Πρόσωπα

Αλεξάντερ Ίσακ: Συγκρίνεται με τον… Χάαλαντ και αποτελεί τον άνθρωπο που αναζητούσε η Νιούκαστλ! (video)

Αλεξάντερ Ίσακ: Συγκρίνεται με τον… Χάαλαντ και αποτελεί τον άνθρωπο που αναζητούσε η Νιούκαστλ! (video)

Μπορεί ο Αλεξάντερ Ίσακ να έχει αγωνιστεί σε περιορισμένο αριθμό αναμετρήσεων φέτος με τη Νιούκαστλ, όμως αυτό δεν αναιρεί το πόσο χρήσιμος έχει αποδειχθεί. Μόνο ο Έρλινγκ Χάαλαντ άλλωστε μπορεί να συγκριθεί μαζί του σε μία συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία!

Σπουδαίο τρίποντο κατάφερε να πανηγυρίσει η Νιούκαστλ επί της Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Σίτι Γκράουντ», στο εναρκτήριο ματς της 28ης αγωνιστικής της Premier League, με τις «καρακάξες» να φέρνουν… τούμπα το ματς και να αποτελούν την πρώτη ομάδα που φεύγει νικήτρια από το εν λόγω γήπεδο, για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο.

Βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά ήταν ανώτερες από την αντίπαλό τους, είχαν δύο δοκάρια, είδαν γκολ να τους ακυρώνεται στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Αλεξάντερ Ίσακ είχε τον τρόπο.

Σκόραρε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και στο αντίστοιχο σημείο της επανάληψης, για να «λυτρώσει» την ομάδα του. Αρχικά, εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετικής σέντρα του Τζο Γουίλοκ για το 1-1, για να έρθει στο δεύτερο μέρος και να μετουσιώσει σε γκολ το πέναλτι που δόθηκε στο σύνολο του Έντι Χάου, νικώντας για δεύτερη φορά στο ίδιο βράδυ τον Κέιλορ Νάβας.

Αισίως, η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Νιούκαστλ φαίνεται πως αποδίδει! Ο Αλεξάντερ Ίσακ έφτασε τα έξι γκολ σε 10 εμφανίσεις με την ομάδα του, με το 50% αυτών να έχει λάβει χώρα στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Ωστόσο, εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως μόνο ο Έρλινγκ Χάαλαντ διαθέτει καλύτερο ποσοστό σκοραρίσματος από τον Ίσακ, αναλογικά με τα λεπτά συμμετοχής του, στην φετινή Premier League. Ο Νορβηγός σκοράρει σχεδόν μία φορά ανά 75 λεπτά…

Ο Σουηδός βρίσκει δίχτυα ανά 103 λεπτά και φυσικά κρίνεται οξύμωρο το γεγονός πως ο Ίσακ συμπεριλαμβάνεται στο ίδιο θέμα συζήτησης με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, παρά το γεγονός πως μόλις συμπλήρωσε διψήφιο αριθμό αναμετρήσεων στην Premier League.

Το ερώτημα φυσικά είναι αν η Νιούκαστλ μπορεί να κατακτήσει την 4η θέση που οδηγεί στο Champions League; Με ανατροπές σαν αυτή του «Σίτι Γκράουντ», μία ορθολογική απάντηση είναι το «γιατί όχι»; Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Έντι Χάου πλήρωσε ακριβά για τον Ίσακ και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής του δηλώνει έμμεσα πως έπραξε σωστά!



Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0