Πρόσωπα

Τσάβι Σίμονς: Το παιδί που … παραστράτησε, αλλά δεν άφησε ποτέ το όνειρο (video)

Τσάβι Σίμονς: Το παιδί που … παραστράτησε, αλλά δεν άφησε ποτέ το όνειρο (video)

Λάμψη, χρήματα και… Ραϊόλα, είχαν «πειράξει» το μυαλό του. Κάπου έχασε το νόημα και τον δρόμο. Στην Ολλανδία, όμως, όλα πήγαν καλύτερα. Φέτος, μοιράστηκε με τον Δουβίκα το βραβείο του πρώτου σκόρερ και έστειλε την Αϊντχόφεν στο Champions League! Ο Τσάβι Σίμονς, έμεινε πιστός στ’ όνειρο!

Στο Άλκμααρ, απόγευμα Κυριακής, η PSV διεκδικούσε μια θέση στο επόμενο Champions League. Χρειαζόταν κάτι ιδιαίτερο. Μια έμπνευση. Κάποια λεπτά που κάποιος θα έπαιρνε τις απαραίτητες και καθοριστικές πρωτοβουλίες. Που θα είχε… άστρο. Και ο Τσάβι Σίμονς έχει πλέον το σθένος και την ψυχοσύνθεση που του επέτρεψαν να βγει μπροστά.

Τρομερό γκολ με τεράστια πίεση και πλασέ λίγο πριν πέσει στο ημικύκλιο της περιοχής στο 65ο λεπτό και… το καλύτερο για το τέλος, με τους γηπεδούχους να έχουν ισοφαρίσει με πέναλτι στο 84’. 

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός θα έβαζε και το κερασάκι στην τούρτα. Για ν’ ακολουθήσει το μεγάλο ξέσπασμα. Ίδια κίνηση από αριστερά, ανοίγει ρήγμα ανάμεσα σε δυο αμυντικούς, ντριμπλάρει και τον τερματοφύλακα, γυρίζει το σουτ και 2-1 στο 90’ + 8’!

Η PSV στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο φινάλε της σεζόν στην Eredivisie. Ο Σίμονς να βγάζει τη φανέλα, να την πετάει για να δείξει πως όλα τελείωσαν και να γευτεί όλη την αποθέωση.

https://twitter.com/xavisimons/status/1662851869562007553

«Να πιστεύεις στ’ όνειρο…»

Διόλου τυχαία είναι η ανάρτηση που έκανε στα social media μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την ΑΖ, το βράδυ της Κυριακής. «Να πιστεύετε στ’ όνειρο…». Ξέρει πολύ καλά κι εκείνος γιατί είναι τρομερά σημαντικό ό,τι κι αν συμβεί στη διαδρομή, όσες «σειρήνες» κι αν προσπαθήσουν να σε δελεάσουν και να σε βγάλουν από την τροχιά σου, όσα setbacks κι αν αντιμετωπίσεις, πρέπει να διατηρήσεις την πίστη σου σε αυτό που έχεις επιλέξει.

Ο Σίμονς, σε ηλικία 20 ετών, κατάφερε να πετύχει 19 τέρματα και να έχει 8 ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα Ολλανδίας, στην πρώτη του γεμάτη σεζόν εκεί. Μοιράστηκε το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Λίγκας μαζί με τον δικό μας, Τάσο Δουβίκα, που επίσης έκανε τρομερά πράγματα.

Σε 34 παιχνίδια έδειξε όλα όσα είναι ικανός να κάνει και κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά και στο ανδρικό τμήμα της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας, για τα προσεχή παιχνίδια του Final-4 του Nations League, όπου στα ημιτελικά οι «οράνιε» θα παίξουν με τους Κροάτες.

Η εποχή που τα πάντα έδειξαν να «θολώνουν»

Κάποτε παρουσιαζόταν ως παιδί – θαύμα, είχε απίστευτο hype στα social media και τ’ όνομά του άρχισε να «ταξιδεύει» παντού. Από τα 7 του χρόνια στην Masia της Μπαρτσελόνα, μυήθηκε στα πιο βαθιά και σπουδαία μυστικά του ποδοσφαίρου με τις αξίες των «μπλαουγκράνα», όμως, μεγαλώνοντας, κάπου… χάλασε το γλυκό.

Στα 16 του χρόνια και έχοντας χαρακτηριστεί ο … «βασιλιάς των social media» με 1,7 εκατ.followers το 2019, ο Σίμονς πήρε την απόφαση να φύγει…

«Τυφλωμένος» από την επιβεβαίωση που εισέπραττε από τον κόσμο παρά από τον εαυτό του, δίχως ορθό σκεπτικό, με τον αείμνηστο, Μίνο Ραϊόλα να του βάζει στο μυαλό πως η εξέλιξή του ήταν πολύ μακριά από την Βαρκελώνη, ο νεαρός μεσοεπιθετικός άφησε την Καταλονία για το λαμπερό Παρίσι.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο που τότε βρισκόταν στους Παριζιάνους, αρχίζει και του δίνει ιδιαίτερη προσοχή και του προσφέρει εμπειρίες στην πρώτη ομάδα. Το 2022, ο Σίμονς βρισκόταν πολύ κοντά στην υπογραφή νέου συμβολαίου με την Παρί, όμως, θα έφευγε δανεικός για να πάρει περισσότερα παιχνίδια. Και η υπόθεση ξαφνικά χάλασε παντελώς.

Ο ποδοσφαιριστής αποχωρεί και πηγαίνει στο Αϊντχόφεν προκειμένου εκεί ν' αντιμετωπίσει πλέον αρκετά πιο σοβαρά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και τα καταφέρνει. Και δείχνει να έχει ξαναβάλει το καράβι στη σωστή ρότα. Και το απολαμβάνει. Το χαίρεταιΕίναι μόλις 20 ετών, έχει διορθώσει λάθη του παρελθόντος και έχει φτιάξει νοοτροπία που μπορεί να τον οδηγήσει ψηλά. Αρκεί οι «παρεμβολές», όταν κι αν προκύψουν, να τον βρουν πιο ώριμο


Κώστας Ζάλιαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0