Πρόσωπα

Κέβιν Πάντερ: Licence to kill (video)

Κέβιν Πάντερ: Licence to kill (video)

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, αυτός που θα αναλάβει την τελευταία επίθεση όταν η μπάλα… ζυγίζει τόνους, το έκανε ξανά κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης! Με το νικητήριο τρίποντο που πέτυχε, η Παρτίζαν απέδρασε από το «WiZink Center», όπως κάποτε, με μια αντίστοιχη… βόμβα από τα 6.75, είχε αλώσει την έδρα της Νίμπουρκ, φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ.

Σχετικά Άρθρα

Συχνά ακούμε για έναν παίκτη ότι είναι clutch. Ότι δηλαδή, όταν η μπάλα… καίει και στο γήπεδο επικρατεί «σιγή ιχθύος» (εντός έδρας) ή απόλυτη φασαρία (εκτός) κάποιος από την ομάδα θα κάνει το step-up και θα πάρει την ευθύνη πάνω του. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων καλαθοσφαιριστών, όμως πιο τρανταχτά με μια σύντομη σκέψη είναι οι Σπανούλης, Διαμαντίδης, Ρούντι Φερνάντες στας Ευρώπας και Κόμπι Μπράιαντ, Ντάμιαν Λίλαρντ, Μάικλ Τζόρνταν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Εκεί, γεννήθηκε πριν 29 χρόνια ένας σκόρερ, ονόματι Κέβιν Πάντερ. Ένας παίκτης που όπως δήλωσε μετά το απίθανο νικητήριο τρίποντο απέναντι στη Ρεάλ (25/04) «Ήθελα να γίνει αλλαγή μαρκαρίσματος. Προτιμούσα να μην παίξω απέναντι στον Ουίλιαμς-Γκος. Βέβαια, και να μη γινόταν αλλαγή, πάλι θα έπαιζα ένας εναντίον ενός. Αλλά, ξέρεις, καλύτερα φέρε μου έναν ψηλό! Τελικά, πήρα την αλλαγή και όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς κάτι που προπονώ από 7 χρονών.»

Δεν είναι η πρώτη φορά, φυσικά, που το κάνει ο Πάντερ! Έχει… σκοτώσει κι άλλους αντιπάλους, πέραν της Ρεάλ Μαδρίτης, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα (για τους Έλληνες) το τρίποντο στην Τσεχία, στην έδρα της Νίμπουρκ με τη φανέλα της ΑΕΚ!

Ο Πάντερ ήταν ένας εκ των καθοριστικών παικτών της ΑΕΚ τη σεζόν 2017/18, όπου η «Βασίλισσα» επέστρεψε στο θρόνο της, κατακτώντας το BCL για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ένα από τα πιο σημαντικά ματς που έδωσε ήταν με τη Νίμπουρκ στη φάση των 16. Η σειρά θα κρινόταν σε συνολικό σκορ και οι Τσέχοι κέρδισαν για 10 πόντους μέσα στο ΟΑΚΑ (88-98).

Το δεύτερο ματς φαινόταν ότι θα είναι και το τελευταίο της «Ένωσης» στην Ευρώπη για τη σεζόν, μέχρι που στα τελευταία δευτερόλεπτα, ένα τρίποντο του Βασιλόπουλου άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Μάικ Γκριν με την ΑΕΚ να ψάχνει μόνο τρίποντο για την πρόκριση, έκανε drive, κλείστηκε, έδωσε τη μπάλα στον Πάντερ και αυτός έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά! Να σκοράρει καθοριστικά τρίποντα.

Ένας τέτοιος παίκτης πολύ δύσκολα θα έμενε στην ΑΕΚ, πόσω δε μάλλον με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο «δικέφαλος» και πήρε μεταγραφή στην Βίρτους Μπολόνια, με την οποία κατέκτησε το BCL τη σεζόν 2018/19, έχοντας πλέον στο παλμαρέ του back to back τίτλους.

D56f80YXoAA3svo.jpg

Φυσικά, και ο ίδιος αλλά και οι ομάδες που αγωνίστηκε είχαν… μυριστεί ότι το BCL είναι πολύ… μικρό γι’ αυτόν. Έτσι ο «Black Punter» μετακομίζει ξανά στα μέρη μας, για ένα σύντομο πέρασμα στον Ολυμπιακό, από τον οποίο έφυγε και πήγε στους έτερους «ερυθρόλευκους» της Ευρωλίγκας, τον Ερυθρό Αστέρα. Με τη σερβική ομάδα, είχε πετύχει ένα νικητήριο καλάθι, κόντρα στη Βιλερμπάν στο πλαίσιο αγώνα της Ευρωλίγκας, αφήνοντας μόλις 1.9 δευτερόλεπτα περιθώριο αντίδρασης στους Γάλλους.

Μετά από μια σεζόν με την Αρμάνι Μιλάνο, του Πάντερ φαίνεται να του έλειψε το πάθος που έχουν για το μπάσκετ οι Σέρβοι και αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα, για λογαριασμό της μισητής αντιπάλου του Ερυθρού, Παρτίζαν, του «τεράστιου» Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Με την ομάδα του Βελιγραδίου, μόλις τον τελευταίο μήνα, έχει πετύχει δύο υπερπολύτιμα νικητήρια σουτ. Το ένα ήταν πριν 19 μόλις ημέρες (07/04) όταν η Παρτίζαν, χάρις το clutch τρίποντο του Πάντερ, έγινε η 6η ομάδα που προκρίθηκε μαθηματικά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας!

Το… κερασάκι στην τούρτα βέβαια, είναι αδιαμφισβήτητα το χθεσινό (25/04). Το Ρεάλ – Παρτίζαν είναι ίσως το πιο συναρπαστικό ζευγάρι των φετινών πλέι οφ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι όλα τα ματς θα κριθούν στο… νήμα. Το πρώτο ματς ήδη επιβεβαίωσε αυτήν την άποψη, με το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ νικητήριο τρίποντο του Πάντερ να «παγώνει» τη Μαδρίτη!

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0