Πρόσωπα

Έρλινγκ Χάαλαντ: Και πώς να «καταφέρει» ο Πεπ να… μην τον συγκρίνει με τον Μέσι και τον Κριστιάνο;

Έρλινγκ Χάαλαντ: Και πώς να «καταφέρει» ο Πεπ να… μην τον συγκρίνει με τον Μέσι και τον Κριστιάνο;

Πιθανώς, δεν θα τους φτάσει ποτέ. Ίσως να μην καταφέρει να αποκτήσει ποτέ την διάρκεια που είχαν. Αλλά προς το παρόν, τη δεδομένη χρονική στιγμή, το βασικότερο επίτευγμα για τον Έρλινγκ Χάαλαντ είναι πως συμπεριλαμβάνεται στην ίδια συζήτηση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν σταματά να σκοράρει. Κανένας ποδοσφαιριστής έχει καταφέρει να φτάσει τα 30 γκολ στην Premier League γρηγορότερα. Του πήρε… 27 αναμετρήσεις. Κανείς δεν έχει λογιστεί πρώτος σκόρερ της σεζόν δύο μήνες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Και ίσως δεν θα δούμε άλλον ποδοσφαιριστή τουλάχιστον την επόμενη δεκαετία, που στην πρώτη του σεζόν στο «Νησί» θα έφτανε τα 44 γκολ σε 42 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις!

Οι «πολίτες» είχαν τον «Viking» να σκοράρει... από συνήθεια, ακόμα δυο φορές, στο 4- Μάλιστα, το δεύτερο γκολ του, ήταν από τα καλύτερα της χρονιάς, με βήματα προς τα πίσω για να φτάσει στη σέντρα του Γκρίλις και με ανάποδο βολέ στο highlight της βραδιάς.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μετράει 44 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά και είναι τέτοια τα επίπεδα στα οποία φτάνει, που βρίσκεται στο +31 από τον δεύτερο καλύτερο σκόρερ της Σίτι αυτή τη στιγμή!

Ο Φιλ Φόντεν είναι ο αμέσως επόμενος με 13 γκολ, όσα έχει και ο Χούλιαν Άλβαρες που ευστόχησε στο πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει, ενώ, ο Ριγιάντ Μαχρέζ έρχεται πιο πίσω με 12 και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχει επτά. Φυσικά ο Βέλγος «σερβίρει» ακατάπαυστα και δεν ενοχλεί κανέναν ο μονός αριθμός των τερμάτων του, αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως ο Χάαλαντ μετρά φέτος έξι λιγότερα γκολ από όσες ασίστ έχει καταγράψει ο Βέλγος της Σίτι σε επίπεδο Premier League!

Πάντως, ο Γκουαρδιόλα το παραδέχθηκε σε αυτό το σημείο της σεζόν πως: «Όπως απολαμβάναμε επί 20 χρόνια το επίπεδο των Κριστιάνο και Μέσι, έτσι τώρα βρίσκεται ακριβώς σε αυτό ο Χάαλαντ».

 

Πώς να μην προβεί άλλωστε σε αυτή τη δήλωση; Και σκεφτείτε τι άλλο θα έπρεπε να είχε επισημάνει, αν ο Χάαλαντ έμενε μέσα στο ματς με τη Λειψία, δεν τον έκανε αλλαγή και κατάφερνε να αποτελέσει τον πρώτο ποδοσφαιριστή που σκοράρει έξι γκολ σε μία αναμέτρηση Champions League. Διότι αν αυτό είχε συμβεί, θα ξεπερνούσε και τα… πέντε του Λιονέλ Μέσι!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0