Πρόσωπα

Ρεάλ Μαδρίτης: Μπενζεμά και Βινίσιους «σπέρνουν» τον τρόμο στο Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης: Μπενζεμά και Βινίσιους «σπέρνουν» τον τρόμο στο Champions League

Με τον Καρίμ Μπενζεμά να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και τον Βινίσιους Τζούνιορ να αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο hot ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει ακάθεκτη να κυριαρχεί στο Champions League.

Όταν κάποιος σκέφτεται Champions League αυτόματα του έρχεται στο μυαλό και η Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί να έχει κατακτήσει την διοργάνωση 14 φορές, οι ποδοσφαιριστές της όμως, ανεξαρτήτου ηλικίας παλεύουν με το ίδιο πάθος όταν ακούν την χαρακτηριστική μουσική και βλέπουν το σεντόνι με τα αστέρια να τεντώνει στην μέση του γηπέδου, πριν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή.

Εξαίρεση δεν αποτέλεσε και το παιχνίδι της Μεγάλης Τετάρτης (12/04) απέναντι στην Τσέλσι μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Εκεί η «Βασίλισσα» επικράτησε με 2-0 παίρνοντας ταυτόχρονα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

 Με επιθετικό δίδυμο τους «καυτούς» Καρίμ Μπενζεμά και Βινίσιους Τζούνιορ πως να μην πηγαίνει καλά η ομάδα; Άλλωστε έχει γίνει πλέον η διοργάνωση τους.

Εικόνα

Ο αγέραστος Μπενζεμά μπορεί να διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του όμως δείχνει πιο φορμαρισμένος από ποτέ, ενώ δικαίως κατέκτησε και την χρυσή μπάλα πριν μερικούς μήνες.

Ο Γαλλοαλγερινός μεγαλουργεί στην διοργάνωση των αστέρων και όχι σε οποιαδήποτε παιχνίδι, αλλά σε αυτά που η μπάλα «καίει». Ο Καρίμ στους τελευταίους εννιά νοκ-άουτ αγώνες του Champions League μετράει 14 γκολ. Αφού πρώτα οδήγησε από το «χέρι» την περσινή Ρεάλ σε μία αναπάντεχη κατάκτηση με τρία γκολ απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, τέσσερα στην Τσέλσι και τρία στην Μάντσεστερ Σίτι, συνέχισε από εκεί που σταμάτησε και την φετινή σεζόν. Μαζί με τα τρία απέναντι στην Λίβερπουλ και το πιο πρόσφατο αυτό με την Τσέλσι, ο Μπενζεμά έχει δημιουργήσει μία συνήθεια, να σκοράρει στις στιγμές που είναι πιο απαραίτητος από ποτέ. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως τα 18 τέρματα που έχει σημειώσει μέσα στο 2023 τον τοποθετούν στην κορυφή των σκόρερ ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, «αγκαλιά» με τον Έρλινγκ Χάλαντ που έχει ίδιο αριθμό τερμάτων.

Μπορεί τα νούμερα του Μπενζεμά να δημιουργούν ενθουσιασμό, όμως σε συνδυασμό με τις επιδώσεις του Βινίσιους προκαλούν «τρόμο». Ο Βραζιλιάνος μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα στην καριέρα του με την φανέλα της Ρεάλ, έχει βρει πλέον τα πατήματα του στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και με το παραπάνω. Ο ταχυδύναμος 22χρονος εξτρέμ έχει ξεκινήσει για τα καλά την απόσβεση των 45 εκατομμυρίων ευρώ που δαπάνησαν οι Μαδριλένοι για να τον φέρουν από την Φλαμένγκο στα 18 του.

Με τον «γερόλυκο» Μπενζεμά δίπλα του έχει σημειώσει 10 γκολ και 10 ασίστ στις τελευταίες 20 εμφανίσεις του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο. Μην ξεχνάμε επίσης πως ένα από αυτά τα 10 τέρματα ήταν στον περσινό τελικό απέναντι στην Λίβερπουλ (1-0) όπου και χάρισε το 14ο τρόπαιο στην «Βασίλισσα της Ευρώπης».



Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0