Πρόσωπα

Ντέβιν Μπούκερ: Με συνταγή Κόμπι ξεπέρασε τον Μπάρκλεϊ (video)

Ντέβιν Μπούκερ: Με συνταγή Κόμπι ξεπέρασε τον Μπάρκλεϊ (video)
Όσο οι Σανς εκτόπιζαν τους Κλίπερς από τα play offs, ο Μπούκερ με την εκπληκτική του επίδοση έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας του NBA.
 
Ο παίκτης που στο σημερινό NBA είναι αυτός που θυμίζει περισσότερο από κάθε άλλον στον τρόπο παιχνιδιού τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ έπαιξε σε αυτή την σειρά αρνούμενος να χάσει και αποφάσισε να αναδειχθεί ως ο καλύτερος παίκτης του πρώτου γύρου των play offs. Έχοντας τον «Μπλακ Μάμπα» σαν είδωλο και τον μέντορα του διδάχτηκε όλα αυτά που χρειαζόταν για να γίνει ένας All Star παίκτης.


Ο γκαρντ των Σανς πήρε «φωτιά» στον πρώτο γύρο των play offs απέναντι στους Κλίπερς και υπήρξε καθοριστικός στην έκβαση της σειράς. Από την στιγμή που ο «ψυχρός εκτελεστής» Μπούκερ μαζί με τον Κέβιν Ντουράντ «ένωσαν» τις δυνάμεις τους, ο 26χρονος  δείχνει όλο και πιο βελτιωμένος και αποφασισμένος να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο σα να βρήκε καινούριο κίνητρο στο πρόσωπο του νέου συμπαίκτη του.
Το Φοίνιξ έχει ρεκόρ 12-1 όταν το δίδυμο Μπούκερ-Ντουράντ βρίσκεται στο παρκέ. Οι δύο τους έγιναν το πρώτο ντουέτο μετά τους Ο’ Νιλ και Μπράιαντ που σκόραραν τουλάχιστον 25 πόντους ο καθένας σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια.
Ο Κέβιν Ντουράντ προσέθεσε στο κρεσέντο του συμπαίκτη του, που καθόρισε την σειρά, 31 σημαντικούς πόντους χαρακτηρίζοντας την εμφάνισή του ως «πνευματική» προσθέτοντας: «Το αποτύπωμα και η παρουσία του στην ομάδα είναι πολύ σημαντικά για μας. Είναι απλά απίστευτο να αποτελώ μέρος αυτού».


Ο Ντέβιν Μπούκερ όμως, δεν αφήνει άλλους να μιλάνε γι’ αυτόν, μιλάει το ίδιο το παιχνίδι του. Στο πέμπτο ματς που έκρινε την σειρά με τους Κλίπερς σημείωσε 47 πόντους με τους 25 απ’ αυτούς κατά την τρίτη περίοδο έχοντας 10/11 σουτ. Ισοφάρισε με αυτόν τον τρόπο το ρεκόρ του στην post season, ενώ παράλληλα συνόδευσε την 47άρα του με 8 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 2 κλεψίματα και έγινε ο μοναδικός παίκτης αυτά τα 76 χρόνια στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με αυτούς τους αριθμούς σε παιχνίδι που κρίνει σειρά play offs.
Το Φοίνιξ νίκησε με 136-130 τους Κλίπερς που έπαιζαν χωρίς τους σταρ τους, Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ, για το 4-1 περνώντας στα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας όπου και θα αντιμετωπίσουν τους πρωτοπόρους της κανονικής περιόδου, Ντένβερ Νάγκετς.

Στην σειρά, ο παίκτης από το κολέγιο του Κεντάκι, είχε μέσο όρο 37.2 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6.4 ασίστ, 2.6 κλεψίματα και 1 κόψιμο σημειώνοντας σε κάθε παιχνίδι τουλάχιστον 25 πόντους. Όλα αυτά ενώ σούταρε με 60% ευστοχία. Έτσι ο Μπούκερ, έγινε ο μοναδικός γκαρντ στην ιστορία του NBA που σε 5 παιχνίδια στην post season έχει ρεκόρ τουλάχιστον 35 πόντους με 60% ευστοχία και ο παίκτης με τις περισσότερες 40άρες για τους Φοίνιξ Σανς ξεπερνώντας τον Τσαρλς Μπάρκλει.


Ο Μπούκερ, όπως φαίνεται, είχε στο αίμα του το μπάσκετ. Ο πατέρας του, Μέλβιν, πρωταγωνιστούσε στο κολέγιο του Μιζούρι κάνοντας και το πέρασμα του από το NBA παίζοντας σε 32 παιχνίδια. Ο γιος του και απόλυτος πρωταγωνιστής αυτής της σειράς που όχι μόνο σκοράρει αλλά και δημιουργεί ακούει στο όνομα Ντέβιν Μπούκερ. Αυτό που επιθυμεί είναι να επαναλάβει την εξαιρετική πορεία του 2021 που οδήγησε τους Σανς μέχρι τους τελικούς του NBA, όμως αυτή τη φορά ο μοναδικός στόχος είναι η κατάκτηση του πολυπόθητου δαχτυλιδιού.

Ευτυχία Οικονομίδου
 
 
 
 
 
 
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0