Πρόσωπα

Σέιντα Ναϊμάνα: Η νεαρή τενίστρια που ανοίγει το δρόμο για το Τένις στο Μπουρούντι

Σέιντα Ναϊμάνα: Η νεαρή τενίστρια που ανοίγει το δρόμο για το Τένις στο Μπουρούντι

Η 21χρονη Σέιντα Ναϊμάνα, ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στο πρώτο επαγγελματικό τουρνουά Tένις γυναικών του Μπουρούντι, δείχνοντας τον δρόμο προς την ανάπτυξη του αθλήματος στην μικρή αυτή αφρικανική χώρα.  

Το Μπουρούντι διανύει μια εβδομάδα - ορόσημο στην ιστορία του, καθώς διοργανώνει για πρώτη φορά επαγγελματικό τουρνουά Τένις. Το πρόσωπο που μονοπωλεί το ενδιαφέρον δεν είναι άλλο από την Σέιντα Ναϊμάνα, μια 21χρονη ντόπια τενίστρια που κατάφερε να «σπάσει» όλα τα ρεκόρ, όταν έγινε η πρώτη που εξασφάλισε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη του Τένις γυναικών. 

Η Σέιντα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο. 269 του κόσμου και όνειρό της είναι να καταφέρει να παίξει σε Γκραν Σλαμ, με το Γαλλικό Όπεν να βρίσκεται πολύ κοντά. Η ίδια παραδέχθηκε πως δουλεύει συνεχώς ώστε να διορθώσει τις αδυναμίες της φτάνοντας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, όμως η εως τώρα πορεία της ήδη προμηνύει πως οι διακρίσεις θα συνεχίσουν.



Έχοντας μεγαλώσει δίπλα στο μοναδικό Τένις κλαμπ του Μπουρούντι, που ονομάζεται L'Entente Sportive, το Τένις μπήκε στη ζωή της από μικρή ηλικία, ωστόσο το συγκριμένο άθλημα δεν θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλές στην χώρα. Μια επιτυχημένη πορεία, όπως αυτή που έχει πραγματοποιήσει ως τώρα η 21χρονη τενίστρια, θα ενθαρρύνει περισσότερους Μπουρούντιους να ασχοληθούν με το Τένις δίνοντας μάλιστα ένα ιδιαίτερο κίνητρο στις γυναίκες να συμμετάσχουν πιο ενεργά στις αθλητικές δραστηριότητες του τόπου.



Το Μπουρούντι βρίσκεται στην λίστα των φτωχότερων χωρών παγκοσμίως και αυτό είναι η κύρια αιτία για την οποία τα περισσότερα παιδία επιλέγουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, τα έξοδα του οποίου είναι ελάχιστα σε σχέση με εκείνα του Τένις. Ένας από τους λόγους για τους οποίους το ITF World Tennis Tour πρόκειται να διοργανωθεί εκεί είναι η προσπάθεια χρηματοδότησης προγραμμάτων που θα δίνουν ευκαιρίες σε νέους να δοκιμάσουν το συγκεκριμένο άθλημα.   

Οι κάτοικοι, σύμφωνα και με την ίδια την Ναϊμάνα, δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη για τον αθλητισμό και είναι πολύ ένθερμοι φίλαθλοι ακόμα και όταν παρακολουθούν προπονήσεις. Το γεγονός ότι θα βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της, έχοντας μάλιστα ως κοινό τους Μπορουντιανούς συμπατριώτες της, είναι παράγοντας ο οποίος της δίνει μεγάλη ώθηση ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο τουρνουά. Εξάλλου, η ίδια να θεωρείται ήδη ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί.


Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα που η Σέιντα Ναϊμάνα θα φέρει στο ITF World Tennis Tour, η παρουσία της και μόνο εκεί είναι μια νίκη ειδικά για το άθλημα και γενικά για τον αθλητισμό στην μικρή αυτή χώρα της ανατολικής Αφρικής.  


Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0