Πρόσωπα

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Γενέθλια για το καλύτερο… φάλτσο του κόσμου (video)

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Γενέθλια για το καλύτερο… φάλτσο του κόσμου (video)

Συμπληρώνοντας σήμερα (02/05) 48 χρόνια ζωής, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, μας θυμίζει πως ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι… viral πριν αυτό γίνει της μόδας.

Απόφοιτος της περίφημης «γενιάς του ’92» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ήταν ένας από τους εκκολαπτόμενους αστέρες, που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον βασίστηκε ώστε να αλλάξει την ιστορία των «κόκκινων διάβολων». Το 2003 μετακόμισε στην Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ και έγινε μέλος των «γκαλάκτικος», ενώ το 2007, βρέθηκε στις ΗΠΑ και τους Λος Άντζελες Γκάλαξι, του MLS. Ενδιάμεσα είχε δύο δανεισμούς στη Μίλαν (2009, 2010) και έκλεισε την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία αγωνίστηκε το δεύτερο μισό της σεζόν 2012-2013.

beckham.png

Από τους πιο αναγνωρίσιμους ποδοσφαιριστές, μιας εποχής χωρίς social media, ο Μπέκαμ κατάφερε να γίνει παγκόσμια προσωπικότητα πολύ πριν το διαδίκτυο παρέχει απλόχερα πληροφορίες.

Ασίστ και -σχεδόν- αλάνθαστες εκτελέσεις στατικών φάσεων, έγιναν σήμα κατατεθέν για τον ίδιο και πολύ γρήγορα κατέληξε να είναι ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων τερματοφυλάκων. Μάλιστα εχτές, συμπληρώθηκαν 24 χρόνια σε ένα από τα ομορφότερα απευθείας φάουλ, που σκόραρε ποτέ. Ήταν Μάιος του 1999, σε ένα παιχνίδι της Γιουνάιτεντ απέναντι στην Άστον Βίλα.

Με την μεταγραφή του στην Ρεάλ των «αστέρων» όπως ο Ζιντάν και ο Ρονάλντο, μπήκε και επίσημα ο «τίτλος» του σούπερ σταρ, δίπλα στο όνομά του. Μαζί με τον Σαλγκάδο, συνέθεσαν την δεξιά πλευρά της «Βασίλισσας» για τρία χρόνια και αν δεν ερχόταν σε ρήξη με τον τότε προπονητή, Φάμπιο Καπέλο, πιθανότατα θα το έκαναν μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του.



Από το 1994, που υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέχρι το 2014, που έκλεισε την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν, μέτρησε 718 παιχνίδια, σκόραρε 127 γκολ, μοίρασε 214 ασίστ και χάρισε σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους 56 αριστουργηματικές εκτελέσεις φάουλ…

Γιάννης Νικολόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0