Πρόσωπα

Η παράσταση του Κακά στο Ολντ Τράφορντ, συνοψίζει τη «μαγεία» μιας τεράστιας καριέρας (video)

Η παράσταση του Κακά στο Ολντ Τράφορντ, συνοψίζει τη «μαγεία» μιας τεράστιας καριέρας (video)
Όπου Βραζιλιάνος και στιγμές μαγείας. Στην περίπτωση του Κακά, όμως, αν ανήμερα των 41ων γενεθλίων του (22/04) επέλεγε να δει ένα βίντεο μερικών λεπτών, με highlights της καριέρας του, πιθανότατα θα διάλεγε το «σόου» του στο Ολντ Τράφορντ.
Σχετικά Άρθρα
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιληφθεί ένας φίλος του ποδοσφαίρου πως τα χρόνια περνούν, είναι παρακολουθώντας την πορεία όσων τον μάγεψαν ανά καιρούς.

Ανάμεσα σε αυτούς, κυρίως στη νέα χιλιετία, το όνομα του Κακά έχει μία θέση κι όσο απίστευτο κι αν μοιάζει, σήμερα (22/04) «κλείνει» τα 41 του χρόνια, αλλά και έξι, από τότε που αποσύρθηκε.

Πριν οι τραυματισμοί αλλάξουν κατά 180 μοίρες την αγωνιστική του εικόνα, πρόλαβε να παρουσιάσει την πιο ώριμη μορφή του. Κι αν σε άλλες περιπτώσεις, το peak είναι συζητήσιμο, σε αυτήν του Κακά, είναι ξεκάθαρο: η σεζόν 2006/07!

«Έκλεισε» με τη «Χρυσή Μπάλα» στα χέρια του, επιβεβαιώνοντας όλους όσοι πίστευαν πως ήταν ο καλύτερος παίκτης του κόσμου σε εκείνη την εποχή. «Σήκωσε» το Champions League με τη Μίλαν στον... ουρανό της Αθήνας και παράλληλα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, σκοράροντας δέκα φορές!

Στον «δρόμο» προς αυτά τα κατορθώματα, όμως, υπήρξε ένα βράδυ-οιωνός, για όσα θα ακολουθούσαν: Η «παράστασή» του στο Ολντ Τράφορντ, στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

kaka2.jpg

Είχαν περάσει μόλις τέσσερα χρόνια από το βράδυ που ένας άλλος Βραζιλιάνος, ο Ρονάλντο, φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ανάγκασε τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρέθηκαν στο «Θέατρο των Ονείρων» να σηκωθούν από τις θέσεις τους και να τον χειροκροτήσουν.

Στην περίπτωση του Κακά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Τo buzzer beater του Ρούνεϊ στο 90+1', «χάρισε» τη νίκη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 3-2 και «κυριάρχησε» στην τελική γεύση που άφησε το ματς. Έστω και αν με το 3-0 υπέρ της Μίλαν στη ρεβάνς, έμεινε εκτός τελικού. Άπαντες, όμως, γνώριζαν.



Ο Κακά βρισκόταν παντού. Μοίραζε την μπάλα, ανακάλυπτε κάθε κενό στις γραμμές των «κόκκινων διαβόλων» και εκτός του γκολ, στο οποίο ανάγκασε τους Χάινσε και Εβρά να «τσουγκρίσουν», προσέφερε μία βραδιά μαγείας, τέτοιου επιπέδου, που «ξεπλήρωσε» το εισιτήριο για όλους όσοι είδαν εκείνο το ματς. Όσο κι αν κόστισε.

Σήμερα (22/04), αν επέλεγε για κάποια λεπτά ανήμερα των 41ων γενεθλίων του να παρακολουθήσει στιγμές της λαμπρής καριέρας του, μάλλον τα highlights του από εκείνο το ματς, θα αρκούσαν. Όσον αφορά όσους «μαγεύτηκαν» από τον τρόπο παιχνίδιου του, πάντως, σίγουρα αρκούν.

Manchester, UNITED KINGDOM: AC Milan's Brazilian midfielder Ricardo Kaka (R) celebrates scoring his second goal past Manchester United's Dutch goalkeeper Edwin Van der Sar during their European Champions League semi final first leg football match at Old Trafford in Manchester, north west England, 24 April 2007. AFP PHOTO/ANDREW YATES (Photo credit should read ANDREW YATES/AFP via Getty Images)

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0