Πρόσωπα

Κάρολ Σφιντέρσκι: Το πολωνικό «κανόνι» που κάνει τους αριθμούς του Λέβα να φαντάζουν… λίγοι!

Κάρολ Σφιντέρσκι: Το πολωνικό «κανόνι» που κάνει τους αριθμούς του Λέβα να φαντάζουν… λίγοι!

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι σκόραρε ξανά με το εθνόσημο και αποδεικνύει επανειλημμένα κατά που πέφτει η διάδοχη κατάσταση στην επίθεση της Εθνικής ομάδας της Πολωνίας. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ δείχνει μεγαλύτερη συνέπεια από το ξεκίνημα του Λεβαντόφσκι με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και κάνει τον Φερνάντο Σάντος να χαμογελά.

Σχετικά Άρθρα

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να βαδίζει σιγά σιγά προς το φινάλε της «μυθικής» του καριέρας, είναι λογικό και επόμενο, οι Πολωνοί να ανησυχούν για τον άνθρωπο που θα πάρει την Εθνική ομάδα στις… πλάτες του. Ο σέντερ φορ της Μπαρτσελόνα ήταν και συνεχίζει εν πολλοίς να αποτελεί το… συνώνυμο του γκολ για το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Μετά από εκείνον όμως, ποιος, είναι η ερώτηση. Και η απάντηση κρύβεται πίσω από τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι.

Ο 26χρονος κεντρικός επιθετικός που έμεινε τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη και αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι για το MLS, έβγαλε τα… κάστανα από τη φωτιά κόντρα στην Αλβανία. Ο Σφιντέρσκι βρήκε δίχτυα για 9ο παιχνίδι με την Πολωνία σε 21 συμμετοχές σε επίπεδο ανδρών, κάνοντας… σεφτέ στα ευρωπαϊκά γκολ (προκριματικά και τελικά Euro). Και παρότι άργησε κάπως να κάνει το ντεμπούτο του με το εθνόσημο (τέτοιες μέρες πριν από δύο χρόνια), έχοντας «πατήσει» τα 24, αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από αξιόπιστη λύση.

Ο νυν επιθετικός της Σάρλοτ, παρότι δεν βρίσκεται πάντα στο βασικό σχήμα, φροντίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μάλιστα, οι Αλβανοί δεν πρέπει να χαίρονται ιδιαίτερα όταν τους συναντά, καθώς έχει 2 γκολ και μια ασίστ σε 3 αγώνες με τους γείτονες.

Ο ρυθμός βέβαια που… τινάζει τα αντίπαλα δίχτυα είναι που τον ξεχωρίζουν και αυτό διότι ο Κάρολ Σφιντέρσκι δεν είναι από τους «μπαρουτοκαπνισμένους» του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος. Μάλιστα, τη συχνότητα με την οποία χρίζεται σκόρερ (περίπου 0,5 γκολ ανά ματς), δεν την είχε ούτε ο Λεβαντόφσκι στο ξεκίνημά του με το εθνόσημο. Ο «θρύλος» της Εθνικής Πολωνίας και τοπ σκόρερ της φυσικά, χρειάστηκε 29 παιχνίδια για να φτάσει τα 9 γκολ του Σφιντέρσκι, με τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ να το έχει κάνει στα 21.

Εκτός των άλλων, αποδεικνύεται και εξαιρετική η χημεία του με τους Ίβηρες τεχνικούς. Ένας τέτοιος (Πάουλο Σόουζα) του έδωσε το χρίσμα, ένας άλλος, ο Φερνάντο Σάντος τον εμπιστεύθηκε και εκείνος τον δικαίωσε.
karol-swiderski-i-paulo-sousa.jpg

Η λέξη διάδοχος είναι πολύ μεγάλη για να ειπωθεί όταν το μέτρο σύγκρισης είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Παρόλα αυτά, οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και αν ο Κάρολ Σφιντέρσκι συνεχίσει έτσι, τότε υπάρχει ελπίδα για το πολωνικό ποδόσφαιρο.

 

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0