Πρόσωπα

Μπο Σβένσον, ο μοναδικός στον 21ο αιώνα: Τρία στα τρία επί της Μπάγερν Μονάχου, θυμίζοντας τον Φίνκε της Φράιμπουργκ! (video)

Μπο Σβένσον, ο μοναδικός στον 21ο αιώνα: Τρία στα τρία επί της Μπάγερν Μονάχου, θυμίζοντας τον Φίνκε της Φράιμπουργκ! (video)

Τεράστια νίκη κατάφερε να πανηγυρίσει η Μάιντς επί της Μπάγερν Μονάχου με 3-1, με τους γηπεδούχους να «γράφουν» ιστορία με την 3η συνεχόμενη, εντός έδρας, επικράτησή τους επί των Βαυαρών στην Bundesliga. Ο Μπο Σβένσον έγινε ο μοναδικός στον 21ο αιώνα που πέτυχε κάτι τέτοιο, την στιγμή που ο Φόλκερ Φίνκε ήταν ο τελευταίος που το είχε καταφέρει.

Μπορεί η Μπάγερν Μονάχου να προηγήθηκε επί της Μάιντς εκτός έδρας και να έκανε τους φίλους της να πιστέψουν πως η νίκη του 2020 με 3-1 θα επαναληφθεί στο εν λόγω γήπεδο, όμως η Μάιντς φρόντισε να αποδείξει άμεσα πως διόλου τυχαίο ήταν το γεγονός πως για εννέα διαδοχικά παιχνίδια δεν είχε ηττηθεί.

Ισοφάρισε στο 65ο λεπτό, «υπέγραψε» την ανατροπή στο 73’ με τον Μπαρέιρο και η 3η της συνεχόμενη επικράτηση των Βαυαρών είναι γεγονός, ξεπερνώντας το «σοκ» από την τελευταία τους συνάντηση, όταν και είχε ηττηθεί στο «σπίτι» της με 4-0 για το Κύπελλο Γερμανίας.

 

Το τελικό 3-1 σηματοδότησε το 10ο διαδοχικό παιχνίδι που δεν έχασε, ούσα η 3η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, την στιγμή που ο προπονητής της, ο Μπο Σβένσον, έγινε ο μοναδικός στον 21ο αιώνας που κερδίζει σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις (συνεχόμενες) τους Βαυαρούς εντός έδρας.

Ποιος ήταν ο τελευταίος που είχε σημειώσει κάτι ανάλογο; Ο Φόλκερ Φίνκε την τριετία 1993-96, με τη Φράιμπουργκ τότε να κερδίζει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια τους Βαυαρούς, με συνολικό σκορ 11-3. Τρία γκολ περισσότερα δηλαδή για την ομάδα του Φίνκε, συγκριτικά με αυτή του Σβένσον (8-3).

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0