Πρόσωπα

Ζοζέ Ανιγκό: Κάθε εν Ελλάδι ντεμπούτο του, «κρύβει» έναν ΠΑΟΚ από κάτω (video)

Ζοζέ Ανιγκό: Κάθε εν Ελλάδι ντεμπούτο του, «κρύβει» έναν ΠΑΟΚ από κάτω (video)

Αιφνιδίως (ή και όχι) ο Μίτσελ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού και ο αντικαταστάτης του, τουλάχιστον ως προς το προσεχές ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (5/4) είναι μία λύση εκ των… έσω. Ο λόγος για τον Ζοζέ Ανιγκό, η μοίρα του οποίου συναντάται ξανά, ως πρώτου προπονητή, με το «δικέφαλο» σε ντεμπούτο του, ψάχνοντας την «παρθενική» του νίκη.

Σχετικά Άρθρα

Η ισοπαλία με τον Άρη (κυρίως με τον τρόπο που αυτή ήρθε) και τα παρεπόμενα αυτής (αποδοκιμασίες) αποτέλεσαν το «κύκνειο άσμα» της δεύτερης θητείας του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός παραιτήθηκε λίγες ώρες μετά το σοκ από τους Θεσσαλονικείς και οι «ερυθρόλευκοι» μένουν ακραιφνώς… ακέφαλοι 8 στροφές πριν το φινάλε μιας δύσκολης και περίεργης σεζόν.

Χρόνος όμως για «κλάματα» δεν υπάρχει καθώς η μάχη για τον τίτλο καλά κρατεί και σε δυο μέρες ακολουθεί ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν το λες do or die καθώς χρόνος υπάρχει όμως σίγουρα ο χαμένος μένει πίσω (ειδικά αν είναι οι Θεσσαλονικείς) στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Για το λόγο αυτό και εν αναμονή ίσως άλλων αποφάσεων εκ της διοικήσεως, τα «κλειδιά» στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι δίνονται στον Ζοζέ Ανιγκό. Έναν άνθρωπο που βρίσκεται στου Ρέντη από τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχοντας δίπλωμα προπονητή αλλά και προηγούμενη εμπειρία, κρίθηκε ως ο πλέον κατάλληλος για να οδηγήσει τους Πειραιώτες τουλάχιστον μέχρι και το ντέρμπι με το «δικέφαλο».
aningo_1.jpg

Επειδή όμως «ουδείς μονιμότερος του προσωρινού», το BN Sports «σκάλισε» το προπονητικό του πέρασμα από τη χώρα μας, με τα… τερτίπια της μοίρας να παίζουν και πάλι περίεργο παιχνίδι. Και αυτό διότι το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο, ήταν απέναντι στον ΠΑΟΚ, με τους «ασπρόμαυρους» να γίνονται ο συχνότερος αντίπαλος στην εν Ελλάδι – και όχι μόνο -προπονητική ζωή του Ανιγκό.

 

Όταν πιάνει το «τιμόνι» στα χέρια του

Από το 1995 που «ακροβατεί» ανάμεσα σε προπονητική και επιτελικό πόστο, τον Ζοσέ Ανιγκό δεν τον έχουν κερδίσει οι πάγκοι και μάλλον ούτε και εκείνος αυτούς. Γέννημα θρέμμα Μασσαλός, αφού… απαγκιστρώθηκε από την αγαπημένη του Μαρσέιγ και πέρασε για μόλις δύο ματς από το Μαρόκο και την Εσπεράνσε της Τίνιδας, είπε να δοκιμάσει την τύχη του στα μέρη μας. Ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που του έδωσε την ευκαιρία και εκείνος παρουσίασε ένα σύνολο κάτι παραπάνω από ευπρεπές.

Οι Βοιωτοί τη σεζόν 2017-18 με τον Γάλλο στον πάγκο, κέρδισαν άνετα την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία τερματίζοντας στη 10η θέση και μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας αυτής πιστώνεται και τον Ζοζέ Ανιγκό. Ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού κοούτσαρε σε 35 παιχνίδια το Λεβαδειακό, έχοντας μάλιστα να επιδείξει και μία νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίο προσπέρασε στη βαθμολογία. Στο διάστημα εκείνο, «τσίμπησε» μεταξύ άλλων βαθμούς τόσο από τους Πειραιώτες όσο και από το «δικέφαλο του Βορρά».


Έκανε ντεμπούτο κόντρα στον ΠΑΟΚ και πλέον ψάχνει τρόπο να τον «πληγώσει»

Ήταν 20 Αυγούστου του 2017, όταν ο Ζοζέ Ανιγκό έκανε πρεμιέρα στο ελληνικό κοινό ως προπονητής της ομάδας της Λειβαδιάς. Το έργο του μόνο εύκολο δεν ήταν καθώς οι Βοιωτοί υποδέχονταν τον ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά το εν Ελλάδι του ξεκίνημα ήταν θετικότατο καθώς η ομάδα του κράτησε τους Θεσσαλονικείς στο μηδέν και τη «λευκή» ισοπαλία.

Ακριβώς ένα μήνα αργότερα στη πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας και του Ανιγκό στον εν λόγω θεσμό, η κληρωτίδα έμελλε να τους φέρει ξανά αντικρυστά. Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 και άνοιξε το… χορό των θετικών αποτελεσμάτων κάθε που έβρισκε τον Ανιγκό.

Ακολούθησε το βαρύ 5-0 στην Τούμπα για την πρώτη στροφή του δεύτερου γύρου για να έρθει και το 1-0 των «ασπρόμαυρων» στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο (στον οποίο είχε μεταπηδήσει το καλοκαίρι ο Γάλλος). Ο Ζοζέ Ανιγκό βέβαια στα μισά της σεζόν έφυγε από την Πλατεία συνεπώς δεν υπήρξε συνέχεια στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Όλα αυτά μέχρι να τα φέρουν οι συγκυρίες έτσι και να ντεμπουτάρει στον πάγκο του Ολυμπιακού ξανά απέναντι στον γνώριμό του ΠΑΟΚ, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να τον «πληγώσει» για πρώτη φορά.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0