Πρόσωπα

Φρανκ Λάμπαρντ: Πάντα παρών για την ομάδα της καρδιάς του! (video)

Φρανκ Λάμπαρντ: Πάντα παρών για την ομάδα της καρδιάς του! (video)

Ο Φρανκ Λάμπαρντ επιστρέφει στον πάγκο της Τσέλσι ως το τέλος της χρονιάς. Εμβληματική μορφή των «μπλε», ο ηγέτης που συνέδεσε το όνομά του με τις πρόσφατες επιτυχίες της ομάδας στην «εποχή Αμπράμοβιτς».

Ήρθε στο Λονδίνο έχοντας ήδη δείξει νωρίτερα το ταλέντο του στην Premier League, με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ. Ανδρώθηκε, έφτασε στην κορυφή της Αγγλίας και της Ευρώπης και έγινε σύμβολο για τον σύλλογο. Έμεινε για 13 χρόνια ως παίκτης γράφοντας τη δική του ιστορία.

Η Τσέλσι αποτέλεσε και τον πρώτο μεγάλο σταθμό της προπονητικής καριέρας του Φρανκ Λάμπαρντ. Η διοίκηση των Λονδρέζων τον εμπιστεύτηκε, μετά τα εξαιρετικά δείγματα γραφής που είχε αφήσει στην Championship με την Ντέρμπι Κάουντι.

Ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε όσο λίγοι στο Στάμφορντ Μπριτζ, επιστρέφει εν μέσω της χρονιάς για τρίτη θητεία, με σκοπό να βελτιώσει την απογοητευτική εικόνα της Τσέλσι.

Ηγετική παρουσία στο γήπεδο, «παρών» στις επιτυχίες

Η Τσέλσι τον απέκτησε τον Ιούλιο του 2001 από τη Γουέστ Χαμ για 16 εκατομμύρια ευρώ. Αποτέλεσε επιλογή του Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε άμεσα στη βασική εντεκάδα.

Το ντεμπούτο του έγινε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς. Απέναντι στη Νιούκαστλ αγωνίστηκε για 90 λεπτά, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Ο απολογισμός της πρώτης του σεζόν, αριθμούσε 53 συμμετοχές με επτά γκολ και δύο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Η Τσέλσι τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος, ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό του FA Cup.

Ύστερα από 13 χρόνια αποχώρησε για τη Νιου Γιορκ Σίτι, έχοντας αφήσει το στίγμα του. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 211 γκολ σε 648 εμφανίσεις. Κατέκτησε 13 τίτλους, με σπουδαιότερους όλων τα τρία πρωταθλήματα Αγγλίας και το Champions League, τη σεζόν 2011-2012.

Πρώτη θητεία στον πάγκο, «ανάμεικτα» τα συναισθήματα

Διάδοχος του Μαουρίτσιο Σάρι στο τιμόνι της Τσέλσι το 2019, σε μια επιλογή που συζητήθηκε πολύ, αφού επρόκειτο για την πρώτη του δουλειά σε σύλλογο υψηλού επιπέδου. Η πρεμιέρα του εξελίχθηκε σε εφιάλτη, μιας και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «φιλοδώρησε» με τέσσερα γκολ την ομάδα του.

Η πρώτη του χρονιά ωστόσο είχε θετικό πρόσημο. Η Τσέλσι τερμάτισε στην 4η θέση, και πήρε το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν.  

Στο δεύτερο χρόνο θητείας του τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά. Μέχρι τον Ιανουάριο, η Τσέλσι μετρούσε οχτώ νίκες, πέντε ισοπαλίες και έξι ήττες στο αγγλικό πρωτάθλημα και προβλημάτιζε με την εικόνα της. Η απόλυσή του ήρθε ως φυσικό επόμενο, με διάδοχό του τον Τόμας Τούχελ, που στο τέλος της χρονιάς οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του Champions League.

Πλέον, με τη νέα διοίκηση του Τοντ Μποέλι επιστρέφει ως υπηρεσιακός προπονητής μέχρι τη λήξη της σεζόν. Όπως δήλωσε, όταν του έγινε η πρόταση δε το σκέφτηκε και πολύ.

«Ήταν μια εύκολη απόφαση να επιστρέψω. Η Τσέλσι είναι η ομάδα μου και έχω πολλά συναισθήματα. Θέλω να προσφέρω και να βοηθήσω ως το τέλος της χρονιάς. Θα δώσω τα πάντα για να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας».

Το έργο του είναι δύσκολο μιας και η κατάσταση στην Τσέλσι είναι εμφανώς προβληματική. Ξεκινώντας από την αναμέτρηση με την Γουλβς (8/4, 17:00), θα προσπαθήσει να φέρει στο σύλλογο της καρδιάς του την ομαλότητα που αναζητείται εδώ και μήνες.

Πάνος Κορομηλάς 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0