Πρόσωπα

Απόστολος Ρούμογλου: Από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ στο Final-4 του NCAA! (video)

Απόστολος Ρούμογλου: Από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ στο Final-4 του NCAA! (video)

Σπουδαία στιγμή για τον νεαρό πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Απόστολο Ρούμογλου, καθώς θα βρεθεί στο Final-4 του NCAA με την ομάδα του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ!

Η απόφασή του να μετακομίσει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού φαίνεται πως τον δικαιώνει απόλυτα! Ο Απόστολος Ρούμογλου, που αγωνίζεται πια με την ομάδα του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, θα βρεθεί στο Final-4 του NCAA, μόλις στην πρώτη του χρονιά στο αμερικανικό κολλεγιακό πρωτάθλημα. Πριν μάλιστα συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας του!

Ο νεαρός γκαρντ ξεκίνησε την καριέρα του στον Αρίωνα Ξάνθης, για να κάνει έπειτα το «άλμα» στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Το ταλέντο του έγινε αντιληπτό σχεδόν αμέσως. Γι’ αυτό και το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του «δικεφάλου του βορρά» δεν άργησε να έρθει.

Στις 18 Απριλίου του 2021 ο Άρης Λυκογιάννης αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ρούμογλου, στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Πυλαία. Αγωνίστηκε για κάτι παραπάνω από 6 λεπτά, αλλά δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό. Δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ευστόχησε πίσω από τη γραμμή των 6,75μ., πετυχαίνοντας έτσι το τελευταίο καλάθι του αγώνα, που ήταν όμως το πρώτο δικό του σε επαγγελματικό επίπεδο!

Περίπου έναν μήνα αργότερα, αφού συμπλήρωσε τα 18 του χρόνια, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με το σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Στην Basket League την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε συνολικά σε πέντε παιχνίδια, έχοντας ως μέσο όρο συμμετοχής 2.8 λεπτά, χωρίς να καταφέρνει να σημειώσει κάποιον πόντο. Συμμετείχε, ακόμα, με την Εθνική ομάδα Κ18 στο FIBA ​​European Challenges, όπου μέτρησε 8.4 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ ανά αγώνα, με ποσοστό 37% στο τρίποντο.

Το καλοκαίρι του 2022 ήρθε η πρόκληση του NCAA και όπως είναι λογικό, ο νεαρός Έλληνας δεν μπορούσε να αρνηθεί. Ο Ρούμογλου μετρά 18 συμμετοχές με τη φανέλα του UConn, καταγράφοντας κατά μέσο όρο 1.5 λεπτό στο παρκέ. Στην τελευταία αναμέτρηση της ομάδας του με το Γκονζάγκα, όπου πήραν και την πρόκριση για το Final-4, έπαιξε για δύο λεπτά, πετυχαίνοντας και δύο πόντους.

Κάπως έτσι, ζει για πρώτη φορά την εμπειρία του March Madness στο κολλεγιακό πρωτάθλημα και μπορεί να ονειρεύεται δικαίως την ανάδειξή του σε πρωταθλητή. Ακόμα και αν δεν συμβεί αυτό, ωστόσο, ένα είναι σίγουρο. Το μέλλον που διαγράφεται μπροστά του, είναι κάτι περισσότερο από λαμπρό!

Ενθετη_6.jpg

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0