Πρόσωπα

Αντόνιο Κόντε: Συνήθισε να… φεύγει, όχι να απολύεται, αλλά ο Λίβι του θύμισε τη Γιουβέντους!

Αντόνιο Κόντε: Συνήθισε να… φεύγει, όχι να απολύεται, αλλά ο Λίβι του θύμισε τη Γιουβέντους!

Δέκα χρόνια είχε να απολυθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ο Αντόνιο Κόντε. Από την πρώτη του θητεία στον πάγκο της Γιουβέντους και έπειτα, κανένας σύλλογος προέβη στην απόλυσή του, με λιγότερα από 86 ματς στην τεχνική του ηγεσία. Και όμως, η Τότεναμ κατέρριψε το ρεκόρ, με τον Ντάνιελ Λίβι να μην… ξεχνά!

Μπορεί ο Αντόνιο Κόντε να κατάφερε με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Τότεναμ, να αλλάξει πλήρως την ψυχολογία του συλλόγου, σε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή, όμως η μεταβολή των Λονδρέζων σε μία ομάδα γεμάτη αυτοπεποίθηση, δεν κράτησε για πολύ.

Ο Ιταλός μπόρεσε πέρυσι να οδηγήσει τους «spurs» πίσω στο Champions League, αλλά η καθοδική τους πορεία φέτος, το κακό ποδόσφαιρο που παράγουν, ο αποκλεισμός από την Ευρώπη και τα «κυκλοθυμικά» αποτελέσματά τους, αποτελούν τους βασικούς λόγους που αποτελεί πλέον παρελθόν.

Ακόμη και αν αποτελεί τον δεύτερο προπονητή της Τότεναμ με τόσο καλό μέσο όρο συγκομιδής βαθμών – πίσω μόνο από τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο – τα αρνητικά του γνωρίσματα έμοιαζαν περισσότερα από τα θετικά. Η γκρίνια στα αποδυτήρια, οι εντάσεις με τον Ριτσάρλισον και μία εν γένει τοξική κατάσταση, έμοιαζε να υπερισχύει του γεγονότος πως ο Χάρι Κέιν βρήκε την χαμένη του όρεξη με τον Ιταλό στον πάγκο.

Μάλιστα, ο Αντόνιο Κόντε αποχωρεί για πρώτη φορά από πάγκο συλλόγου - δεν μπαίνει δηλαδή η εθνική Ιταλίας στην συζήτηση - έχοντας δώσει λιγότερα από 86 παιχνίδια, την τελευταία δεκαετία.

Η τελευταία περίπτωση άλλωστε που βίωσε κάτι τέτοιο,  έλαβε χώρα πριν από 11 χρόνια. Όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους, για πρώτη φορά στην καριέρα του, την κοούτσαρε από τον Μάιο του 2011 μέχρι το καλοκαίρι της επόμενης σεζόν και εν συνεχεία έλυσε τη συνεργασία του με τους «μπιανκονέρι», έχοντας καθίσει στον πάγκο τους για 43 παιχνίδια.

Έκτοτε, ακολούθησε η επιστροφή στην Γιουβέντους για 86 ματς, η Τσέλσι των 106 και η Ίντερ των 102, με την Ιταλία να μεσολαβεί, από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι αυτό του 2016, φεύγοντας στις 24 αναμετρήσεις.

Επιστροφή στο παρελθόν για τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος εδώ και αρκετές μέρες έχει αποχωρήσει από το Βόρειο Λονδίνο και ενημερώθηκε την Κυριακή επίσημα για την απόλυσή του. Συνήθισε να φεύγει μόνος του και όχι να απολύεται. Και ήρθε ο Ντάνιελ Λίβι να του θυμίσει πως και αυτή η επιλογή υπάρχει στο παιχνίδι, μην ξεχνώντας κατά βάση όσα ειπώθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Σαουθάμπτον…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0