Πρόσωπα

Ο Τερ Στέγκεν κατέρριψε το «αραχνιασμένο» ρεκόρ της Μπαρτσελόνα και βάζει πλώρη για την κορυφαία επίδοση της La Liga

Ο Τερ Στέγκεν κατέρριψε το «αραχνιασμένο» ρεκόρ της Μπαρτσελόνα και βάζει πλώρη για την κορυφαία επίδοση της La Liga

Η Μπαρτσελόνα διατήρησε για ακόμα ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα ανέπαφη εστία, κάτι που πλέον μοιάζει τυπική διαδικασία για τον Τερ Στέγκεν και κατέρριψε το ρεκόρ όλων των εποχών για το σύλλογο. Τι έχει σειρά; Το απόλυτο ρεκόρ της La Liga, αλλά και των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 1-0 της Οσασούνα χάρη σε γκολ του Ζόρντι Άλμπα στο 85ο λεπτό. Παρότι οι «μπλαουγκράνα» έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 27’ δυσκολεύτηκαν αρκετά να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και ταυτόχρονα τη νίκη.

Αυτό όμως που δεν δυσκολεύτηκαν σχεδόν καθόλου για να πετύχουν σε ένα ακόμη ματς, ήταν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους. Οι Καταλανοί οδεύουν προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος και σε αυτήν τους την πορεία είχαν αρωγό την εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Μετά από 33 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα έχουν παθητικό μόλις 11 γκολ. Καμία άλλη ομάδα στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έχει λιγότερα, με τη Νάπολι να είναι αυτή που βρίσκεται πιο κοντά, έχοντας δεχθεί τα... διπλάσια (22).

Ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν και η άμυνα της Μπαρτσελόνα μάλιστα, μετά το 1-0 επί της Οσασούνα, έθεσαν νέο ρεκόρ για το σύλλογο. Συγκεκριμένα, κράτησαν το «μηδέν» για 25ο ματς τη φετινή σεζόν, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα χρονικά. Το ρεκόρ είχε... αραχνιάσει για τα καλά, αφού το είχε σημειώσει ο Αντόνι Θουμπιθαρέτα τη σεζόν 1986-87, με 24 ανέπαφες εστίες. Βέβαια πρέπει να αναφερθεί ότι, τότε το πρωτάθλημα της Ισπανίας είχε 44 αγωνιστικές.

Φυσικά, η La Liga φέτος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Πέντε αγωνιστικές απομένουν ως το φινάλε και ο Γερμανός γκολκίπερ έχει ένα επιπλέον ορόσημο μπροστά του που μπορεί να καταρρίψει. Πρόκειται για τα 26 παιχνίδια της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια χωρίς να δεχθεί γκολ, τη σεζόν 1993-94. Σχεδόν 20 χρόνια πριν, οι Γαλικιανοί έθεσαν ένα ρεκόρ που μέχρι φέτος έμοιαζε απίθανο να σπάσει.

Μάλιστα, η εν λόγω επίδοση αποτελεί και ρεκόρ Ευρώπης, αφού στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, καμία άλλη ομάδα δεν έχει φτάσει τον αριθμό 26. Πιο κοντά πλησίασε η Τσέλσι, τη σεζόν 2004-05. Με τον Ζοσέ Μουρίνιο ακόμα στα πρώτα του βήματα στην Premier League, οι «μπλε» διατήρησαν ανέπαφη εστία σε 25 ματς.

Εκεί ακριβώς είναι και ο Τερ Στέγκεν, ο οποίος θεωρητικά έχει εύκολο έργο ως το φινάλε του πρωταθλήματος για να αφήσει ανεξίτηλα γραμμένο το όνομά του στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Βέβαια, υπάρχει και το ρεκόρ με τα λιγότερα γκολ παθητικό σε μία σεζόν, το οποίο η Μπαρτσελόνα είναι πολύ πιθανό να σπάσει επίσης. Τόσο η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, όσο και η Ατλέτικο Μαδρίτης είχαν δεχθεί 18 γκολ σε 38 αγωνιστικές. Οι «μπλαουγκράνα» είναι στα 11 τώρα...

Τα ματς της Μπαρτσελόνα ως το φινάλε της La Liga:

Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα (14/05)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ (21/05)

Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα (24/05)

Μπαρτσελόνα – Μαγιόρκα (28/05)

Θέλτα – Μπαρτσελόνα (04/06)

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0