Πρόσωπα

Γιώργος Παπαγιάννης: Από το «δεν κάνεις, σήκω φύγε» στην αποθέωση, μεσολάβησε μια νύχτα γεμάτη ρεκόρ! (video)

Γιώργος Παπαγιάννης: Από το «δεν κάνεις, σήκω φύγε» στην αποθέωση, μεσολάβησε μια νύχτα γεμάτη ρεκόρ! (video)

Μαζί με τον πολύ κόσμο που φώναξε βροντερά… απών την Τρίτη το βράδυ (28/3) από τις κερκίδες του ΟΑΚΑ, έλειπαν και εκείνοι οι «μπαϊλντισμένοι» που 3 μήνες πίσω ζητούσαν το… κεφάλι του Παπαγιάννη. Και εκείνος απάντησε, εμφατικά με μια «παράσταση» που θα ‘χει να θυμάται (αφού επιτέλους τροφοδοτήθηκε), γεμίζοντας παράλληλα υποσχέσεις. Το BN Sports συλλογάται…

Σχετικά Άρθρα

Ζουμέ στην Ελλάδα της… κοντής μνήμης. Εδώ που το άσπρο και το μαύρο δεν έχουν μεγάλη διαφορά. Σε έναν τόπο που το «σήκω φύγε επιτέλους» και η αποθέωση, απέχουν μόλις τρεις μήνες. Αυτό βίωσε ο Γιώργος Παπαγιάννης παραμονές του νέου έτους και μετά τη βαριά ήττα από τον αιώνιο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, όταν μεμονωμένες φωνές τον τοποθετούσαν στο «μάτι του Κυκλώνα» και τον προέτρεπαν να διαβεί την πόρτα της εξόδου, προ και κατά τη διάρκεια των «λαϊκών δικαστηρίων».

Τρεις μήνες παρά δυο μέρες αργότερα, έχουν αλλάξει πολλά – ή και τίποτα – στον Παναθηναϊκό. Οι άδειες θέσεις στο ΟΑΚΑ κυριαρχούν την ίδια ώρα που ο τρόπος που προσεγγίζει η ομάδα το παιχνίδι, βρίσκεται σε φάση ανανέωσης. Μέσα σε όλα αυτά, ο Γιώργος Παπαγιάννης άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των λιγοστών φίλων των «πρασίνων» κατά τη διάρκεια μιας κυριαρχικής εμφάνισης που τερμάτισε όλα τα κοντέρ. Από το ναδίρ στο ζενίθ δηλαδή 3 μήνες δρόμο με την έννοια του άκρου να έχει χάσει πάσα αίσθηση σε αυτόν εδώ τον τόπο.

Ναι μεν, αλλά…

Κακά τα ψέματα, η τρέχουσα σεζόν είναι δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Ένας σύλλογος που έχει μάθει στις επιτυχίες και τις κατακτήσεις τροπαίων, το να χάνει τον ένα στόχο μετά τον άλλο και μάλιστα κατά κράτος, δεν είναι μικρό πράγμα. Είναι πλήγμα για τους φίλους των «πρασίνων» η απογοητευτική εικόνα. Πως μπορεί άλλωστε να «χωνέψει» κανείς εύκολα το γεγονός πως για ένα διάστημα η ομάδα πάλευε να αποφύγει την τελευταία θέση στην Ευρώπη, την ίδια ώρα που το αρνητικό σερί κόντρα στον «άσπονδο» εχθρό ολοένα και μεγαλώνει; Και όλα αυτά μιλώντας για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Δύσκολο το εγχείρημα.

Ο κόσμος της ομάδας έψαχνε και ψάχνει «εξιλαστήρια θύματα». Η ευθύνη πρέπει να καταλογιστεί στους αρμοδίους (σε άλλους περισσότερο και σε άλλους λιγότερο) γιατί έτσι λειτουργεί ο αθλητισμός. Και δικαίως ένα μερίδιο αυτής πηγαίνει στους παίκτες που φορούν την πράσινη φανέλα με πρώτο και κύριο τον αρχηγό, τόσο λόγω θεσμικής θέσης όσο και εξαιτίας των απαιτήσεων. Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποτελεί τον ελληνικό… πυλώνα του χθες με το σήμερα, το «συνδετικό κρίκο» πιο φωτεινών ημερών, με την τελευταία διετία. Μεταξύ άλλων όμως πρόκειται και αγωνιστικά για μία… δύναμη πυρός ή τουλάχιστον έτσι έπρεπε να είναι. Πως θα συμβεί αυτό όμως όταν πηγαινοέρχεται στο παρκέ και δεν τροφοδοτείται;

Τον… ξεχνούν!

Σύμφωνοι, ο αρχηγός των «πρασίνων» δεν διάγει και την καλύτερη σεζόν της μπασκετικής του καριέρας. Δεν είναι λίγες οι φορές την τρέχουσα περίοδο μάλιστα που βρίσκεται ωσεί παρών στην πεντάδα ή που θα χάσει ένα ριμπάουντ λόγω απροσεξίας. Έπρεπε ένας 7footer να έχει εμπλουτίσει περισσότερο το ρεπερτόριο του και στο παιχνίδι με πλάτη, επιδιώκοντας να σπρώξει μεταξύ άλλων τον αντίπαλο. Όπως και να ‘χει όμως και όσο και αν του αναλογεί μερίδιο ευθύνης και δεν έχει το απυρόβλητο, σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι η μεγαλύτερη πηγή του κακού ούτε και ο βασικός λόγος που ο Παναθηναϊκός παίζει τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο. Η μπάλα σπάνια έφτανε σε εκείνον καθόλη τη διάρκεια της σεζόν και οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Αν μάλιστα δεν είχε βάλει στο παιχνίδι του και το τρίποντο (3/3 παρακαλώ κόντρα στη Μπάγερν) σε κανένα παιχνίδι της κάκιστης αυτής σεζόν για τον Παναθηναϊκό, δεν θα είχε πάνω από 10 προσπάθειες. Και αυτές με το… σταγονόμετρο.
5769782-1.jpg

Σε αυτό το μαραθώνιο λοιπόν, από τον οποίο έλειψε και σε 4 παιχνίδια ο έτερος «δεινόσαυρος», Αρτούρας Γκουντάιτις, ο Παπαγιάννης του «σήκω φύγε» πήρε μόλις επτά φορές διψήφιο αριθμό προσπαθειών για σουτ εντός και εκτός πεδιάς. Από την άλλη, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είχε 12 (!) παιχνίδια στο σύνολο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που τελείωσε λιγότερες από 5 επιθέσεις (δεν συμπεριλαμβάνονται οι βολές) σε ένα ματς. Δηλαδή ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε διπλάσιο αριθμό αναμετρήσεων με ελάχιστη συνεισφορά απ΄ ότι εκείνων που «ακούμπησε» η μπάλα σε εκείνον. Και επαναλαμβάνεται πως όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χρονιά που οι «πράσινοι» ψάχνουν σκορ από παντού και που ο συμπαθέστατος Πάρις Λι που ήρθε κυρίως για την άμυνά του, αποτελεί συχνά πυκνά τον κορυφαίο σκόρερ της ομάδας.

Και για το λόγο του αληθές, ακολουθούν οι βραδιές που συμμετείχε (3/7 νίκες):

Αγωνιστική

Αντίπαλος

Συνολικές προσπάθειες

2η

Ερυθρός Αστέρας

4/10 (0/0 τριπ.)

8η

Φενέρμπαχτσε

5/10 (0/2 τριπ.)

22η

Ρεάλ Μαδρίτης

3/10 (2/4 τριπ.)

23η

Μπασκόνια

7/11 (2/3 τριπ.)

28η

Ερυθρός Αστέρας

7/10 (0/0 τριπ.)

30η

Μπαρτσελόνα

8/12 (2/3 τριπ.)

31η

Μπάγερν Μονάχου

10/10 (3/3 τριπ.)

Και εκείνες της αμυδρής του συμβολής καθώς δεν… ταΐστηκε ποτέ (3/12 νίκες):

Αγωνιστική

Αντίπαλος

Συνολικές προσπάθειες

3η

Άλμπα Βερολίνου

0/4 (0/0 τριπ.)

4η

Μονακό

0/1 (0/0 τριπ.)

6η

Παρτιζάν

4/4 (1/1 τριπ.)

9η

Βίρτους Μπολόνια

1/2 (0/0 τριπ.)

12η

Αρμάνι Μιλάνο

3/4 (1/1 τριπ.)

13η

Βαλένθια

1/4 (0/0 τριπ.)

16η

Ολυμπιακός

2/3 (0/1 τριπ.)

17η

Μπάγερν Μονάχου

3/4 (0/0 τριπ.)

18η

Φενέρμπαχτσε

1/3 (1/1 τριπ.)

20η

Βίρτους Μπολόνια

3/4 (0/1 τριπ.)

27η

Μονακό

2/2 (0/0 τριπ.)

29η

Βιλερμπάν

2/4 (0/2 τριπ.)


Αποθέωση για να μην γίνουν βραδιές σαν της Μπάγερν… θύμησες του παρελθόντος

Και φτάσαμε τέσσερις στροφές πριν από το τέλος για να κάνει την εμφάνιση της ζωή του. Σε ένα αδιάφορο είναι η αλήθεια από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι κόντρα στη Μπάγερν, ο… άχαστος Γιώργος Παπαγιάννης ήταν απολαυστικός. Έβγαλε διάθεση, όρεξη και διέλυσε σχεδόν κάθε προηγούμενο ρεκόρ του. Ο «πύργος» του Παναθηναϊκού τα έκανε όλα καλά στο παρκέ, φτάνοντας μάλιστα να αποθεωθεί από τις περίπου 2 χιλιάδες που παρακολουθούσαν την… παράστασή του.

Δεν είναι όμως μόνο η παρουσία του κόντρα στους Βαυαρούς. Ο Γιώργος Παπαγιάννης γενικότερα το τελευταίο 20ημερό (από τον Ερυθρό Αστέρα και μετά δηλαδή) εμφανίζεται σταθερό όλο και πιο επιδραστικός (με εξαίρεση το ματς στο Αστρομπάλ), αυξάνοντας συνεχώς τους πόντους με τους οποίους «φορτώνει» το αντίπαλο καλάθι. Και μπορεί η νίκη απέναντι στη Μπάγερν του Τρινκιέρι (δεν βρίσκεται και σε πολύ καλύτερη μοίρα δα) να μην έχει κάποιο βαθμολογικό αντίκρισμα, ωστόσο ίσως «ξυπνήσει» ένστικτά και δείξει το δρόμο που έχει απολύτως ανάγκη ο Παναθηναϊκός.

Όλα τα παραπάνω αφορούν το ίδιο πρόσωπο και διαφορετικές στάσεις προς εκείνον. Απλώς στην Ελλάδα το… νόμισμα και οι όψεις του τείνουν να μεταβάλλονται με ταχύτητα «φωτός».
papagiannis-2-800x480.jpg

Σε λίγους μήνες από τώρα, το συμβόλαιο του «πράσινου» αρχηγού που όσο εύκολα μπαίνει στο στόχαστρο άλλο τόσο το όνομά του γίνεται σύνθημα, ολοκληρώνεται. Ο ίδιος πριν από λίγες μέρες άλλαξε γραφείο εκπροσώπησης και τα σενάρια… φουντώνουν. Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει εν τέλει ή όχι, υπέρμαχοι και κατακριτές του παίρνουν θέση. Μένει να φανεί αν τα χειροκροτήματα θα παραμείνουν ακλόνητα στην πρώτη «στραβή» ή αν θα δώσουν τη θέση τους στα γιουχαρίσμτα, τόσο εύκολα όσο αυτά ήρθαν.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0