Πρόσωπα

Ο MVP της Άρσεναλ ήταν ο Ράμσντεϊλ στο καλύτερο ματς της… ζωής του! (video)

Ο MVP της Άρσεναλ ήταν ο Ράμσντεϊλ στο καλύτερο ματς της… ζωής του! (video)

Έβγαλε και αυτά που δεν βγαίνουν. Πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι στην καριέρα του. Και αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον βασικό λόγο που η Άρσεναλ έφυγε με τον έναν βαθμό από το «Άνφιλντ»!

Μπορεί κανείς να δει τους αριθμούς του Άαρον Ράμσντεϊλ και τις τέσσερις αποκρούσεις που έχει πραγματοποιήσει και να θεωρήσει πως είναι… λίγες. Επενέβη άλλωστε σε περιορισμένες καταστάσεις.

Παρότι η Λίβερπουλ απείλησε πολύ, παρά το γεγονός πως κατέγραψε 19 τελικές προσπάθειες, μόλις τέσσερις φορές χρειάστηκε ο Άγγλος γκολκίπερ να αντιδράσει. Ποτέ ωστόσο η Άρσεναλ δεν είχε κληθεί να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλο αριθμό φάσεων σε ένα ενενηντάλεπτο από τότε που καταγράφονται στατιστικά δεδομένα (2004).

Ουδείς πάντως θα ξεχάσει εύκολα δύο μεγάλες αποκρούσεις του Ράμσντεϊλ, με κοινό χαρακτηριστικό αυτών πως έλαβαν χώρα στο δεύτερο μέρος. Αρχικά, κράτησε το 2-2 σε ένα απίθανο τελείωμα του Μοχάμεντ Σαλάχ στο «Γ» της εστίας.

Εκτινάχθηκε και απέτρεψε να παραβιαστεί για 3η φορά η εστία του, στερώντας από τον Αιγύπτιο το 10ο γκολ της καριέρας του κόντρα στην Άρσεναλ.

Στην τελευταία φάση του ματς ωστόσο, ο Άγγλος απέδειξε πως τα 24 εκατομμύρια που είχε διαθέσει η νυν ομάδα του για να τον αποκτήσει, ήταν… λίγα. Είδε τον Κονατέ να είναι έτοιμος να πανηγυρίσει, όντας εκατοστά μακριά από την γραμμή του τέρματος, πρόλαβε να γυρίσει το σώμα του και δεν άφησε το «Άνφιλντ» να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς.

Νωρίτερα, έχει αντιδράσει σωστά σε τετ-α-τετ του Ντάργουιν Νούνιες, ενώ ο Σαλάχ δεν μπόρεσε εκ νέου να τον κερδίσει, και πάλι στην ίδια γωνία, με τον Άγγλο να κάνει να φαίνεται… εύκολο, το να «πηδάει» στο «Γ» για να διατηρήσει το υπάρχον σκορ.

Κάπως έτσι, το παιχνίδι στο «Άνφιλντ» εν έτει 2023 δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τον Άαρον Ράμσντεϊλ. Είναι ο βασικός λόγος που η Άρσεναλ δεν ηττήθηκε, βάζοντας «στοπ» στο σερί έξι αρνητικών αποτελεσμάτων. Είναι δικαίως ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Και εκείνα τα… 24 εκατομμύρια πάντα θα μοιάζουν ελάχιστα μπροστά στα απίθανα αντανακλαστικά που διαθέτει!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0