Πρόσωπα

Τερ Στέγκεν: Ο τελευταίος πιστός «στρατιώτης» που... τρελαίνει τους αντιπάλους!

Τερ Στέγκεν: Ο τελευταίος πιστός «στρατιώτης» που... τρελαίνει τους αντιπάλους!

Ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν ισοφάρισε ένα ρεκόρ που «κράταγε» 29 χρόνια στη La Liga και, μετά το τελευταίο παιχνίδι των Ζόρντι Άλμπα και Σέρχιο Μπουσκέτς στην Μπαρτσελόνα, είναι ο τελευταίος παίκτης που απομένει από την ομάδα που σήκωσε το Champions League το 2015.

Η Μπαρτσελόνα «στέφθηκε» πρωταθλήτρια Ισπανίας και αυτό αποτέλεσε ένα ιδανικό «αντίο» για τους Άλμπα και Μπουσκέτς που φόρεσαν για τελευταία φορά την φανέλα των «μπλαουγκράνα». Σε μία σεζόν όπου ο Τερ Στέγκεν κατέγραψε ιστορικές επιδόσεις κάτω από την εστία τους, οι τελευταίοι… φίλοι του από το 2015, δηλαδή την χρονιά του τελευταίου Champions League του συλλόγου, τον αποχαιρέτησαν.


Ήταν μία προσπάθεια συλλογική και ένας ακόμη τίτλος που οι τρεις τους πανηγύρισαν παρέα. Ο καθένας έπαιξε τον δικό του ξεχωριστό ρόλο, αφού αγωνίζονται σε διαφορετικές θέσεις, αλλά η φετινή συνεισφορά του Γερμανού τερματοφύλακα ήταν καθοριστική στον δρόμο προς τον τίτλο.


Η Μπαρτσελόνα είχε δεχθεί μόλις 13 γκολ σε 34 ματς, μέχρι να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, με τον αριθμό αυτό να ανεβαίνει στα 18 στη συνέχεια με μία αγωνιστική να απομένει. Ο Τερ Στέγκεν πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και κατάφερε να διατηρήσει 26 (!) φορές ανέπαφη την εστία του.


Έτσι, ισοφάρισε την επίδοση που είχε η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια από την σεζόν 1993/94, κρατώντας το «μηδέν» όσες φορές τα είχε καταφέρει και τότε ο Φραντσίκο Λιάνο και μπορεί στο τελευταίο ματς με την Θέλτα να την καταρρίψει. Ένα σπουδαίο ρεκόρ για τον ίδιο, ο οποίος είναι ακόμα σε καλή ηλικία για τερματοφύλακα, όντας 31 ετών, ενώ συνάμα αποτελεί το τελευταίο… κομμάτι από τους Καταλανούς που είχαν ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης.

Όλοι από εκείνη την ομάδα έχουν αποχωρήσει και αυτός έχει μείνει στην Βαρκελώνη παρέα με τον Τσάβι, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε ρόλο προπονητή, για να ετοιμάσουν ένα σύνολο που θα επαναφέρει το κλαμπ στις ευρωπαϊκές επιτυχίες. Η θέση του τερματοφύλακα είναι από τις πιο βασικές στο ποδόσφαιρο και ο πρώην συμπαίκτης του μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα βασιζόμενος στις ικανότητες του Γερμανού.


Τα ιστορικά νούμερα που καταγράφει σε συνδυασμό με την αγάπη που «τρέφει» για τον σύλλογο, στον οποίο θα κλείσει 10 χρόνια παραμονής την επόμενη σεζόν, τον καθιστούν τον τελευταίο «στρατιώτη» που ακόμα «μάχεται» και που δεν έχει πει «αντίο», όπως έκαναν πολλοί άλλοι στο ίδιο διάστημα…

Χρήστος Σκούρας
www.bnsports,gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0