Πρόσωπα

Πας στα πέναλτι; Θέλεις Μπόνο! (video)

Πας στα πέναλτι; Θέλεις Μπόνο! (video)

Ο Μπόνο έκανε τη διαφορά στη διαδικασία των πέναλτι για τη Σεβίλλη στον τελικό του Europa League, όπως ακριβώς και με το Μαρόκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Η Σεβίλλη κάθισε στο «θρόνο» της για 7η φορά στην ιστορία της! Το Europa League τής ανήκει δικαιωματικά, κάτι που έχει αποδείξει με κάθε πιθανό τρόπο. Το βράδυ της Τετάρτης (31/05) στο δρόμο της βρέθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο άνθρωπος των πέντε κερδισμένων τελικών. Εν τέλει, όμως, ήταν εκείνος που «λύγισε» στο φινάλε. Έστω κι αν χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι και ο… Μπόνο!

Ο Μαροκινός γκολκίπερ, στη «ρουλέτα» που οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες προκειμένου να υπάρξει νικητής, έκανε τη διαφορά. Άλλωστε, γνωρίζει πλέον τον τρόπο. Το είχε κάνει και πριν από μερικούς μήνες στα γήπεδα του Κατάρ.

Τότε θύματά του αποτέλεσαν οι Ισπανοί. Στη Βουδαπέστη η ιστορία έμελλε να γραφτεί ανάποδα και να γίνει ο ήρωας της ισπανικής ομάδας. Ας θυμηθούμε, όμως, τι συνέβη στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Μαρόκο αντιμετώπιζε τους «φούριας ρόχας» στη φάση των «16» και με το 0-0 να παραμένει τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση, ήταν αναγκαία η διαδικασία των πέναλτι.

Ο Μπόνο, όχι απλώς δήλωσε «παρών» σε εκείνο το σημείο, αλλά το έκανε και με τρόπο εμφατικό. Κράτησε την εστία του ανέπαφη καθ’ όλη τη διάρκεια, αφού έπειτα από το χτύπημα του Σαράμπια, όπου η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, απέκρουσε τις εκτελέσεις του Σολέρ και του Μπουσκέτς, δίνοντας την πρόκριση στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Παρόμοια ήταν και η ιστορία που εκτυλίχθηκε στον τελικό του Europa League. Σεβίλλη και Ρόμα αλληλοεξουδετερώθηκαν, μένοντας στο ισόπαλο 1-1 στα 120 λεπτά παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα πέναλτι. Ο 32χρονος τερματοφύλακας των Ανδαλουσιανών, αρνήθηκε αρχικά το γκολ στον Μαντσίνι, απομακρύνοντας με τα πόδια, ενώ στη συνέχεια είπε «όχι» και στον έτερο αμυντικό των Ιταλών, τον Ιμπάνιες, στέλνοντας την μπάλα με τα ακροδάχτυλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του.


Αυτές οι δύο επεμβάσεις στάθηκαν αρκετές για να χαρίσουν το τρόπαιο στη Σεβίλλη. Για τον Μπόνο, ωστόσο, ήταν απλώς άλλη μία μέρα στη δουλειά, αποδεικνύοντας πως τα πέναλτι τείνουν να γίνουν η… ειδικότητά του!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0