Πρόσωπα

Η Ιταλία έχει βρει ήδη τους τέσσερις επόμενους… Ρετέγκι και χτίζει ομάδα με «Oriundi» (video)

Η Ιταλία έχει βρει ήδη τους τέσσερις επόμενους… Ρετέγκι και χτίζει ομάδα με «Oriundi» (video)

Μετά τον Ματέο Ρετέγκι, η Ιταλία έχει εντοπίσει ήδη τέσσερις ακόμα παίκτες γεννημένους στη Λατινική Αμερική, αλλά με ιταλικές ρίζες και θέλει να τους χρησιμοποιήσει στην εθνική ομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Ο Ματέο Ρετέγκι ήταν η αποκάλυψη της εθνικής Ιταλίας στις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών για το EURO 2024. Ο νεαρός επιθετικός που αγωνίζεται στην Τίγκρε δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορς, πραγματοποίησε τις δύο πρώτες συμμετοχές του με την «Σκουάντρα Ατζούρα» κόντρα σε Αγγλία και Μάλτα, σημειώνοντας ισάριθμα γκολ.

Η ιδιαιτερότητα στην περίπτωση του Ρετέγκι, ο λόγος δηλαδή που έχει απασχολήσει τόσο έντονα το κοινό της Ιταλίας, είναι το γεγονός ότι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αργεντινή. Ωστόσο αγωνίζεται πια στην εθνική Ιταλίας, καθώς έχει ιταλικές ρίζες, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στην Ομοσπονδία για να του βγάλουν ιταλικό διαβατήριο.

Ο όρος που χρησιμοποιείται στη γείτονα χώρα για να περιγράψει την περίπτωση αυτή είναι ο «Oriundi». Άνθρωποι δηλαδή που έχουν καταγωγή από την Ιταλία, αλλά δεν έχουν γεννηθεί, ούτε ζήσει στη χώρα. Ανάλογες περιπτώσεις είχαν υπάρξει συχνά στο παρελθόν για την «Σκουάντρα Ατζούρα», με πιο… διάσημη αυτή του Μάουρο Καμορανέζι, ο οποίος στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006 στο Βερολίνο.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ιταλική ομοσπονδία έχει ήδη εντοπίσει τους επόμενους Oriundi, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport.

Συγκεκριμένα, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει τέσσερις ποδοσφαιριστές που ήδη Ιταλοί σκάουτερ έχουν ελέγξει και μπορεί να απασχολήσουν στο μέλλον, είτε άμεσο, είτε μακρινό την εθνική.

Πρόκειται για τον 17χρονο εξτρέμ της Βελέζ Σάρσφιλντ, Τζιανλούκα Πρεστιάνι, τον 24χρονο μέσο της Σάλτσμπουργκ, Νικολάς Καπάλντο, τον 21χρονο αμυντικό της Αρχεντίνος Τζούνιορς, Μάρκο Ντι Τσεζάρε και τον 23χρονο μέσο της Σάο Πάολο, Τζιουλιάνο Γκαλόπο.

Από αυτούς φυσικά και ξεχωρίζει το όνομα του Καπάλντο, ο οποίος έχει συστηθεί ήδη στο ευρωπαϊκό κοινό, αφού έχει συμμετοχές και στο Champions League με τον αυστριακό σύλλογο.

E5EPGatXwAAftW_.jpg

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι σχεδιάζει μάλιστα να καλέσει και τους τέσσερις στο επόμενο «παράθυρο», δηλαδή στις υποχρεώσεις της «Σκουάντρα Ατζούρα» για το Nations League τον Ιούνιο. Ο Ιταλός τεχνικός θέλει η ομάδα του να ανανεωθεί ενόψει του EURO 2024, στο οποίο η Ιταλία θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

 Όταν μάλιστα ρωτήθηκε σχετικά με την περίπτωση του Ρετέγκι, ο Μαντσίνι δήλωσε: «Μέχρι πριν από μερικά χρόνια είχαμε πάρα πολλούς ικανούς παίκτες και δεν χρειάστηκε να το κάνουμε αυτό. Άλλες χώρες το έκαναν και με ποδοσφαιριστές μάλιστα που εμείς στην Ιταλία είχαμε εξελίξει. Τώρα είναι η ώρα να προσαρμοστούμε σε αυτό και να κάνουμε το ίδιο».

 

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0