Πρόσωπα

Μάγκνουσον: Διεκδίκησε με το «σπαθί» του, μια θέση στην αρχική ενδεκάδα! (video)

Μάγκνουσον: Διεκδίκησε με το «σπαθί» του, μια θέση στην αρχική ενδεκάδα! (video)

Μπήκε… από το παράθυρο, αλλά είναι εξαιρετικός τόσο στις ανασταλτικές, όσο και στις επιθετικές του υποχρεώσεις. Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο ερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Κάπου στα τέλη του περασμένου Ιουνίου (2022), ο Φραν Βέλεθ, μάζεψε τα… μπογαλάκια του και αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό για την Σαουδική Αραβία. Η ανάγκη για αντικατάσταση στην θέση του στόπερ ήταν επιτακτική, καθώς ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά «συστατικά» της… πράσινης άμυνας. Μια ηγετική παρουσία, που σε συνεργασία με τον Μπαρτ Σένκεφελντ συνέβαλαν για τα μέγιστα στο κέντρο της άμυνας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τα 800.000€ τα οποία προσέφερε τελικώς η Αλ Φατέχ, ήταν μεγάλο δέλεαρ για τους «πράσινους» και ήταν δύσκολο να απορρίψουν μια τέτοια πρόταση. Αυτή η απόφαση όμως έφερε ντόμινο εξελίξεων, με το «τριφύλλι» να ψάχνει άμεσα τον αντικαταστάτη του Ισπανού. Στο προσκήνιο αρχικά ήρθε ο Ιγκνάσι Μικέλ και στην συνέχεια ο… Βίκινγκ, Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Η τελική επιλογή πάρθηκε από τον Γιοβάνοβιτς και ο Ισλανδός αμυντικός ταξίδεψε απευθείας στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Αυστρία και πέρασε εκεί τις ιατρικές εξετάσεις με επιτυχία. Ο ψηλόσωμος στόπερ μπήκε… από το παράθυρο στην προετοιμασία της ομάδας και έπιασε δουλειά χωρίς να χάσει χρόνο.

Ο Σέρβος τεχνικός έχει επιβεβαιωθεί πλήρως για την συγκεκριμένη του απόφαση, καθώς ο Χόρντουρ αποτελεί ένα πολυεργαλείο για την αμυντική γραμμή των «πράσινων». Μπορεί οι τραυματισμοί του να τον κράτησαν έξω ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, όμως καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας του στους αγωνιστικούς χώρους έχει εξαιρετικές παρουσίες.

Φτάνοντας λοιπόν, στο τελευταίο παιχνίδι, αυτό με τον Ολυμπιακό. Ο Ισλανδός πέρασε στο τερέν στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Σβόνιμιρ Σάρλια αναγκάστηκε να περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου, λόγω τραυματισμού. Ο Μάγκνουσον πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, κόβοντας κάθε μπαλιά διεκδικήσιμη στην οποία συμμετείχε τόσο χαμηλά, όσο και στον αέρα.

Εκτός των ανασταλτικών του καθηκόντων όμως, εξαιρετικός ήταν και στο δημιουργικό κομμάτι, σημείο το οποίο δείχνει πολύ καιρό πως το κατέχει. Ο 30χρονος στόπερ, έχει αποδείξει πως είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια και έχει την ευχέρεια να βοηθήσει τόσο στο build up, όσο και με μεγάλες κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των αντιπάλων.

Αυτός ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, με την επιβλητική του εμφάνιση, «φώναξε» προς όλους πόσο θέλει και πόσο αξίζει την βασική θέση στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Βάσει αυτών των δεδομένων, συνυπολογίζοντας επιπλέον τον τραυματισμό του Σάρλια, ο Ισλανδός θα βρίσκεται με κάθε βεβαιότητα στο αρχικό σχήμα την ερχόμενη Κυριακή (23/4), στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εξάλλου, ο Γιοβάνοβιτς έχει αποδείξει πως είναι πολύ έντιμος και δίκαιος ως προπονητής. Δεν αδικεί κανέναν και πράττει και πλήρη λογική, ισονομία και συνείδηση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0