Πρόσωπα

Ποιος Μπάτλερ; Αν θέλετε τελικούς NBA, υπογράψτε τον Κέβιν Λοβ!

Ποιος Μπάτλερ; Αν θέλετε τελικούς NBA, υπογράψτε τον Κέβιν Λοβ!

Οι Μαϊάμι Χιτ θα αγωνιστούν στους τελικούς του ΝΒΑ, γράφοντας μια από τις πιο όμορφες… αουτσάιντερ ιστορίες. Πώς όμως να μην καταφέρουν να φτάσουν ένα βήμα από την ολοκλήρωση του «παραμυθιού», από τη στιγμή που έχουν τον Κέβιν Λοβ στο δυναμικό τους; Ναι, καλά ακούσατε, τον Κέβιν Λοβ, του απόλυτου 5/5 σε παρουσίες τελικών του NBA!

Σχετικά Άρθρα

Οι Μαϊάμι Χιτ διέλυσαν τους Μπόστον Σέλτικς στο Game 7 των τελικών της ανατολικής περιφέρειας του ΝΒΑ και προκρίθηκαν στους τελικούς που θα αντιμετωπίσουν τους Ντένβερ Νάγκετς. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες ιστορίες, καθώς οι Χιτ ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ όταν ξεκίνησαν τα playoffs αλλά ακόμη και… πιο πριν. Η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα μπήκε… σφήνα ως 8η και προκρίθηκε μέσω της διαδικασίας των play-in, αποκλείοντας τους Σικάγο Μπουλς, ενώ παράλληλα έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του NBA που διεκδικεί το τρόπαιο ως 8η.

Στην μέχρι τώρα πορεία τους, ο Τζίμι Μπάτλερ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και ανακηρύχθηκε και MVP των τελικών της Ανατολής. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Κάλεμπ Μάρτιν, ο οποίος ειδικά στο 6ο και στο 7ο παιχνίδι που οι συμπαίκτες του δεν ήταν στα… καλά τους, «κουβάλησε» το Μαϊάμι στις πλάτες του.

jimmy-butler-mvp-getty.jpg

Ένας άλλος παίκτης ωστόσο των Χιτ είναι αυτός που τους έχει «βάλει τα γυαλιά». Ο βετεράνος και χιλιοταλαιπωρημένος από τραυματισμούς Κέβιν Λοβ δεν είναι ο παίκτης που ήταν κάποτε, ωστόσο παραμένει… άχαστος. Ο 34χρονος δεν είχε «γευτεί» το… νέκταρ των playoffs ως σταρ των Τίμπεργουλβς και αποδέχθηκε να έχει έναν διαφορετικό ρόλο, το 2014 όταν μετακόμισε στο Κλίβελαντ, για να προστεθεί στο «θρυλικό» ρόστερ των Καβαλίερς, συμπληρώνοντας το Big 3 μαζί με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κάιρι Ίρβινγκ.

Η ομάδα αυτή έφτασε 4 συνεχόμενες φορές στους τελικούς του ΝΒΑ την τετραετία 2015-2018, παρόλο που το κέρδισε μόλις μια φορά, απέναντι μάλιστα στην ιστορική ομάδα των Γουόριορς που είχε τελειώσει την κανονική διάρκεια της σεζόν 2015/16 με 73-9!

https___factoryofsadness.co_files_2016_06_kevin-love-nba-finals-cleveland-cavaliers-golden-state-warriors.jpg

Από τις 20 Φεβρουαρίου του 2023 ο Λοβ θεωρείται παίκτης των Χιτ και η απίθανη πρόκριση της ομάδας στα playoffs σε συνδυασμό με την παρουσία στους τελικούς, τον καθιστά… άχαστο. Μπορεί οι τραυματισμοί του να του έχουν δώσει δευτερεύοντα ρόλο στην ομάδα της Φλόριντα, όμως ο ίδιος στις 5 παρουσίες του «μετράει» και 5 τελικούς!

Οι Χιτ θα προσπαθήσουν να γράψουν τη δική τους ιστορία όταν αντιμετωπίσουν τους Νάγκετς στους φετινούς τελικούς. Το 1999 οι Νιου Γιορκ Νικς, το μοναδικό προηγούμενο Νο.8 που έφτασε στους τελικούς, έχασαν σε πέντε παιχνίδια από τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-05-30_210712.png

Αν το Μαϊάμι καταφέρει να κερδίσει δύο παιχνίδια κόντρα στο Ντένβερ, θα είναι η μεγαλύτερη πορεία playoffs από Νο.8 στην ιστορία του ΝΒΑ και θα συνδυαστεί με το δεύτερο δαχτυλίδι του Κέβιν Λοβ!

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0