Πρόσωπα

Ρόμα: Μουρίνιο λαμπρός την οδηγεί

Ρόμα: Μουρίνιο λαμπρός την οδηγεί

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ρόμα; Δεν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στον πάγκο (όταν κάθεται). Ο λόγος φυσικά για τον Ζοζέ Μουρίνιο ο οποίος οδηγεί τους Ρωμαίους από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι και σήμερα, σε μονοπάτια που η ομάδα είχε ξεχάσει.

Ο συνδυασμός παρουσίας στην Ευρώπη και τετράδας στο πρωτάθλημα ήταν κάτι που έμοιαζε δύσκολο για τη Ρόμα και πρέπει να πάμε στην σεζόν 2017-2018 για να το δούμε με επιτυχία να συμβαίνει. Τότε Τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα κάτοχο Λίβερπουλ. Είναι η χρονιά που απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά με την κεφαλιά του Κώστα Μανωλά.

Οι υπόλοιπες χρονιές μέχρι να αναλάβει ο Μουρίνιο:

Σεζόν 2018-2019: Αποκλείστηκε στην φάση των «16» του Champions League από την Πόρτο και στο τέλος του πρωταθλήματος ήταν στην 6η θέση.
Σεζόν 2019-2020: Αποκλεισμός στους «16» του Europa league από την Σεβίλλη και στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 5η θέση.
Σεζόν 2020-2021 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Europa League όπου αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως τερμάτισε 7η στην Serie A.

Το άγγιγμα του Μουρίνιο

Αυτά όμως για τον Ζοσέ Μουρίνιο είναι πράγματα που δεν ισχύουν. Την πρώτη του χρονιά η Ρόμα κατέκτησε τίτλο μετά από τo 2008 και μάλιστα ευρωπαϊκό, το νεοσύστατο Europa Conference league.

 wfdsc.jpg

Φέτος η Ρόμα βρίσκεται στην 5η θέση με 47 βαθμούς, ενώ η 2η Ίντερ έχει 50. Διεκδικεί με αξιώσεις την έξοδο στο champions league μέσω του πρωταθλήματος, ενώ πλέον βρίσκεται και στα προημιτελικά του Europa League αφού απέκλεισε την πολύ καλή Ρεάλ Σοσιεδάδ ( 4η στο ισπανικό πρωτάθλημα). Στόχος; Η κατάκτηση του τροπαίου, γνωστή η τέχνη για τον Ζοσέ. Η νοοτροπία νικητή που έχει, φαίνεται πως έχει περάσει στους ποδοσφαιριστές του, η Ρόμα είναι πολύ κυνική και παίρνει αυτό που θέλει στο γήπεδο. Οι οπαδοί της ομάδας είναι πολύ απαιτητικοί και τον Μουρίνιο τον λατρεύουν, κάτι θα ξέρουν αφού αν ένας μπορεί να οδηγήσει τους «τζιαλορόσι» σε τίτλους και να μεγαλώσει και άλλο την δυναμική της ομάδας, είναι ο πορτογάλος τεχνικός.

Άγγελος Κλάδος

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0