Πρόσωπα

Όταν η σχέση παίκτη-προπονητή, «περνά» σε άλλη… διάσταση!

Όταν η σχέση παίκτη-προπονητή, «περνά» σε άλλη… διάσταση!

Πλέον στο ποδόσφαιρο, δεν είναι ασυνήθιστο για τους προπονητές να έχουν τα αγαπημένα τους «παιδιά» στις ομάδες τους. Υπάρχουν όμως τέσσερις περιπτώσεις, όπου κάποιοι προπονητές ίσως το… παράκαναν και συνεργάστηκαν με τους ίδιους παίκτες σε περισσότερες από μία ομάδες.

Υπάρχουν τέσσερις συνεργασίες παικτών και προπονητών, που συνυπήρξαν σε αρκετές ομάδες και διαφορετικά πρωταθλήματα, κάποιες φορές με επιτυχία και μερικές άλλες όχι. Με αυτό τον τρόπο, απέδειξαν πως σε ένα τόσο ανταγωνιστικό χώρο, όπως είναι αυτός του ποδοσφαίρου, μπορούν να καλλιεργηθούν αμοιβαίες σχέσεις εκτίμησης και εμπιστοσύνης.

Νεμάνια Μάτιτς-Ζοζέ Μουρίνιο: 199 κοινές εμφανίσεις σε Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρόμα

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, ήταν προπονητής της Τσέλσι, την εποχή της δεύτερης άφιξης του Μάτιτς , στο Λονδίνο (το 2014), με τον Σέρβο να εξελίσσεται άμεσα σε αναντικατάστατο «γρανάζι», στην… μηχανή του Πορτογάλου προπονητή, στον δρόμο για το πρωτάθλημα του 2015. Πηγαίνοντας στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο «special one», έφερε μαζί του ξανά τον 29χρονο τότε μέσο και «ανανέωσαν» το ραντεβού τους στη Ρόμα, όπου βρίσκονται μέχρι και σήμερα.

Χάμες Ροντρίγκες-Κάρλο Αντσελότι: 77 κοινές εμφανίσεις σε Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Έβερτον

Ο Κάρλο Αντσελότι εκτιμά αφάνταστα τις ικανότητες του Χάμες Ροντρίγκες και πιθανότατα θα επιθυμούσε να τον είχε για περισσότερα παιχνίδια τον Κολομβιανό. Βρέθηκαν μαζί, για μία σεζόν την Μαδρίτη, στο Μόναχο (ως δανεικός ο Χάμες) αλλά για λίγο καιρό καθώς ο Ιταλός τεχνικός απομακρύνθηκε από τον Βαυαρικό πάγκο και τελευταία φορά συναντήθηκαν στην Premier League και την Έβερτον. Μαζί κατέκτησαν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, με την «Βασίλισσα» το 2014.

Ρικάρντο Καρβάλιο-Ζοζέ Μουρίνιο: 292 κοινές εμφανίσεις σε Πόρτο, Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ζοζέ Μουρίνιο, όσο εύκολα έρχεται σε ρήξη με κάποιους παίκτες του, άλλο τόσο είναι πιστός σε κάποιους εξ’ αυτών. Άλλη μία περίπτωση, είναι αυτή με τον Ρικάρντο Καρβάλιο. Μετά την κοινή τους παρουσία-επιτυχία στην Πόρτο, το καλοκαίρι του 2004 «μετακόμισαν» μαζί στο Λονδίνο, ενώ συνυπήρξαν και στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στα 292 παιχνίδια του Πορτογάλου αμυντικού με τον συμπατριώτη του τεχνικό, κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα Πορτογαλίας (2003, 2004), ένα Κύπελλο (2003), ένα Σούπερ Καπ (2004), ένα Κύπελλο UEFA και ένα Champions League (2004), με την Πόρτο. Ερχόμενοι στην Αγγλία, πανηγύρισαν δύο πρωταθλήματα (2005, 2006) και ένα Λιγκ Καπ (2005), ενώ στην Μαδρίτη, ένα πρωτάθλημα (2012) και ένα Κύπελλο (2011).

Μαρουάν Φελαϊνί-Ντέιβιντ Μόγες: 193 κοινές εμφανίσεις σε Έβερτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία τον 2008, όταν ο Μόγες, με το ποσό των 15 εκατομμυρίων λιρών, παίρνει τον Φελαϊνί στην Έβερτον. Μάλιστα, ήταν ρεκόρ μεταγραφής για την ομάδα εκείνη την εποχή. Στη συνέχεια, ο Σκωτσέζος τεχνικός, θεωρήθηκε διάδοχος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και με την έλευσή του στη Γιουνάιτεντ, «πήρε» μαζί του τον Βέλγο μέσο, με τον οποίο όμως συνυπήρξαν για λίγο χωρις να κατακτήσουν κάποιο τρόπαιο.

Γιάννης Νικολόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0