Πρόσωπα

Ζούμε στην εποχή του Χάαλαντ – Νέο ρεκόρ για τον «Viking», ξεπέρασε Κόουλ και Σίρερ! (video)

Ζούμε στην εποχή του Χάαλαντ – Νέο ρεκόρ για τον «Viking», ξεπέρασε Κόουλ και Σίρερ! (video)

Κάθε αγωνιστική και ένα… ρεκόρ για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος έκανε το 2-0 για τη Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Γουέστ Χαμ, έφτασε τα 35 γκολ και ξεπέρασε «θρύλους» της Premier League.

Αν κάποιος παρακολουθούσε την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γουέστ Χαμ, θα διαπίστωσε πως ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν βρισκόταν στην καλύτερή του μέρα. Έμοιαζε εκτός κλίματος, ήταν καλά περιορισμένος από τους στόπερ της ομάδας του Ντέιβιντ Μόγιες και όταν βρέθηκε σε καλό σημείο για να εκτελέσει, ο Φαμπιάνσκι είχε την απάντηση.

Όχι όμως στη στιγμή του 70ου λεπτού, σε ένα… κλασσικό γκολ της Μάντσεστερ Σίτι. Κλέψιμο της μπάλας ψηλά, γεγονός που αποτελεί προϊόν εξαιρετικού pressing, μία κάθετη πάσα στον Νορβηγό και ένα τελείωμα που τη δεδομένη χρονική στιγμή, ουδείς πράττει καλύτερα από αυτόν.

Η μπάλα πέρασε πάνω από τον Φαμπιάνσκι και το 35ο γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι γεγονός. Έχει ήδη ξεπεράσει τα 50 γκολ και πλέον, άφησε πίσω του και το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ και του Άντι Κόουλ, οι οποίοι αποτελούσαν και τους μοναδικούς στην ιστορία του πρωταθλήματος (31 χρόνια Premier League), που είχαν πανηγυρίσει 34 φορές.

Ο Viking με τα 35 του γκολ είναι στην κορυφή της λίστας και επί της ουσίας, έπραξε κάτι στην πρώτη του σεζόν, που κανένας δεν κατάφερε, όσα χρόνια και αν έπαιξε στην Premier League. Να ξεπεράσει τα 34 γκολ.

Και όλα αυτά, με πέντε ματς να εκκρεμούν για τους «πολίτες», οι οποίοι διεκδικούν φυσικά πλην της Premier League, τόσο το Champions League, όσο και το FA Cup. Σε όλα τα προαναφερθέντα, ο Νορβηγός επιθετικός θα είναι βασικός. Πού μπορεί να φτάσει; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0