Πρόσωπα

Στεφ Κάρι: Ο… 50άρης που συνεχίζει να γράφει ιστορία! (video)

Στεφ Κάρι: Ο… 50άρης που συνεχίζει να γράφει ιστορία! (video)
Το παιχνίδι της ζωής του έκανε ο Στεφ Κάρι κόντρα στους Κινγκς σηκώνοντας στις πλάτες του την ομάδα του γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας του NBA.

Ολόκληρος ο κόσμος του NBA παραμιλάει για τη μυθική εμφάνιση του Στεφ Κάρι των Γκόλντεν Στειτ Ουόριορς στο «seven to heaven» (όπως αποκαλούν στην Αμερική τα έβδομα ματς των σειρών στα play offs) παιχνίδι που έκρινε την σειρά (4-3) με τους Σακραμέντο Κινγκς επικρατώντας με 100-120.

Σα να έχει βγει από άλλο πλανήτη ο Κάρι σημείωσε ίσως στον επιβλητικότερο αγώνα της πορείας του 50 πόντους μετρώντας και 7 τρίποντα. Ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί μόνο προσωπικό ρεκόρ καριέρας του ηγέτη των «πολεμιστών», αλλά είναι και ιστορικό μιας και δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε έβδομο παιχνίδι σειράς play off σε ολόκληρο το NBA.

Ο Κάρι με αυτή του την εμφάνιση απέδειξε πως είναι πραγματικά ένας «πολεμιστής» που ακόμα δεν έχει βρεθεί ο αντίπαλος που θα μπορέσει να τον σταματήσει. Ένας ομαδικός παίκτης που του αρέσει να «ταΐζει» τους συμπαίκτες του, αλλά όταν η μπάλα «καίει» έχει τον τρόπο να βγάλει την ομάδα του από την πιο δύσκολη θέση.

«Ο Στεφ είναι MVP για κάποιον λόγο, γιατί σε τέτοιες στιγμές μάς ωθεί να ξεπεράσουμε τα όριά μας. Όταν είναι σε τέτοια κατάσταση, του δίνεις την μπάλα και κάνεις στην άκρη. Αυτό το παιχνίδι θα το θυμάμαι για πάντα ως το ματς του Στεφ Κάρι», είπε ο συμπαίκτης του Κλέι Τόμπσον.

Για να φτάσουμε στην εμφάνιση-ραψωδία του Στεφ Κάρι που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του μεσολάβησαν δύο μέρες πολύ καθοριστικές για την ψυχολογία τόσο και του ίδιου όσο και ολόκληρης της ομάδας των «πολεμιστών»

Ο Στεφ Κάρι όπως και όλοι οι παίκτες της ομάδας ήταν πολύ απογοητευμένοι από την εμφάνιση που έκαναν οι Ουόριορς στο Game 6 στην έδρα τους κόντρα στο Σακραμέντο, όπου και ηττήθηκαν με 118-99 οδηγώντας την σειρά σε 7ο παιχνίδι.

Ο 35χρονος γκαρντ που άλλαξε το μπάσκετ με το στυλ παιχνιδιού του, δε μπορούσε να δεχτεί αυτή την ήττα κι έμεινε ξάγρυπνος όλο το βράδυ ανταλλάζοντας μηνύματα με τον φίλο και συμπαίκτη του Ντρέιμοντ Γκριν.

Έτσι την επόμενη μέρα, ο Κάρι πήρε την πρωτοβουλία κι έκανε κάτι που δεν συνηθίζει. Στην προπόνηση της ομάδας πήρε τον λόγο και απευθύνθηκε σε όλους τους συμπαίκτες του θέλοντας να τους αφυπνίσει και να τους δώσει κίνητρο να παλέψουν στο 7ο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς.

Ο Κάρι έχει μάθει να μιλάει πάντα με το παιχνίδι του, όμως αποφάσισε να δείξει και τον ηγετικό του χαρακτήρα συσπειρώνοντας τους Ουόριορς στον κοινό στόχο της νίκης.

«Μόλις το έκανε αυτό (ο Στεφ Κάρι), δεν είχες επιλογή παρά να αναδυθείς. Έκανε τους πάντες να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο. Αν μπεις σε αυτό το λεωφορείο, δίνεις μία δέσμευση προς την ομάδα. Δεν έχει σημασία αν θα παίξεις μηδέν λεπτά ή 40 λεπτά. Δεσμεύεσαι να κάνεις ό,τι χρειαστεί. Ετοίμασε το μυαλό και το σώμα σου για αυτή την ευκαιρία που έχουμε. Νιώσαμε ντροπή εκείνη την ημέρα και δεν θέλαμε να συμβεί ξανά» είπε για την ηγετική ομιλία του Κάρι στην προπόνηση των Ουόριορς, ο Γκριν.

Επόμενος σταθμός; Η μυθική τιτανομαχία μεταξύ Στεφ Κάρι και Λεμπρόν Τζέιμς παίρνει ξανά «σάρκα και οστά», αυτή τη φορά όχι σε τελικούς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αλλά στα ημιτελικά της Δύσης. Ο «βασιλιάς» Λεμπρόν Τζέιμς και η ομάδα του θα αντιμετωπίσουν τον γκαρντ που άλλαξε ολόκληρη τη μπασκετική θεωρία και την παρέα του σε μία σειρά που αναμένεται να γράψει ιστορία.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0