Πρόσωπα

Γκιγιέρμο και Χόρχε Ντίας Γκρέιχαμ: Οι «δίδυμοι πύργοι» που πήγαν στην Αμερική για να μείνουν!

Γκιγιέρμο και Χόρχε Ντίας Γκρέιχαμ: Οι «δίδυμοι πύργοι» που πήγαν στην Αμερική για να μείνουν!

Δυο Ισπανοί δίδυμοι από τα Κανάρια Νησιά, οι Γκιγιέρμο και Χόρχε Ντίας Γκρέιχαμ μπήκαν για τα… καλά στη συνείδηση του αμερικανικού φίλαθλου μπασκετικού κοινού, μετά την καταπληκτική φάση που «έβγαλαν» στο March Madness, με τη φανέλα του Πίτσμπουργκ.

Στο άκουσμα των Κανάριων Νήσων, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου είναι οι παραλίες, το καλοκαίρι και τα εξωτικά κοκτέιλ. Δύο αδέρφια, δίδυμα μάλιστα, έχουν βαλθεί μέσω του κολεγιακού μπάσκετ της Αμερικής και εκμεταλλευόμενοι το hype του March Madness, να μας αλλάξουν την γνώμη και να δούμε την μαγευτική αυτή τοποθεσία σαν «μπασκετομάνα». Ο λόγος για τους Γκιγιέρμο και Χόρχε Ντίας Γκρέιχαμ, τους δίδυμους… πύργους (2.13 και 2.10 μέτρα αντίστοιχα) που πήγαν στις ΗΠΑ για σπουδές και κατέληξαν να πρωταγωνιστούν στην March Madness με τους Πίτσμπουργκ Πάνθερς.

Τα αδέρφια Ντίας Γκρέιχαμ ταξίδεψαν από τα Κανάρια Νησιά ταξίδεψαν στη Φλόριντα για σπουδές και αγωνίστηκαν στην ομάδα της IMG Academy, δίχως άμεσες βλέψεις για μετάβαση στο NCAA. Μέχρι που τους έβαλε στο… μάτι ο βοηθός προπονητή των Πανθήρων, Τιμ Ο’ Τουλ. «Ούτε που το σκέφτηκε» είπε ο προπονητής του IMG. «Δε βρέθηκε στο δίλημμα ‘ποιον από τους δυο να πάρω; Ποιος είναι καλύτερος;’ Από την πρώτη φορά που τους είδε, είπε ‘Θα πάρω και τους δυο’» και πρόσθεσε «Έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά, μένοντας σε επαφή με τα παιδιά». Εν τέλει, οι προσπάθειας το Ο’ Τουλ και του Τζεφ Κάπελ απέδωσαν καρπούς, με τους δίδυμους εν τέλει να καταλήγουν σε συμφωνία με το «Πιτ».

16791396613569.webp

«Είναι 4άρια που μπορούν να παίξουν στα φτερά» είπε ο προπονητής των Πανθήρων. «Η ικανότητά τους να σουτάρουν και να δημιουργούν παιχνίδι τους καθιστά καλές προσθήκες στο ρόστερ. Έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο 30-6 του IMG. Είναι τόσο ταλαντούχοι. Σουτάρουν εξαιρετικά, ξέρουν πώς να παίξουν και η ενέργειά τους είναι υπέροχη» συμπλήρωσε. Οι δίδυμοι είχαν προσφορές υποτροφίας από τα πανεπιστήμια της Τζόρτζια, της Γιούτα, του Μίσιγκαν και αρκετών ακόμη, ενώ ο Τζίμι Καρ δήλωσε επίσης ότι υπήρχε ενδιαφέρον από αυτό της Φλόριντα πριν φτάσουν στο IMG.

Μάλιστα, η Ισπανική Ομοσπονδία τους παρακολουθούσε από τις μέρες που αγωνίζονταν στα Κανάρια. Αμφότεροι ήταν στην προεπιλογή της «φούριας ρόχας» για το EuroBasket U20 του 2022, όμως τελικά, μόνο ο Γκιγιέρμο προκρίθηκε στην τελική 12άδα και χρίστηκε πρωταθλητής Ευρώπης, νικώντας την Λιθουανία στον τελικό με 61-69. Ο «πύργος» της Εθνικής Ισπανίας είχε κατά μέσο όρο στη διοργάνωση 6.3 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 1.7 τάπες σε 14.1 λεπτά συμμετοχής.

FYeap6bWQAADA-S.jpg

Ο πατέρας τους τούς κόλλησε το… μικρόβιο του μπάσκετ, καθώς έπαιζε σε ερασιτεχνικό επίπεδο και εκείνοι, παρόλο που το ποδόσφαιρο τους τράβηξε το ενδιαφέρον, ξεκίνησαν μόλις σε ηλικία 5 ετών να αγωνίζονται με την Σάντο Ντομίνγκο της Τενερίφης και παρέμειναν εκεί, μέχρι που κατέληξαν στην… κανονική Τενερίφη, πριν ετοιμάσουν βαλίτσες για την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο δρόμος είναι στρωμένος με τις καλύτερες προδιαγραφές, για τα δίδυμα που έβγαλαν μια από τις καλύτερες φάσεις του πρώτου γύρου της March Madness, όπου ο Χόρχε βγάζει απίθανη ασίστ για να καρφώσει ο Γκιγιέρμο. Τα αδέρφια Ντίας Γκρέιχαμ συνέβαλαν στη νίκη του Πίτσμπουργκ (νο.11) επί του Αϊόβα Στέιτ (νο.6) με 59-41.

Ο Χόρχε έχει αγωνιστεί σε 29 παιχνίδια και έχει μέσο όρο 2.8 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 0.5 τάπες σε 9.2 λεπτά, ενώ ο αδερφός του, σε 32 αγώνες έχει 3.3 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 0.6 τάπες σε 11.3 λεπτά συμμετοχής.

Μόνο ο ουρανός είναι το… ταβάνι για τους δύο 19χρονους υψηλόσωμους φόργουορντ, οι οποίοι κυνηγάνε με αξιώσεις την πρωτιά στην March Madness με τη φανέλα του Πίτσμπουργκ. Ο επόμενος αγώνας είναι απέναντι στο Πανεπιστήμιο του Τσάβιερ, στις 19/03, όπου οι «Πάνθηρες» θα κυνηγήσουν την πρόκριση στη φάση του «Sweet 16».

FrgQyNBXoAIudZr.jpg

Χρήστος Παπαδόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0