Πρόσωπα

Τα τρία «μυθικά» ρεκόρ της Premier League που κυνηγάει ο Χάαλαντ

Τα τρία «μυθικά» ρεκόρ της Premier League που κυνηγάει ο Χάαλαντ

Λίγα γκολ ακόμη χρειάζεται στην Premier League ο Έρλινγκ Χάαλαντ, προκειμένου να καταρρίψει τρία... «άπιαστα» ρεκόρ.

Ο Νορβηγός έχει ξεκινήσει με «σπασμένα φρένα» στην πρώτη του σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μετράει 28 γκολ σε μόλις... 26 αγώνες της Premier League (και συνολικά 37 σε 42 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις).

Ο υψηλόσωμος φορ έχει ταιριάξει «γάντι» στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και ήδη από τον πρώτο του καιρό δείχνει πως το μέλλον του ανήκει. Αν μάλιστα καταφέρει να πιάσει αριθμούς ρεκόρ στο αγγλικό πρωτάθλημα, τότε θα μιλάμε για ένα «φαινόμενο».

Τα τρία ρεκόρ που κυνηγάει!

Συγκεκριμένα ο Χάαλαντ «ψάχνει» μάξιμουμ επτά γκολ στα εναπομείναντα 12 παιχνίδια πρωταθλήματος, για να καταφέρει να «σπάσει» τρία ιστορικά ρεκόρ.

Το πρώτο και πιο... εύκολο είναι να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στην πρώτη του χρονιά στην Premier League. Πίσω στη σεζόν 1999-2000 ο Κέβιν Φίλιπς που μόλις είχε πάει στη Σάντερλαντ πέτυχε 30 τέρματα. Ο Χάαλαντ επομένως θέλει τρία ακόμη για να τον ξεπεράσει.

Το δεύτερο νούμερο είναι το 32. Τόσες φορές είχε σκοράρει το 2017-2018 ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στην Premier League. Με πέντε γκολ ο στράικερ της Σίτι μπορεί να ξεπεράσει το επίτευγμα του Αιγύπτιου.

Τέλος, ο μόλις 22 ετών επιθετικός χρειάζεται ακόμη επτά γκολ για να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μια χρονιά στο αγγλικό πρωτάθλημα. Τη συγκεκριμένη πρωτιά κρατάνε μαζί με 34 γκολ οι Άντι Κόουλ (1993-1994) και Άλαν Σίρερ (1994-1995) με Νιουκάστλ και Μπλάκμπερν αντίστοιχα.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0