Πρόσωπα

TJ Σορτς: Η αποκάλυψη του BCL πάει στη Μάλαγα για μία ακόμη παράσταση!

TJ Σορτς: Η αποκάλυψη του BCL πάει στη Μάλαγα για μία ακόμη παράσταση!

To Basketball Champions League οδεύει στη τελική ευθεία, με το Final 4 να είναι προ των πυλών (12-14/5) κι εμείς παρουσιάζουμε τον υποψήφιο MVP της φετινής διοργάνωσης.

Οι γερμανικοί σύλλογοι επενδύουν όλο και περισσότερο στο μπάσκετ και μας υπόσχονται μελλοντικά ταλέντα, που θα διαπρέπουν στα παρκέ της Euroleague. Ένας από αυτούς είναι ο Τι Τζέι Σορτς. Τα φετινά επιτεύγματα του Αμερικανού τραβούν τα βλέμματα των ειδικών και ο ίδιος είναι έτοιμος να οδηγήσει τη Βόννη στην κορυφή ενός ευρωπαϊκού κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Είναι ο άνθρωπος του BCL στη χρονιά που διανύουμε και οι περισσότεροι θεωρούν, πως θα είναι και ο MVP της διοργάνωσης. Και ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει;

Οι 18.7 πόντοι, τα 4 ριμπάουντ και οι 7.1 ασίστ μιλούν από μόνα τους. Είναι ο δεύτερος σκόρερ, ο δεύτερος καλύτερος πασέρ, μέσα στη σεζόν έγινε ο πρώτος στην ιστορία του BCL, που σκοράρει 25 ή περισσότερους πόντους σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια και ήταν ο καλύτερος παίκτης για το μήνα Δεκέμβριο! Ενώ, ταυτόχρονα πρόλαβε να βελτιώσει και το ποσοστό του στα τρίποντα (35.3%) στην πρώτη του σεζόν στη διοργάνωση. Αυτό το τελευταίο δεν το αναφέραμε τυχαία. Ο Σόρτς θεωρεί το μακρινό σουτ ένα από τα σημαντικότερα όπλα στο σύγχρονο μπάσκετ, όμως, δεν ήταν το δυνατό του σημείο στην αρχή της καριέρας του. Πάντως, μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του ήταν απέναντι στην ΑΕΚ τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και μέτρησε 26π., 4ρ. και 7 ασίστ. Ο Τι Τζέι δεν μένει, όμως, μόνο στη λάμψη των ευρωπαϊκών παρκέ. Στη γερμανική λίγκα κάνει εξίσου τρομερά πράγματα με 18.3 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 7.6 ασίστ! Γρήγορος, αλτικός και με προνόμιο να διαβάζει καλά το παιχνίδι, είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα.
φφφ_1.jpg

Βέβαια, ο γκαρντ της Βόννης είχε δείξει τα διαπιστευτήριά του από την περσινή χρονιά, όντας ο καλύτερος παίκτης της Basketball Bundesliga με τη φανέλα των Κράιλσχαϊμ Μέρλινς. Πραγματικά, εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του, μετρώντας 21 πόντους, 7 ασίστ, 3.5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα ανά αγώνα. Μπορεί η ομάδα του να μην έλαμψε το ίδιο, όμως, ο Αμερικανός πρόλαβε να αναδειχθεί MVP της BBL και καλύτερος επιθετικός.

Η Βόννη τον πρόσεξε, τον πρόσθεσε στις τάξεις της και αυτός δεν τους απογοήτευσε. Και όχι μόνο τους επιβεβαίωσε, τους οδηγεί και στην εγχώρια καταξίωση αλλά και στην ευρωπαϊκή. Ο σύλλογος από την δυτική Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και στο Final 4 του BCL στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας της. Μάλιστα, οι Γερμανοί έχουν από τα χαμηλότερα μπάτζετ στη διοργάνωση, γεγονός που κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την πορεία της ομάδας και του Σορτς.

Ο Αμερικανός στα 25 του βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση αυτή τη βδομάδα, όμως, τα καλύτερα είναι μπροστά γι’ αυτόν. Το καλοκαίρι ενδέχεται να αποτελέσει θέμα συζήτησης στους χώρους του μπάσκετ και στα γραφεία της Βόννης οι διαπραγματεύσεις να πάρουν φωτιά. 

Πάνος Χόνδρος
www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0