Πρόσωπα

Μάικ Τζέιμς: Είναι… κατόρθωμα να σε έχουν τιμωρήσει όλες οι ομάδες σου! (video)

Μάικ Τζέιμς: Είναι… κατόρθωμα να σε έχουν τιμωρήσει όλες οι ομάδες σου! (video)

Εκτός Μονακό επ’ αόριστον τέθηκε ο Μάικ Τζέιμς, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Αυτό, ωστόσο, με βάση το παρελθόν του, μάλλον δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση…

Σχετικά Άρθρα

«Θα κάνω ότι μου αρέσει τελικά, θα κάνω ό,τι κατεβάσει το μυαλό μου και δε θ’ ακούω αυτά που, τάχα φιλικά, με συμβουλεύουν συνεχώς για το καλό μου». Η Πίτσα Παπαδοπούλου τραγουδά, ο Μάικ Τζέιμς ακούει και… ταυτίζεται απόλυτα με τους παραπάνω στίχους! Ο 32χρονος γκαρντ δεν έχει μάθει να συμβιβάζεται, πράγμα που σε συνδυασμό με τον «θερμόαιμο» χαρακτήρα του, τον έχει θέσει ουκ ολίγες φορές εκτός των ομάδων.

Κάτι που συνέβη και στη Μονακό. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ομάδα του πριγκιπάτου, ο Αμερικανός «έσπασε» τον πειθαρχικό κανόνα του συλλόγου. Πράγμα που σημαίνει ότι προσωρινά θα παραμείνει εκτός ομάδας, χωρίς να γίνεται γνωστό το ακριβές διάστημα, αλλά ούτε και το είδος του παραπτώματος στο οποίο υπέπεσε.

Επειδή για όλα, όμως, υπάρχει και μία αρχή, πάμε να δούμε ποια ήταν στην περίπτωσή μας. Ξετυλίγοντας το νήμα, θα γυρίσουμε πίσω στο 2016 και στην πρώτη του παρουσία στον Παναθηναϊκό. Στον πάγκο του «τριφυλλιού» βρισκόταν ο Αργύρης Πεδουλάκης και όλα ξεκίνησαν με μία διαφωνία μεταξύ των δύο. Ο προπονητής των «πρασίνων» ζήτησε από τον Τζέιμς να αποχωρήσει από την προπόνηση και επειδή όπως γνωρίζουμε, από κάθε δράση προκύπτει και μία αντίδραση, το συγκεκριμένο γεγονός δεν έμεινε… αναπάντητο. Το αποτέλεσμα; Μία σπασμένη τζαμαρία από το χέρι του Αμερικανού (!), απουσία δύο μηνών και χειρουργείο για τον ίδιο, αλλά και η… απόλυση του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος πλήρωσε το μάρμαρο της ήττας από τον Ολυμπιακό, στο ντέρμπι που είχε γίνει τρεις μέρες μετά το επεισόδιο...

Σπασμενο_χερι.jpg

Επόμενος σταθμός είναι η Αρμάνι Μιλάνο. Την περίοδο 2018-19, ο Τζέιμς αποτελεί έναν από τους παίκτες-κλειδιά του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, αλλά και πάλι ο «εκρηκτικός» χαρακτήρας του θα σταθεί εμπόδιο. Ο λόγος ένα σύστημα που υπέδειξε ο προπονητής του στη διάρκεια ενός τάιμ-άουτ σε αγώνα κόντρα στη Ζαλγκίρις, με τις διαμαρτυρίες του Αμερικανού γκαρντ να περνούν και στον τηλεοπτικό φακό. Κάπως έτσι, επήλθε εκ νέου ρήξη στις σχέσεις του με έναν προπονητή και προκάλεσε την τιμωρία του από την ιταλική ομάδα.

Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Εκεί, δεν έφτανε η μία «κόντρα», με αποτέλεσμα να «λογαριαστεί» με τον κόουτς Ιτούδη συνολικά τρεις φορές! Άλλοτε ήταν οι «συγκρούσεις» στην προπόνηση, άλλοτε μία άδεια που δεν του παραχωρήθηκε ποτέ και φυσικά, το τάιμ-άουτ με αντίπαλο την Ούνιξ Καζάν, όπου ο Έλληνας τεχνικός τον έστειλε άμεσα στα αποδυτήρια. Ακόμα μία ομάδα που δεν ήταν γραφτό να μακροημερεύσει ο Τζέιμς, ο οποίος έφτασε να προπονείται με το… εφηβικό της ΤΣΣΚΑ και χρειάστηκαν πολλές εβδομάδες διαπραγματεύσεων μέχρι να αποδεσμευτεί από το ρωσικό σύλλογο.

Ύστερα από ένα σύντομο πέρασμα από το NBA, ήρθε η επιστροφή στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μονακό. Η κατάσταση; Ίδια και απαράλλακτη! Με προπονητή τον Ζβέζνταν Μίτροβιτς και σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Εφές, ο Αμερικανός γκαρντ δεν πήρε και πολύ θετικά την αλλαγή του, φεύγοντας με δική του πρωτοβουλία για τα αποδυτήρια! Λίγο καιρό αργότερα, ήρθε και πάλι σε αντιπαράθεση με τον Μαυροβούνιο τεχνικό κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, η οποία αποτέλεσε και την τελευταία τους, με τον Μίτροβιτς να αποτελεί παρελθόν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο τελευταίος του… αντίπαλος, πριν το άγνωστο έως τώρα πειθαρχικό παράπτωμα, ήταν ο Σάσα Ομπράντοβιτς. Κάτι λιγότερο από έναν μήνα πριν (24/2), στην αναμέτρηση απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ο Τζέιμς λίγο πριν το φινάλε, είχε φραστικό επεισόδιο με τον προπονητή του, με το θέμα ωστόσο να λύνεται.

Καθώς φαίνεται, όμως, η λύση ήταν μάλλον προσωρινή. Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού δεν λέει να ηρεμήσει. Μόνο λίγο καιρό… ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0