Πρόσωπα

Γιάννης Παπαδημητρίου: Ένας «ταξιδιάρης» τεχνικός, που αναλαμβάνει την αλλαγή μοντέλου στην… εποχή Ιβάν

Γιάννης Παπαδημητρίου: Ένας «ταξιδιάρης» τεχνικός, που αναλαμβάνει την αλλαγή μοντέλου στην… εποχή Ιβάν

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου αναλαμβάνει να γίνει το πρόσωπο που θα συμβάλει στην αλλαγή μοντέλου του Παναθηναϊκού. Ένας… ταξιδιάρης αναζητητής στόχων, η ιστορία με τον Τσούμπερ στην Φρανκφούρτη και ο Αλμέιδα!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Αλλαγή μοντέλου στον Παναθηναϊκό, με τον Γιάννη Παπαδημητρίου να αναλαμβάνει την θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα, μια θέση η οποία είναι «κενή» μετά την φυγή του Πιέρ Ντρεοσί, μαζί με τον Λάζλο Μπόλονι. Την θέση που «κάλυψε» ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως είδε πως οι απαιτήσεις είναι πάνω από τις δυνάμεις του και χρειάζεται ένας άνθρωπος που θα δώσει… ανάσα.

Η εν λόγω κίνηση, είχε συζητηθεί πολύ κατά μεσούς της φετινής αγωνιστικής περιόδου, καθώς η… γκρίνια για τις αργοπορημένες μεταγραφές είχε πάρει μεγάλη έκταση. Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός γνωρίζει καλά την δουλειά του και αποτελεί μια πολύ ποιοτική λύση, καθώς μιλάμε για έναν επαγγελματία με «Ε» κεφαλαίο.

Τα χρόνια του στην Ξάνθη και ο ερχομός του Λουτσέσκου

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής στην Χαλκίδα, ενώ για 14 χρόνια αποτέλεσε βασικό πυλώνα στα μετόπισθεν της Σκόντα Ξάνθης. Μετά το πέρας της επαγγελματικής του καριέρας ως ποδοσφαιριστής συνέχισε στην Ξάνθη στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή με μεγάλη επιτυχία. Ήταν και ο λόγος όπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετακόμισε στην χώρα μας για λογαριασμό της ομάδας της Θράκης για πρώτη φορά. Η συνέχεια της καριέρας του Ρουμάνου τεχνικού είναι γνωστή και δεν χρειάζεται συστάσεις.

Τα έργα του Γιάννη Παπαδημητρίου δεν σταμάτησαν στην Ξάνθη όμως. Το 2021 μετέβη στο σύλλογο της ΑΕΚ, αρχικά ως επικεφαλής των ακαδημιών και με το πέρας του χρόνου στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Μιλάμε για τον άνθρωπο που μαζί με τον Παναγιώτη Κονέ «κυνήγησαν» υποθέσεις όπως αυτή του Άμπραμπατ και του Τσούμπερ.

3415086_1.jpg

Υπόθεση Τσούμπερ και η… αγάπη του για τα ταξίδια

Στην υπόθεση του Τσούμπερ οι δύο Έλληνες (Παπαδημητρίου και Κονέ) είχαν μια πολύ επιβλητική παρουσία για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ελβετού επιθετικού στην «Ένωση». Όταν η Άιντραχτ είχε βάλει «δύσκολα» για την μετακίνηση του στην Ελλάδα, τότε οι δυο τους πήραν το πρώτο αεροπλάνο και πέταξαν για την Φρανκφούρτη.

Το όλο ζήτημα είχε ξεκινήσει λόγω του Κόστιτς που είχε την επιθυμία να αποχωρήσει από το σύλλογο της Γερμανίας και έτσι η υπόθεση Τσούμπερ πάγωνε. Το ταξίδι των εκπρόσωπων της ΑΕΚ, κατάφερε να πείσει τόσο την Άιντραχτ, αλλά και τον ποδοσφαιριστή, με τον παίκτη να μετακομίζει στην Ελλάδα και να παραμένει κάτοικος της μέχρι και σήμερα.

Για τον νυν τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού τα ταξίδια αποτελούν βασικό κομμάτι για την επίτευξη, αλλά και τον εντοπισμό των στόχων του. Η θεωρία του είναι πως δια ζώσης μπορεί κανείς να πάρει περισσότερο και καλύτερο feedback, όπως επίσης και να γίνει πιο «σωστά» η δουλειά στο κομμάτι της επικοινωνίας.

Η υπογραφή του για τον Αλμέιδα

Το μεγαλύτερο αποτύπωμα που άφησε ο Γιάννης Παπαδημητρίου στην ΑΕΚ, ήταν η επιλογή του Ματίας Αλμέιδα για τον πάγκο των «κιτρινόμαυρων». Ο 47χρονος Έλληνας, ήταν αυτός που είχε κάνει την επιλογή του Αργεντίνου τεχνικού. Σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε αναφέρει και την λογική πίσω από την συγκεκριμένη του επιλογή και τα χαρακτηριστικά τα οποία τον έκαναν να επιμείνει στο πρόσωπο του συγκεκριμένου τεχνικού, βάζοντας ουσιαστικά την υπογραφή του για την συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο Ματίας Αλμέιδα επιβεβαίωσε πλήρως την επιλογή του Παπαδημητρίου και άλλαξε πλήρως την εικόνα της «Ένωσης», πέρασε τη δική του νοοτροπία και κατάφερε να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ακόμη και αυτό να μην είχε πετύχει όμως, η ποδοσφαιρική «μετάλλαξη» που πέτυχε στην ΑΕΚ, είναι κάτι μοναδικό.

5581567_1.jpg

Ως τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, παραμένει σε επίπεδα πρωταθλητισμού, όμως ο πήχης ανεβαίνει κατακόρυφα μαζί με τις απαιτήσεις. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να δώσει τα πάντα για να κάνει βήματα προς τους ομίλους του Champions League. Σίγουρα είναι ένας πολύ δύσκολος δρόμο για διαβεί το τριφύλλι και δεν θα αποτελέσει αποτυχία αν δεν γίνει πραγματικότητα.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει σηκώσει ήδη μανίκια στους «πράσινους» και θα είναι αυτός που θα αναλάβει και την ανανέωση του συμβολαίου του Δημήτρη Κουρμπέλη. Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και οι ενέργειες του θα φανούν σε βάθος χρόνου. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν σύμφωνος με την συγκεκριμένη επιλογή μοντέλου για την ομάδα, αλλά και για την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0