Πρόσωπα

Πεπ - Τούχελ: Ο τελικός που «στοιχειώνει» τον Καταλανό και η ιστορία που… επιβεβαιώνεται για επτά χρόνια! (video)

Πεπ - Τούχελ: Ο τελικός που «στοιχειώνει» τον Καταλανό και η ιστορία που… επιβεβαιώνεται για επτά χρόνια! (video)

Κάθε τους παιχνίδι από το 2015 και έπειτα, κρίνεται στο όριο. Ποτέ κάποιος ξεφεύγει εύκολα από τον αντίπαλό του. Αυτό φανερώνουν τα ματς ανάμεσα σε Πεπ Γκουαρδιόλα και Τόμας Τούχελ. Με έναν τελικό να «στοιχειώνει» τον Καταλανό και τη ευκαιρία για μία… εκδίκηση να είναι διαθέσιμη!

Ποιος θα το περίμενε… Πέρασε 1,5 χρόνος από την τελευταία φορά που ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Τόμας Τούχελ τίθονταν αντιμέτωποι, με τη Μάντσεστερ Σίτι να υποδέχεται την Τσέλσι στο «Έτιχαντ» και τον Καταλανό να επικρατεί με 1-0 του Γερμανού.

Μπορεί στη συνείδηση των περισσοτέρων να έχει εντυπωθεί το γεγονός πως ο Πεπ μετρά περισσότερες νίκες έναντι του Τούχελ και αυτό δεν συμβαίνει αδίκως. Από τον Οκτώβριο του 2013 άλλωστε, όταν και συναντήθηκαν για πρώτη φορά, μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022, ο πρώτος έχει επικρατήσει σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, με δύο διαφορετικές ομάδες.

Με τη Μπάγερν Μονάχου κόντρα σε Μάιντς και Μπορούσια Ντόρτμουντ με συνολικό σκορ 15-5 σε όλες τις διοργανώσεις, για να μεταβούμε στο «Νησί», όπου κατάφερε ο Τόμας Τούχελ να «σπάσει» την παράδοση.


Και το έκανε μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο. Άφησε πίσω του τις ήττες επί γερμανικού εδάφους και τον κέρδισε τρεις συνεχόμενες φορές, σε διάστημα 40 ημερών, βλέποντας την εστία της Τσέλσι να παραβιάζεται μόλις σε μία περίπτωση σε 270 αγωνιστικά λεπτά.

Αρχικά, πήρε τον ημιτελικό του FA Cup στα μέσα Απριλίου, με 1-0, για να ακολουθήσει παιχνίδι πρωταθλήματος στο «Έτιχαντ», όπου αμφότεροι παρατάχθηκαν με αλλαγές, αλλά οι Λονδρέζοι έφτασαν στο τρίποντο.


Το καλό… τρίτωσε για τον Γερμανό στον τελικό του Champions League, σε ένα παιχνίδι που πολύ δύσκολα θα λησμονήσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Η ομάδα του ήταν το απόλυτο φαβορί, αυτός προέβη σε αλχημείες, η Τσέλσι φημιζόταν και απέδειξε το «γιατί» για την ανασταλτική της λειτουργία και το 1-0 σηματοδότησε τον πρώτο τίτλο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για τους «μπλε», μετά από 11 χρόνια!

Ακολούθησαν μόλις δύο ακόμη ματς μεταξύ τους, τα οποία ο Πεπ πήρε δίχως να δει την εστία του να «λαβώνεται». «Διπλό» στο «Στάμφορντ Μπριτζ», τον Σεπτέμβριο του 2021, στην 6η αγωνιστική της Premier League και νίκη με 1-0 στο «Έτιχαντ», τον Ιανουάριο του 2022!


Έκτοτε, ο Γερμανός απολύθηκε και σε κάθε περίπτωση, ουδείς ανέμενε πως όταν έγινε η κλήρωση και προέκυψε το συγκεκριμένο ζευγάρι, ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα τον συναντούσε και πάλι στον δρόμο του.

Διότι αν παρατηρήσει κανείς τις μεταξύ τους αναμετρήσεις από τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας του 2015 και έπειτα και τη νίκη των Βαυαρών του Πεπ με 4-3, θα διαπιστώσει πως κανένα ματς από τότε και έπειτα, έχει ολοκληρωθεί με νίκη κάποιου εκ των δύο με 2+ γκολ διαφορά.

Κάθε παιχνίδι είναι στο γκολ και σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορούσε να επιθυμεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα να συναντήσει τον Τούχελ στον δρόμο προς την τετράδα του Champions League. Τον τελευταίο άνθρωπο δηλαδή που του στέρησε τον τίτλο του θεσμού…

Κάπου εδώ, φτάνουμε στην επικείμενη συνάντηση. Ουδείς έχει σημαντικές απουσίες, θέλει πολύ την διάκριση ο Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά κανένας γνωρίζει καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο ο Γερμανός μπορεί να τον κρατήσει στο «μηδέν». Σε δύο «μονά» ματς την τελευταία τριετία τα κατάφερε… Αν το κάνει σε ένα από τα δύο επόμενα, θα εξασφαλίσει πιθανότατα και την πρόκριση για τον ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0