Πρόσωπα

Φρανκ Ριμπερί: Ο «σημαδεμένος» 40αρίζει, χορτασμένος από τίτλους, διακρίσεις και γκολ! (video)

Φρανκ Ριμπερί: Ο «σημαδεμένος» 40αρίζει, χορτασμένος από τίτλους, διακρίσεις και γκολ! (video)

Ο Φρανκ Ριμπερί γιορτάζει σήμερα (07/04) τα 40α του γενέθλια. 40 χρόνια με ένα ατύχημα που τον «σημάδεψε» για πάντα, αλλά γεμάτα από ποδοσφαιρικές επιτυχίες και πληθώρα από γκολ!

Σχετικά Άρθρα

Πριν από λίγους μήνες, ο σπουδαίος Φρανκ Ριμπερί ανακοίνωσε και επίσημα την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Μία τεράστια και άκρως επιτυχημένη καριέρα έλαβε τέλος. Σήμερα (07/04) ο Γάλλος συμπληρώνει αισίως τα 40 του χρόνια από την ημέρα που γεννήθηκε.

Το «άστρο» του στον ποδοσφαιρικό κόσμο δεν άργησε να λάμψει. Τόσο οι ικανότητες του με τη «στρογγυλή θεά», όσο και το σημάδι που είχε αποκομίσει στο πρόσωπό του λόγω ενός τροχαίου σε ηλικία 2 ετών, τον έκαναν εύκολα να ξεχωρίσει από πολύ νωρίς. Η ουλή του, άλλωστε, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος, τον βοήθησε σημαντικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. «Το να είσαι παιδί και να έχεις μια ουλή όπως εγώ, δεν είναι εύκολο. Ο κόσμος σε κοιτάζει, κριτικάρει... η οικογένειά μου υπέφερε από αυτό. Αλλά η ουλή μου είναι αυτή που μου έχει δώσει δύναμη και χαρακτήρα», έχει δηλώσει παλαιότερα.

Στα πρώτα βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, πέρασε από αρκετές γαλλικές ομάδες. Από τις ακαδημίες της Λιλ, στην Μπουλόν και από εκεί στην Ολιμπίκ Αλέ, την Μπρεστ και τη Μετς. Στο εξωτερικό βρέθηκε για πρώτη φορά για λογαριασμό της Γαλατασαράι, αλλά έμεινε για λίγο χρονικό διάστημα. Ακολούθησε η επιστροφή στα πάτρια εδάφη και τη Μαρσέιγ, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια, δείχνοντας το αστείρευτο ταλέντο που διέθετε.

Η επιβράβευση ήρθε με τη μεταγραφή στην Μπάγερν Μονάχου το καλοκαίρι του 2007. Στα 12 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα των Βαυαρών κατέκτησε τα πάντα. Είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει τους περισσότερους τίτλους με την ομάδα του Μονάχου, σταματώντας στα 24 τρόπαια! 9 πρωταθλήματα Γερμανίας, 6 κύπελλα και το Champions League του 2013 είναι μόνο μερικά από αυτά.

Οι ντρίμπλες ήταν το στοιχείο του. Κάθε αμυντικός που επιχειρούσε να του αποσπάσει την μπάλα, έπρεπε πρώτα να καταθέσει… αίτηση. Παρ’ όλα αυτά, η συνεισφορά τερμάτων του Ριμπερί δεν ήταν διόλου αμελητέα. Μάλλον το αντίθετο. Συνολικά στην καριέρα του αγωνίστηκε σε 713 παιχνίδια, σημειώνοντας 167 γκολ, ενώ μοίρασε άλλα 249 στους συμπαίκτες του.

Τα περισσότερο εκ των οποίων φυσικά ήταν στην Μπάγερν. Εκεί, ο Γάλλος παλαίμαχος εξτρέμ βρήκε δίχτυα σε 124 περιπτώσεις, ενώ έδωσε και 182 ασίστ.

Άξια αναφοράς αποτελεί βέβαια και η παρουσία του στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Στο Champions League, το Κύπελλο UEFA, το Ιντερτότο, αλλά και το ευρωπαϊκό Super Cup, είχε καταφέρει να σκοράρει 25 τέρματα παίζοντας για την Μπάγερν και τη Μαρσέιγ, καταγράφοντας παράλληλα και 36 ασίστ.

Τα τρία τελευταία χρόνια της καριέρας του μετακόμισε στην Ιταλία, μένοντας για 2 σεζόν στην Φιορεντίνα και μία στην Σαλερνιτάνα, πριν «κρεμάσει» τα παπούτσια του τον Οκτώβριο του 2022.

Το μόνο που του έλειψε ήταν η κατάκτηση της «χρυσής» μπάλας. Έφτασε αρκετά κοντά το 2013, αλλά έμεινε τρίτος στην «κούρσα» με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Γάλλος προσέφερε πολλά στον χώρο του ποδοσφαίρου. «Πλούσιες» στιγμές, με ωραίες φάσεις, εντυπωσιακές ντρίμπλες και πολλά γκολ. Μπορεί να έχει αποχωρήσει πια από τα γήπεδα, ωστόσο έχει αφήσει το «στίγμα» του παντοτινά. Χρόνια πολλά Φρανκ Ριμπερί!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0