριν «βγει» το 2023, θα έχει δύο… δαχτυλίδια.

16849997710076_1.jpg

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0