Πρόσωπα

Βαλένθια: Κάθε παιδικό ποδοσφαιρικό όνειρο, ξεκινά με ένα γκολ σαν του Χάβι Γκέρα (video)

Βαλένθια: Κάθε παιδικό ποδοσφαιρικό όνειρο, ξεκινά με ένα γκολ σαν του Χάβι Γκέρα (video)
Ό,τι φαντάζεται κάθε παιδί, που κλωτσά μία μπάλα είτε στις καλύτερες ακαδημίες του κόσμου, είτε σε μία πλατεία, ο Χάβι Γκέρα το έκανε πράξη.
Είσοδος στον αγωνιστικό χώρο στο 89', γκολ στο 90+4', το οποίο στο φινάλε της σεζόν, ίσως αποδειχθεί ένας από τους βασικούς λόγους, που μία ιστορική ομάδα, σαν τη Βαλένθια, θα μείνει στην πρώτη κατηγορία. Όλα αυτά, στα 19 του χρόνια.

Αν δεν είναι αυτό σενάριο βγαλμένο από τα μεγαλύτερα όνειρα ενός πιτσιρικά, που αγαπά το ποδόσφαιρο, τότε ποιο είναι; Κι όμως, ο Χάβι Γκέρα του έδωσε «σάρκα και οστά».

Η Βαλένθια βρέθηκε στο «χείλος» του γκρεμού. Στο 6ο λεπτό έμεινε πίσω στο σκορ και μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού κόντρα στη Βαγιαδολίδ (27/04), έμοιαζε έτοιμη να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία της La Liga. Ο Ντιακαμπί έφερε το ματς στα ίσα, αλλά ο Χάβι Γκέρα την «λύτρωσε».

Ένα όχι και τόσο καλό κοντρόλ εκτός περιοχής, μία παρακινδυνευμένη ενέργεια στο 90+4', δηλαδή στο χρονικό σημείο που η μπάλα «έκαιγε», αλλά ένα τελείωμα ιδανικό.

Πέντε λεπτά μετά την εισοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο 19χρονος χαφ των «νυχτερίδων» έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ακόμα και στον πανηγυρισμό του, τίποτα δεν μοιάζει να έχει προσχεδιαστεί. Απλώς στέκει και χαμογελά! Πώς να φανταζόταν, άλλωστε, ότι στο 55ο συνολικά λεπτό συμμετοχής του με την πρώτη ομάδα, θα ζούσε κάτι τέτοιο;
«Σας ορκίζομαι πως στην προπόνηση, δεν έχει βάλει ούτε ένα γκολ!» έλεγε αστειευόμενος στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο σέντερ φορ της Βαλένθια, Ούγκο Ντούρο. Και να ήθελε κάποιος να τον αμφισβητήσει, δεν θα μπορούσε, αφού σε περίπου 2.000 αγωνιστικά με τη δεύτερη ομάδα, ο Χάβι Γκέρα έχει σκοράρει μόλις μία φορά. Ακόμα κι αν αργήσει να το ξανακάνει, όμως, ποιος ενδιαφέρεται;

Στο τέλος της βραδιάς έμεινε η εικόνα ενός 19χρονου, που έζησε ακριβώς ό,τι φαντάζεται κάθε παιδί, το οποίο κλωτσά μία μπάλα είτε στις καλύτερες ακαδημίες του κόσμου, είτε σε μία πλατεία. Όσα ανέφερε μετά το παιχνίδι, άλλωστε, το αποδεικνύουν:

«Αξέχαστη βραδιά. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τι συνέβη στο Μεστάγια. Ανατρίχιασα ακούγοντας τους οπαδούς να φωνάζουν το όνομά μου».

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0