Πρόσωπα

Κι όμως ο «άσφαιρος» Νέλσον Ολιβέιρα θα είναι απώλεια στον τελικό του Κυπέλλου για τον ΠΑΟΚ (video)

Κι όμως ο «άσφαιρος» Νέλσον Ολιβέιρα θα είναι απώλεια στον τελικό του Κυπέλλου για τον ΠΑΟΚ (video)

Η απουσία του Νέλσον Ολιβέιρα από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με την ΑΕΚ είναι ένα πλήγμα για τον ΠΑΟΚ που δύσκολα θα καλυφθεί. Ο Πορτογάλος ήταν ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής στο πλάνο του Λουτσέσκου όλη τη σεζόν και η συνεισφορά του δεν αποτυπώνεται μονάχα στα γκολ.

Χωρίς τον Νέλσον Ολιβέιρα πρόκειται να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet (24/05, 20:30) ο ΠΑΟΚ. Η απουσία του Πορτογάλου έγινε γνωστή δια στόματος Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα και μαζί με τον Κάλεντ Νάρεϊ πρόκειται να είναι δύο σημαντικές απώλειες για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Ολιβέιρα ταλαιπωρήθηκε από κάκωση στην ποδοκνημική, την οποία υπέστη στο παιχνίδι των play off της Stoiximan Super League με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και έκτοτε δεν έχει επιστρέψει στη δράση. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε άδοξα η σεζόν του, η οποία μέχρι τον Ιανουάριο εξελισσόταν θετικά για τον ίδιο, αλλά έκτοτε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ... αγνοείται!

Με μία πρώτη ανάγνωση, ο Ολιβέιρα τη φετινή σεζόν ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Σημείωσε 36 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, όντας στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας, ενώ παράλληλα πέτυχε εννέα γκολ, αριθμός που τον φέρνει στη δεύτερη θέση των σκόρερ πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Οι αριθμοί όμως δεν λένε ολόκληρη την αλήθεια πάντα. Ο Ολιβέιρα ήταν ένας χρήσιμος ποδοσφαιριστής στα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου καθόλη τη διάρκεια της σεζόν και για αυτό ο Ρουμάνος τεχνικός εισηγήθηκε την ανανέωση του συμβολαίου του. Προς το παρόν αυτή η διαδικασία έχει «παγώσει» και σε αυτό βέβαια οφείλεται η «κοιλιά» που έκανε ο Πορτογάλος στο φινάλε της σεζόν.

Και εδώ φυσικά είναι που προκύπτει το ερώτημα, κατά πόσο είναι μεγάλη η απώλεια του Ολιβέιρα στον τελικό με την ΑΕΚ; Ένας ποδοσφαιριστής που αν και επιθετικός έχει μείνει μακριά από τα γκολ για κάτι παραπάνω από 670 αγωνιστικά λεπτά!

Τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ήταν στις 26 Ιανουαρίου στον προημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (1-1), γκολ το οποίο προήλθε από εκτέλεση πέναλτι. Έκτοτε... σίγησε και μάλιστα στα play off του πρωταθλήματος, εκεί που ίσως ο ΠΑΟΚ τον είχε περισσότερο ανάγκη δεν τον βοήθησε στο σκοράρισμα.


Σαφώς όμως η συνεισφορά του στο παιχνίδι δεν αφορά μονάχα το σκοράρισμα. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι αρκετά δυνατός στον αέρα και αυτό το χαρακτηριστικό του σίγουρα θα λείψει κόντρα στα υψηλόσωμα και δυνατά στόπερ της ΑΕΚ. Παράλληλα, είναι εντυπωσιακή η ικανότητά του στο να δημιουργεί χώρους για τους συμπαίκτες του, αλλά και να «σπάει» την μπάλα έχοντας πλάτη στην εστία.

5870397_1.jpg

Ο Μπράντον Τόμας που θα κληθεί να σηκώσει όλο το επιθετικό βάρος του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ, είναι μία πιο αξιόπιστη λύση από τον Ολιβέιρα όσον αφορά το σκοράρισμα. Αλλά σίγουρα δεν αποτελεί πανάκεια, αφού σε αρκετές περιπτώσεις φέτος και δη το τελευταίο δίμηνο, όταν απουσίασε ο Πορτογάλος, τα γκολ δεν ήρθαν για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, το 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες για την κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League, αλλά και η τελευταία αγωνιστική των play off με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (0-1).

Επιπλέον, η παρουσία του Ολιβέιρα στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ταιριάζει «γάντι» με τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος όταν έχει τον Μπράντον Τόμας από μπροστά του συνήθως χάνεται. Κι αυτό έχει να κάνει με την προσφορά του Πορτογάλου σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

5812707_1.jpg

Σε κάθε περίπτωση, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να διαχειριστεί αυτή την απώλεια και παρότι ο Ολιβέιρα διανύει περίοδο ξηρασίας στο σκοράρισμα, θα προτιμούσε να τον είχε διαθέσιμο έστω και για ένα ημίχρονο στο παιχνίδι. Ειδικά σε έναν τελικό που οι σκληρές μονομαχίες θα κυριαρχήσουν και όλα μπορούν να κριθούν από μία φάση.

Από την πλευρά του, ο Νέλσον Ολιβέιρα ίσως έχασε μία μεγάλη -και ενδεχομένως τελευταία- ευκαιρία, να αποδείξει την χρησιμότητά του στον ΠΑΟΚ.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0