Πρόσωπα

Ματίας Αλμέιδα: Στα «χνάρια» της Τσίβας, με συνοδοιπόρο Πινέδα, για το νταμπλ της ΑΕΚ! (video)

Ματίας Αλμέιδα: Στα «χνάρια» της Τσίβας, με συνοδοιπόρο Πινέδα, για το νταμπλ της ΑΕΚ! (video)

To ιδανικότερο φινάλε, σε μία ονειρική σεζόν για την ΑΕΚ, θέλει να «γράψει» ο Ματίας Αλμέιδα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet, απέναντι στον ΠΑΟΚ (24/05, 20:30). Οδηγός του οι δύο κατακτήσεις με την Τσίβας στο Μεξικό. Κοινός παράγοντας; Ο Ορμπελίν Πινέδα!

Το ίδιο μονοπάτι, στο οποίο βάδισε στο Μεξικό, θέλει να ακολουθήσει και στην Ελλάδα ο Ματίας Αλμέιδα. Η ΑΕΚ, έπειτα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην πρώτη της σεζόν στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, θέλει να πάρει και το Κύπελλο Ελλάδος Novibet, ώστε να φτάσει στο νταμπλ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αργεντινός τεχνικός ρίχνεται σε μία «μάχη» τελικού. Άλλωστε έχει ήδη… γευτεί τη χαρά του συγκεκριμένου τροπαίου, κατά την παρουσία του στο Μεξικό. Ακριβώς αυτό που σκοπεύει να επαναλάβει και τη φετινή περίοδο με την «Ένωση». Ίσως, όμως, επιθυμεί σε αυτή τη φάση να γίνει λίγο πιο... εύκολα, αφού έχει βιώσει ήδη αρκετές φορές τη ρουλέτα των πέναλτι!

Η αρχή έγινε το 2015-16. Ο Αλμέιδα βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Τσίβας και αντίπαλος στον τελικό του Κυπέλλου Apertura ήταν η Λεόν. Για να φτάσει ως εκεί, χρειάστηκε αρχικά να τερματίσει ως πρώτος στη φάση των ομίλων και να αποκλείσει εν συνεχεία στα προημιτελικά την Τιμπουρόνες Ρόχος ντε Βερακρούς στα πέναλτι, έπειτα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Στα ημιτελικά, το 1-0 έφτασε για να κρίνει το παιχνίδι με την Τολούκα και πλέον απέμενε μόλις ένα παιχνίδι για το πολύτιμο τρόπαιο. Εκεί, ένα γκολ και… αρκετές κίτρινες κάρτες, πέντε συνολικά, αρκούσαν ώστε να χαρίσουν στον προπονητή των «κιτρινόμαυρων» τον πρώτο τίτλο της καριέρας του. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Οσβάλντο Αλανίς στο 70ο λεπτό.

Μεσολάβησε ακόμα ένας τελικός, χωρίς επιτυχία ωστόσο, αφού η Τσίβας ηττήθηκε στη φάση των πέναλτι από την Κερέταρο το Νοέμβριο του 2016. Αυτό δεν πτόησε διόλου τον Αλμέιδα. Συνέχισε την επιτυχημένη παρουσία του στον πάγκο του μεξικανικού συλλόγου, αυτή τη φορά με την κατάκτηση του Κυπέλλου Clausura το 2016-17.

Ολοκληρώνοντας και πάλι τη φάση των ομίλων στην πρώτη θέση, χρειάστηκε εκ νέου τη διαδικασία των πέναλτι στους «16», ώστε να αφήσει εκτός την Κορεκαμίνος, ύστερα από το 2-2 στα 90 λεπτά. Στα προημιτελικά, χρειάστηκε μία άκρως εντυπωσιακή ανατροπή! Αν και βρέθηκε πίσω με 2-0 στο 51’ από την Χουάρες, η ομάδα του Αλμέιδα ισοφάρισε μέχρι το 68’ σε 2-2 και με ένα… απίθανο buzzer beater του Λόπες στο 90ο λεπτό, που προήλθε από ασίστ του Ορμπελίν Πινέδα, πήρε εκείνη τελικά την πρόκριση με 3-2!

Με παρόμοιο τρόπο θα εξασφάλιζε μάλιστα η Τσίβας τη θέση της στον τελικό της διοργάνωσης. Στο 21’ έχανε με 1-0 από τη Μοντερέι, αλλά ο Άλαν Πουλίδο, γνωστός μας από το πέρασμά του σε Ολυμπιακό και Λεβαδειακό, ισοφάρισε σε 1-1 με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Τότε, λίγο πριν το φινάλε, στο 80ο λεπτό, ήρθε ο Άνχελ Σαλδίβαρ από τη λευκή βούλα για να γράψει το 2-1 και να χαρίσει το εισιτήριο του τελικού στην ομάδα του.

Τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο προς το Κύπελλο ήταν η Ατλέτικο Μορέλια. Το 90λεπτο έμελλε να ολοκληρωθεί χωρίς τέρματα και τα πέναλτι θα έκριναν το μεγάλο νικητή. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Ορμπελίν Πινέδα, ήταν εκείνος που λύτρωσε την Τσίβας, ευστοχώντας στο τελευταίο και καθοριστικό της χτύπημα, χαρίζοντας έτσι το τρόπαιο στον Ματίας Αλμέιδα, αφού ο ποδοσφαιριστής της Μορέλια αστόχησε στο πέναλτι που ακολούθησε.

Πλέον, ο Αργεντινός προπονητής είναι ένα βήμα μακριά από την ολοκλήρωση του νταμπλ με την «Ένωση». Έχει το know-how, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμαστεί σε έναν τελικό. Απομένει, λοιπόν, να δούμε αν θα καταφέρει να επικρατήσει στη… σκακιέρα επί του Ραζβάν Λουτσέσκου, των δύο Κυπέλλων στη χώρα μας, αλλά και του ΠΑΟΚ. Η απάντηση το βράδυ της Τετάρτης (24/05, 20:30) στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0