Πρόσωπα

Αντρέ Ονάνα: «Παρών» όταν χρειάστηκε, υπέγραψε την επιστροφή της Ίντερ! (video)

Αντρέ Ονάνα: «Παρών» όταν χρειάστηκε, υπέγραψε την επιστροφή της Ίντερ! (video)

Η Ίντερ επιστρέφει στον προημιτελικό του UEFA Champions League μετά από 12 χρόνια. Ο Αντρέ Ονάνα ήταν εκεί όταν χρειάστηκε απέναντι στην Πόρτο και «υπέγραψε» μια ιστορική πρόκριση για την ομάδα του Μιλάνου.

Ο Ρομέλου Λουκάκου σκόραρε το μοναδικό γκολ στους δύο αγώνες σε Τζουζέπε Μεάτσα και Ντραγκάο. Όμως, ο Αντρέ Ονάνα ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση της ομάδας του.

Τον γνωρίσαμε στον Άγιαξ. Ένας τερματοφύλακας με εξαιρετικά αντανακλαστικά που σε ηλικία 21 ετών έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League. Δε σταμάτησε όμως εκεί. Ήταν βασικός και στην πορεία του Άγιαξ ως τον ημιτελικό του Champions League τη σεζόν 2018-2019, υπό τις οδηγίες του Έρικ Τεν Χάγκ.

Ακολούθησε μια δύσκολη περίοδος για εκείνον. Δίχως να το γνωρίζει, κατανάλωσε μια απαγορευμένη ουσία και ήρθε αντιμέτωπος με κατηγορίες για ντόπινγκ. Η UEFA τον τιμώρησε τον Φεβρουάριο του 2021 με αποκλεισμό 12 μηνών. Μετά από προσφυγή στο CAS, το διάστημα απουσίας του μειώθηκε στους εννέα μήνες.

Στην Ίντερ πήγε ως ελεύθερος με την έναρξη της σεζόν, με στόχο ένα νέο ξεκίνημα. Σταδιακά, πήρε φανέλα βασικού και εκ του αποτελέσματος δικαιώνει απόλυτα τον Σιμόνε Ιντζάκι για αυτή την επιλογή. Στη φάση των ομίλων του Champions League, αγωνίστηκε και στα έξι ματς με Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα και Βικτόρια Πλζεν.

Η Ίντερ πήρε την πρόκριση στα νοκ άουτ και κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Πόρτο. Στην αναμέτρηση του Τζουζέπε Μεάτσα, οι Μιλανέζοι δυσκολεύτηκαν αρκετά. Μπορεί το γκολ του Ρομέλου Λουκάκου να τους έδωσε προβάδισμα πρόκρισης, όμως ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας ήταν αυτός που τους κράτησε στον αγώνα μέχρι να σκοράρει ο Βέλγος.

Με τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις, σταματούσε κάθε προσπάθεια των παικτών της Πόρτο. Αποκορύφωμα φυσικά η διπλή επέμβαση σε σουτ των Ζαϊντού και Ταρεμί, στο 56ο λεπτό.


Ανάλογη εμφάνιση έκανε και στον επαναληπτικό του Ντραγκάο. Οι Πορτογάλοι ήταν πιεστικοί και η δημιούργησαν κλασσικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο απολογισμός του στην αναμέτρηση ήταν κάτι παραπάνω από θετικός. Έξι αποκρούσεις, εκ των οποίων μια στην εξ επαφής κεφαλιά του Ταρεμί, στο 90+5.

Η Ίντερ βρίσκεται για πρώτη φορά από τη σεζόν 2010-2011 στη φάση των «8» του UEFA Champions League. Το σύνολο του Ιντζάγκι παρουσιάζει μια πολύ θετική εικόνα στην Ευρώπη και δείχνει ικανό να προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Ο Ονάνα έχει βρει τον εαυτό του και με ανάλογες εμφανίσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές που θα ακολουθήσουν, μπορεί να οδηγήσει τους «νερατζούρι» στις επιτυχίες.

Πάνος Κορομηλάς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0