Πρόσωπα

Νίκος Βέργος: Ο οδηγός επιβίωσης στη Super League γράφει το όνομά του! (video)

Νίκος Βέργος: Ο οδηγός επιβίωσης στη Super League γράφει το όνομά του! (video)

Αν θέλεις να μείνεις στη Super League και ψάχνεις έναν άνθρωπο που θα σε «ξελασπώνει» με συνέπεια στα κρίσιμα, ο Νίκος Βέργος είναι χωρίς αμφιβολία αυτός.

Σχετικά Άρθρα

«Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση» λένε και η συχνότητα με την οποία βρίσκει ο Βέργος βρίσκει δίχτυα όταν η μπάλα… καίει, δείχνει ότι είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Ο Έλληνας σέντερ φορ, έκανε στην πρεμιέρα των play out αυτό ακριβώς για το οποίο η Λαμία τον επαναπάτρισε. Έστειλε τη μπάλα δις στα δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννινα χαρίζοντας στους Φθιωτείς μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί από… χρυσάφι, όπως και τα γκολ του δηλαδή.

Το ακατάπαυστο… κανόνι στα ηλικιακά πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, αφού δοκίμασε την τύχη του στην Ισπανία, περνώντας μεταξύ άλλων από τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης και επιστρέφοντας στην πατρίδα του δεν «έπιασε» στον Παναθηναϊκό, βρήκε στο Αγρίνιο το μέρος εκείνο που το… αιώνιο ταλέντο μεγάλωσε. Και μπορεί με τον Παναιτωλικό να μην έβαζε το ένα γκολ μετά το άλλο, παρόλα αυτά όταν η μπάλα ζύγιζε… 100 κιλά, ο Βέργος έβγαινε μπροστά και «καθάριζε».
vergos_0.jpg

Με αφορμή λοιπόν το φαινόμενο που επαναλήφθηκε με τη Λαμία αυτή τη φορά, το BN Sports θυμήθηκε τις στιγμές εκείνες που ο Έλληνας σέντερ φορ της Βολφσμπέργκερ (είναι δανεικός στους Φθιωτείς) φώναξε «παρών» όταν ο… κλοιός έσφιγγε επικίνδυνα. Και το γεγονός πως τα μισά από τα γκολ αυτά που έχει σημειώσει από το 2020-21 και μετά στην Ελλάδα, είναι στα play outs (8/16), αποδεικνύει περίτρανα πως δικαίως αποτελεί τον άνθρωπο-σωτηρία.
3062922.gif

Παναιτωλικός – Λάρισα 2-1

Έπρεπε να περάσουν 11 αγωνιστικές για να βρει δίχτυα και το έκανε εμφατικά, δυο φορές σε ένα από τα λεγόμενα… εξάποντα. Ο Παναιτωλικός υποδεχόταν τη Λάρισα για την 11η Αγωνιστική της Super League χωρίς να έχει «γευτεί» μέχρι το σημείο εκείνο τη χαρά της νίκης.

Ο Βέργος ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τα «καναρίνια» μπροστά στο 16’ με κεφαλιά για να διπλασιάσει τα προσωπικά αλλά και ομαδικά τέρματα στο 87’ από την άσπρη βούλα μετά από παράβαση που κέρδισε ο ίδιος. Μία άκρως σημαντική νίκη κόντρα στους «βυσσινί» που είχαν τους ίδιους στόχους.

Λάρισα – Παναιτωλικός 1-1

Στο χειρότερο… εφιάλτη της Λάρισας είχε εξελιχθεί τη σεζόν εκείνη ο Νίκος Βέργος. Στη δεύτερη αγωνιστική του μίνι-πρωταθλήματος των play outs της αγωνιστικής περιόδου 2020-21, οι Αγρινιώτες είχαν υποστεί βαριά εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τη Λαμία (3-0) και σε περίπτωση που τα «καναρίνια» έχαναν και πάλι στη 2η αγωνιστική τότε θα… στριμώχνονταν ακόμα περισσότερο στα σχοινιά. Και η αλήθεια είναι ότι με το γκολ του Ντουρμισάι (44’), για εκεί πήγαινε το πράγμα. Ο Βέργος όμως είχε αντίθετη γνώμη.

Ο 25χρονος τότε επιθετικός έφερε το ματς στα ίσα (1-1) με σουτ στην κλειστή γωνία, άφησε τους «βυσσινί» στον πάτο της βαθμολογίας και κράτησε την μεταξύ τους ισοβαθμία (ο Παναιτωλικός είχε τερματίσει σε υψηλότερη θέση στην κανονική διάρκεια).
 

Ξάνθη – Παναιτωλικός 2-1

Σε μια εποχή που ακόμα το εκτός έδρας γκολ μετρούσε «διπλά», ο Νίκος Βέργος φρόντισε με το… καλημέρα των μπαράζ παραμονής κόντρα στους Ακρίτες να πετύχει ένα τέτοιο. Και μπορεί η Σκόντα Ξάνθη να ανέτρεψε το ματς εκείνο και να πήρε βραχεία κεφαλή, παρόλα αυτά στη ρεβάνς του Αγρινίου αποδείχτηκε το πόσο σημαντικό ήταν.

Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-0

Οι Ακρίτες απείχαν μόλις οκτώ λεπτά συν τις όποιες καθυστερήσεις από την επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία όμως λογάριαζαν χωρίς τον άνθρωπο των δύσκολων στιγμών. Ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι στο 82’ και φυσικά ο Νίκος Βέργος ανέλαβε την εκτέλεση. Έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα και με περίσσια ψυχραιμία, τίναξε τα δίχτυα και κράτησε τους Αγρινιώτες στη μεγάλη κατηγορία.

Λαμία – Άρης 2-1

Ο φορ από το Κιλκίς, ο οποίος είχε γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και στα play out της σεζόν 2021-22 (ΟΦΗ-Παναιτωλικός 0-1), ήρθε στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας για να κρατήσει στην κατηγορία το… καμάρι της πόλης. Και μπορεί να άργησε να πάρει μπρος, αλλά το μοναδικό γκολ του στη διάρκεια της κανονικής διάρκειας της Super League ήταν άκρως κομβικό.

Στην προτελευταία στροφή, οι Λαμιώτες πέτυχαν πολύ σπουδαία νίκη από κάθε άποψη κόντρα σε έναν ποιοτικό αντίπαλο (Άρης). Ένα τρίποντο που έπρεπε να περιμένουν 18 ολόκληρες αγωνιστικές για να έρθει. Ο Βέργος λοιπόν και με το σκορ ήδη στο 1-0, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ενκουλού και έδωσε «μαξιλαράκι ασφαλείας» στην ομάδα του Βόκολου (τελικό σκορ 2-1).

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, ο Νίκος Βέργος δεν είναι ένας απλός σέντερ φορ. Μπορεί η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα να μην είναι καθημερινή, να μην έχει το λεγόμενο εύκολο γκολ (δεν έχει παίξει και σε ομάδες που το έχουν για να λέμε την αλήθεια), στα κρίσιμα όμως είναι αυτός που δεν φοβάται να βγει μπροστά. Είναι ο άνθρωπος για τα δύσκολα, που θα… κουβαλήσει σε αγώνες do or die και αυτό ξέρει να το κάνει καλά.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0