Πρόσωπα

Γκονζάλο Μοντιέλ: Ο άνθρωπος που χρειάζεσαι στη «ρουλέτα» των πέναλτι! (video)

Γκονζάλο Μοντιέλ: Ο άνθρωπος που χρειάζεσαι στη «ρουλέτα» των πέναλτι! (video)

Το έκανε ξανά! Ο Γκονζάλο Μοντιέλ ευστόχησε στο τελευταίο και καθοριστικό πέναλτι για τη Σεβίλλη, οδηγώντας την στην κορυφή του Europa League. Επαναλαμβάνοντας έτσι ό,τι ακριβώς έκανε και στον τελικό του Μουντιάλ με τη φανέλα της Αργεντινής!

Ο άνθρωπος που μιλά την κρισιμότερη ώρα. Εκεί που η μπάλα «ζυγίζει» αρκετούς τόνους. Ο Γκονζάλο Μοντιέλ απέδειξε στον τελικό του Europa League, πως αυτό που έκανε στα γήπεδα του Κατάρ, χαρίζοντας το πολύτιμο τρόπαιο στην παρέα του Λιονέλ Μέσι, δεν ήταν καθόλου τυχαίο.

Η Σεβίλλη αναδείχθηκε ως η μεγάλη νικήτρια -και- στη φετινή δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση. Παρά την ισοπαλία με τη Ρόμα στην κανονική διάρκεια και στην παράταση (31/05, 1-1), στη διαδικασία των πέναλτι υπερίσχυσε.


Ο Μπόνο έκανε αρχικά τη δουλειά κάτω από τα δοκάρια
, αποκρούοντας δύο πέναλτι των Ιταλών, για να έρθει έπειτα ο 26χρονος Αργεντινός και να δώσει τη χαριστική βολή. Έστω κι αν χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια, αφού στην πρώτη μπορεί ο Ρουί Πατρίσιο να απομάκρυνε την μπάλα, αλλά με την παρέμβαση του VAR διαπιστώθηκε ότι ο Πορτογάλος γκολκίπερ είχε και τα δύο του πόδια μπροστά από τη γραμμή του τέρματος.

Απέναντι στη Γαλλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Μοντιέλ πέτυχε πιθανότατα το κρισιμότερο πέναλτι της καριέρας του. Όπως και στη Βουδαπέστη, έτσι και στο Κατάρ, ήταν εκείνος που ολοκλήρωνε τη διαδικασία και έστελνε την Αργεντινή στην κορυφή του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα στο θεσμό, όταν τα πέναλτι χρειάστηκαν στα προημιτελικά απέναντι στην Ολλανδία, είχε βρει και πάλι δίχτυα στο τρίτο χτύπημα της ομάδας του.

Με τον τρόπο αυτό, έγινε μόλις ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει το νικητήριο πέναλτι σε τελικό Μουντιάλ και κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μάλιστα την ίδια χρονιά!

Η αλήθεια είναι ότι στα δύο χρόνια παρουσίας του στη «Γηραιά ήπειρο» με τη Σεβίλλη, δεν αναλαμβάνει τα χτυπήματα από την άσπρη βούλα. Ωστόσο, την περίοδο που βρισκόταν στην πατρίδα του με τη Ρίβερ Πλέιτ είχε ευστοχήσει από τα 11 βήματα σε πέντε περιπτώσεις. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα, ότι συνολικά στην καριέρα του έχει σημειώσει οκτώ τέρματα. Μόλις τρία δηλαδή σε κανονική ροή παιχνιδιού.

Αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι… χθεσινός στις εκτελέσεις πέναλτι. Όπως και να το κάνουμε, όμως, όταν αυτό ισοδυναμεί με τρόπαιο, η βαρύτητα αλλάζει. Και ο Γκονζάλο Μοντιέλ, κόντρα στο σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο, απέδειξε, για άλλη μία φορά, πως έχει… κρύο αίμα και δεν φοβάται να πάρει αυτή την ευθύνη!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0