Πρόσωπα

Μάρκο Ασένσιο: Ο μόνιμος... αναπληρωματικός της Ρεάλ Μαδρίτης που καταρρίπτει τα ρεκόρ του Ζιντάν!

Μάρκο Ασένσιο: Ο μόνιμος... αναπληρωματικός της Ρεάλ Μαδρίτης που καταρρίπτει τα ρεκόρ του Ζιντάν!
Ο Μάρκο Ασένσιο, παρά το ότι είναι η εναλλακτική λύση στην επίθεση των Μαδριλένων, έχει καταφέρει να βγει από τη σκιά των Μπενζεμά και Βινίσιους, ισοφαρίζοντας τo ρεκόρ του Ζινεντίν Ζιντάν στη La Liga.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι στο δεύτερο παιχνίδι των ημιτελικών του UEFA Champions League (17/5). Ο Κάρλο Αντσελότι έχει στη διάθεση του την πιό «επικίνδυνη» επιθετική δυάδα της Ευρώπης με τους Βινίσιους και Μπενζεμά. Εκτός αυτών όμως, ξέρει πως μπορεί να βασίζεται και στον κορυφαίο αναπληρωματικό που ακούει στο όνομα, Μάρκο Ασένσιο

Ο Ασένσιο στα περισσότερα παιχνίδια των «μερένχες» δεν ξεκινάει στο βασικό σχήμα, παρόλα αυτά κάνει τη δουλειά του καλύτερα από τον καθένα, όταν έρχεται η ώρα να περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή. 

Ο 27χρονος επιθετικός αγωνίζεται με τη φανέλα της «Βασίλισσας» από τη σεζόν του 2015/16. Έκτοτε έχει φέρει στα περισσότερα ματς την αποστολή του εις πέρας, σημειώνοντας για λογαριασμό των Μαδριλένων συνολικά 61 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. 

Είναι χωρίς αμφιβολία ο μοναδικός αναπληρωματικός που έχει σκοράρει τόσες φορές ενώ φέτος, έχει παίξει κομβικό ρόλο στο να φτάσει η ομάδα του στα ημιτελικά του Champions League με τον ίδιο να έχει σημειώσει εννέα γκολ. 

Ερχόμενος από τον πάγκο, ο 27χρονος επιθετικός έχει καταφέρει να κάνει... φαντασμαγορικές εισόδους, σκοράροντας περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο παίκτη που έχει βρεθεί στην λίστα των αναπληρωματικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Στις 13/5, στο ματς της Ρεάλ απέναντι στη Χετάφε (13/5,1-0) ήταν ο μοναδικός σκόρερ του αγώνα, ανεβάζοντας τον αριθμό των γκολ του στο πλαίσιο του ισπανικού πρωταθλήματος, στα 37. Εκτός από το Champions League λοιπόν, ο Ασένσιο καταρρίπτει ρεκόρ και στη La Liga καθώς πλέον έχει ισοφαρίσει τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πίνακα των κορυφαίων σκόρερ του συλλόγου! 

Το συμβόλαιο του Μάρκο Ασένσιο πρόκειται να λήξει φέτος. Ο Κάρλο Αντσελότι φαίνεται να εκτιμά την συνεισφορά του Ισπανού επιθετικού στη «Βασίλισσα», καθώς έχει δείξει πως τον εμπιστεύεται στα κρίσιμα ματς δίνοντάς του πάντα χρόνο συμμετοχής στα τελευταία λεπτά. Σαφώς και ο 27χρονος φορ από την πλευρά του, έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τον τεχνικό των Μαδριλένων και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρόκειται να ανανεώσει και να παραμείνει στους «μερένχες» για ακόμα μία σεζόν. 

Το γεγονός του ότι ένας τέτοιος επιθετικός είναι η εναλλακτική επιλογή του Ιταλού προπονητή αποδεικνύει το βάθος που έχει η «Βασίλισσα» στο ρόστερ της. 

Απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι του... βιονικού Χάαλαντ δεν θα έχει εύκολο έργο, ωστόσο ο Πεπ Γκουαρντιόλα ξέρει πως οι επιθετικοί της υπέρ-πρωταθλήτριας Ρεάλ Μαδρίτης, δεν αστειεύονται, ειδικά όταν πρόκειται για το Champions League.

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0