Πρόσωπα

Τζίμι Μπάτλερ: Ο… χαμένος γιος του Μάικλ Τζόρνταν

Τζίμι Μπάτλερ: Ο… χαμένος γιος του Μάικλ Τζόρνταν

Από περιπλανώμενος στους δρόμους του Χιούστον, στα πιο γνωστά παρκέ του NBΑ, ο Τζίμι Μπάτλερ μετά τις «τρομακτικές» του εμφανίσεις αποκλείοντας τους Μπακς στον πρώτο γύρο των play offs, απέδειξε γιατί αξίζει να βρίσκεται στην συζήτηση των καλύτερων παικτών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ο γνωστός γνώριμος των play offs, ο Τζίμι Μπάτλερ έκανε και πάλι τα… μαγικά του στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς με τους Μπακς που καθόρισε και τον νικητή.
Με τους 42 πόντους που σημείωσε έγραψε ιστορία στο Μαϊάμι, αφού είναι ο παίκτης με τις περισσότερες 40αρες στην ιστορία του συλλόγου στα play offs.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, προερχόταν από το game 4 που σκόραρε 56 πόντους με 67,9% ευστοχία το οποίο αποτελεί επίσης ρεκόρ στην ιστορία των Χιτ.

Έχει συνηθίσει να μην είναι «θύμα» των συνθηκών που προκύπτουν στη ζωή του, ο Μπάτλερ που περιπλανιόταν από σπίτι σε σπίτι από τα 13 του χρόνια μιας και δεν ήταν αποδεκτός από την οικογένειά του, μέχρι να υιοθετηθεί από τους γονείς ενός καλού του φίλου.

Ο 33χρονος φόργουορντ που έχει μια μεγάλη οικογένεια να τον στηρίζει δίπλα του, μπορεί να φημίζεται για τα εξαιρετικά παιχνίδια του στην post season, όμως η απόδοση του βρίσκεται σταθερά σε All Star επίπεδο όλη την χρονιά. Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που αναρωτιούνται αν ο Μπάτλερ είναι ο χαμένος… γιος του Μάικλ Τζόρνταν όταν «αφηνιάζει» στα play offs έχοντας δημιουργήσει μια τεράστια φήμη.



Ο
Jimmy Buckets, όπως είναι το ψευδώνυμό του, το επιβεβαίωσε ξεκινώντας το τέταρτο παιχνίδι με 20 πόντους μόνο κατά την πρώτη περίοδο που αποτελεί και αυτό ρεκόρ στην ιστορία του Μαϊάμι και τελειώνοντας τα τελευταία επτά λεπτά με 21 πόντους. Ουσιαστικά ο παίκτης από το κολέγιο του Μαρκέτ ήταν αυτός που «εξόντωσε» την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο NBA πανηγυρίζοντας τη νίκη με ανατροπή από το -14 για το τελικό 119-114.

Ο κόσμος του NBA δεν γινόταν να μην αντιδράσει στην εκπληκτική βραδιά του Τζίμι «Μπάκετς».

Μετά το παιχνίδι «ζωής και θανάτου» στα play in απέναντι στους Σικάγο Μπουλς, οι Χιτ φαίνεται ότι πήραν τα πάνω τους και κόντραραν στα ίσα τους πρωταθλητές του 2021 εκτοπίζοντας τους από τα play offs στο πέμπτο και τελευταίο ματς με 128-126. Ο Μπάτλερ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση λίγα δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή και πανηγύρισε τη νίκη της ομάδας του που είναι η μοναδική (μέχρι στιγμής) που περνάει στον επόμενο γύρο ενώ προέρχεται από τα play in.

Το Μαϊάμι κατάφερε να περιορίσει τον «λαβωμένο» Γιάννη Αντετοκούνμπο, που προερχόταν από τραυματισμό στη μέση από το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Οι Χιτ με το πάθος, την ενέργεια και την πίεση  που τους διακατέχει σαν ομάδα τελείωσαν την σειρά στην οποία ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ. 



Ο «play off Τζίμι» ξεπέρασε ακόμα και τον «βασιλιά»
Λεμπρόν Τζέιμς με τους 49 πόντους για τους Χιτ σε αγώνα  play off το 2014 κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς, απέναντι στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο κλείνοντας την σειρά με 4-1 και στέλνοντας τα «ελάφια»... διακοπές.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0