Πρόσωπα

Χάμες Ροντρίγκες: Έλαμψε, αλλά δεν μάγεψε, και πλέον αποχωρεί από το λιμάνι...

Χάμες Ροντρίγκες: Έλαμψε, αλλά δεν μάγεψε, και πλέον αποχωρεί από το λιμάνι...

Ο Χάμες Ροντρίγκες ήρθε ξαφνικά στην χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού στα μέσα Σεπτέμβρη δημιουργώντας  «εκστασιασμό» στο «ερυθρόλευκο» κοινό. Φτάνοντας στο σήμερα, μόλις εφτά μήνες μετά ο Κολομβιανός σούπερ σταρ έλυσε με κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του με τους Πειραιώτες και φεύγει σαν φίλος από το λιμάνι.

Δεν είναι συχνό φαινόμενο στο πρωτάθλημα μας να έρχονται παίκτες της κλάσεις του Χάμες Ροντρίγκες σε ηλικία μόλις 31ος ετών. Ο Κολομβιανός έχει περάσει από Πόρτο, Μονακό, Μπάγερν Μονάχου και σαφώς Ρεάλ Μαδρίτης ενώ κανένας δεν έχει ξεχάσει τις τρομερές εμφανίσεις του στο Μουντιάλ του 2014.

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, έτσι και ο Χάμες φεύγει από την Ελλάδα και την Super League πριν καλά καλά τελειώσει το πρωτάθλημα. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα γίνεται παρελθόν. Η «επίγευση» που αφήνει στους φίλους του Ολυμπιακού είναι ανάμεικτη καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά όταν ήταν στην μέρα του η ποιότητα που διέθετε «ξεχείλιζε» με κάθε άγγιγμα που έκανε με την μπάλα. Σε 23 συμμετοχές ο Κολομβιανός κατάφερε να βρει δίχτυα πέντε φορές ενώ μοίρασε και έξι ασίστ.

Ως σπουδαίος ποδοσφαιριστής έδειξε την ποιότητα του στα μεγάλα παιχνίδια, κυρίως στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έτσι και το πρώτο γκολ του με τα ερυθρόλευκα ήταν σε ντέρμπι. Απέναντι στον ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 37ο λεπτό νικώντας τους πάντες και τα πάντα στον αέρα για να κάνει το 1-1 με το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» να φλέγεται. Μπορεί το παιχνίδι αυτό να το έχασε εν τέλει ο Ολυμπιακός (2-1) όμως ο Χάμες εκείνη την μέρα έδειξε σε όλο το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας πως δεν ήρθε για «διακοπές».

Ο Ροντρίγκες μαζί με τους Χουάνγκ και Εμβιλά έγιναν η καρδιά και η ψυχή του Ολυμπιακού με του Πειραιώτες να χτίζουν ένα αήττητο σερί 21 αγώνων στο πρωτάθλημα με την τριπλέτα στο κέντρο να έχει καθοριστικό ρόλο.  

Σίγουρα τα τρεξίματα έλειπαν από τον Κολομβιανό αλλά ο τρόπος που μοίραζε το παιχνίδι και δημιουργούσε προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες ήταν μοναδικός. Βέβαια η πικρή αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είδαμε τον Χάμες στο 100% των δυνατοτήτων του. Οι τραυματισμοί τον ταλαιπώρησαν σε όλη την διάρκεια της σεζόν κάτι που γινόταν εμφανές στις αντοχές του όταν και επέστρεφε από τα «πιτς».

Οι στιγμές μαγείας υπήρχαν, αυτό που έλειπε ήταν η σταθερότητα, ένα διαχρονικό πρόβλημα για τον ίδιο στην διάρκεια της καριέρας του.

Ο Χάμες χαιρετάει την Ελλάδα και την Super League αφήνοντας τους φίλους του Ολυμπιακού με το παράπονο για όλα όσα θα μπορούσε να κάνει μέσα στο γήπεδο και τελικά δεν του «βγήκαν».


Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0