Πρόσωπα

Τζόσουα Κίμιχ: Στην κορυφή, με Φόρσμπεργκ και… Τζαβέλλα!

Τζόσουα Κίμιχ: Στην κορυφή, με Φόρσμπεργκ και… Τζαβέλλα!

Απόλυτος μαέστρος στη μεσαία γραμμή της Μπάγερν Μονάχου είναι ο Τζόσουα Κίμιχ, με τον Γερμανό μέσο να γίνεται ο νούμερο ένα δημιουργός ευκαιριών στην Bundesliga, απέναντι στη Χέρτα (30/4). Δεν είναι όμως μόνος του στην κορυφή της σχετικής λίστας…

Πολλοί ήταν αυτοί που χαρακτήρισαν τον Τζόσουα Κίμιχ, ως τον νέο Φίλιπ Λαμ, καθώς αγωνιζόταν ως δεξιός μπακ και στην συνέχεια σαν κεντρικός μέσος, στην Μπάγερν Μονάχου και στην εθνική Γερμανίας. Ο 28χρονος μέσος όμως, αποδεικνύεται καλύτερος και πιο… μοντέρνος.

Συγκεκριμένα, στον αγώνα της 30ης αγωνιστικής της Bundesliga, ο Κίμιχ, δημιούργησε 11 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, με τις δύο από αυτές, να μετατρέπονται σε ασίστ από τους Γκνάμπρι (69’) και Κομάν (79’).



Αυτή η επίδοση του Γερμανού μέσου, τον κατατάσσει στην πρώτη θέση δημιουργίας ευκαιριών, σε ένα παιχνίδι, στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Μία κορυφή που μοιράζεται μαζί με άλλους τέσσερις.

Από την σεζόν 2004-2005, που η Opta «κρατά» στατιστικά στοιχεία στην Γερμανία, τέσσερις παίκτες έχουν τις καλύτερες επιδόσεις. Αναλυτικότερα, τη σεζόν 2008-2009, ο Τάμας Χάιναλ, είχε δημιουργήσει 11 τελικές προσπάθειες, με την φανέλα της Ντόρτμουντ απέναντι στην Ενεργκί Κότμπους. Παρόμοια νούμερα έκανε και ο «δικός» μας, Γιώργος Τζαβέλλας, το 2011 απέναντι στην Στουτγκάρδη, αγωνιζόμενος για λογαριασμό της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Τελευταία προσθήκη στην κορυφή της λίστας, ο Εμίλ Φόρσμπεργκ με την Λειψία, κόντρα στην Ντάρμσταντ (2016-2017).

Επίδοση που αποτελεί μία εκ των καλύτερων από το 2016, στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οι μόνες που την ξεπερνούν, είναι οι 12  των Μεσούτ Οζίλ με την Άρσεναλ, τη σεζόν 2016-2017 και Χακάν Τσαλχάνογλου με την Ίντερ, τη σεζόν 2020-2021.

Παρά την γεμάτη «σκαμπανεβάσματα» πορεία της Μπάγερν την φετινή σεζόν, ο Κίμιχ, εκ των αρχηγών της ομάδας πλέον, είναι σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους των Βαυαρών. Μετρά έξι γκολ και 11 ασίστ, αγωνιζόμενος 43 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, τη χρονιά που διανύουμε και θα χρειαστούν… «διπλοβάρδιες» από τον ίδιο για να πανηγυρίσει ξανά την Bundesliga.

Γιάννης Νικολόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0